Автор Тема: Готуємо домашній майонез  (Прочитано 10840 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Оксана_Оксана

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 337
  • Поблагодарили: 289 раз
  • Репутація: +51/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #85 : 07 Січень 2015, 15:54:49 »
Дякую за пораду  ;) сьогодні знову попробую зробити, але якусь маленьку порцію  d100
 

Offline Вишенька))

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1594
  • Поблагодарили: 272 раз
  • Репутація: +238/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #86 : 07 Січень 2015, 22:49:31 »
Якраз сьогодні робили майонез, то вже другий раз не вийшов  :(. Незнаю чому  d104,  завжди один рецепт, підозрюю олія погана  d143.  Вже боюся ще робити, щоб продукти не портити.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #87 : 07 Січень 2015, 23:06:50 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Якраз сьогодні робили майонез, то вже другий раз не вийшов  :(. Незнаю чому  d104,  завжди один рецепт, підозрюю олія погана  d143.  Вже боюся ще робити, щоб продукти не портити.
Що саме не так? Густина майонезу? d143
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Indi

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 166
  • Поблагодарили: 26 раз
  • Репутація: +29/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександра 21.07.14
  • Ваше справжнє ім’я: Христина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #88 : 07 Січень 2015, 23:18:18 »
Я також роблю так як seka, але спочатку в чашу олію,гірчицю, тоді окремо на тарілочці сіль+цукор+лимон змішую і туди вливаю до олії, в чашу додаю одне яйце обовязково!!! щоб жовток залишився ціленьким і вся ця суміш має бути або в банці або в такій ємності щоб блендер покривав дно. Опускаємо  блендер до дна так щоб жовток був ціленьким і включаємо блендер 1,2,3,4 і получається густенький смачненький майонез завжди незалежно від температури продуктів.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Indi

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 166
  • Поблагодарили: 26 раз
  • Репутація: +29/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександра 21.07.14
  • Ваше справжнє ім’я: Христина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #89 : 07 Січень 2015, 23:21:14 »
Вишенька,якщо маєте блендер попробуйте по мому рецепту в мене з першого разу вийшов і завжди виходить,збоку чоловік стояв сміявся що нічо не вийде бо я завжди лиш продукти перевожу,а воно за пару секунд на його очах стало смачним густим майонезом!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Вишенька))

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1594
  • Поблагодарили: 272 раз
  • Репутація: +238/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #90 : 08 Січень 2015, 10:37:48 »
Цитувати
Що саме не так? Густина майонезу?
Так, робиться рідким, і таке враження що звурдився, наполовину олія, наполовину збитий майонез комочками. Я часто роблю, чоловік завжди вимагає просить. Збиваю блендером звичайно. Яйце домашнє, а на гірчицю, сіль, перець які можуть бути нарікання. Тому думаю, що олія якась така не якісна.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline seka

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 221
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +32/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Адріанчик
  • Ваше справжнє ім’я: світлана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #91 : 08 Січень 2015, 11:17:51 »
 я замітила якщо яйце домашне  з холодильника   то майонез недуже бо олія кім.температури, а якщо яйце магазине то немає різниці чи воно холодне чи кімнатної температури.
Моживо це комусь допоможе в приготуванні майонеза angel1
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Oksa66

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 21
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +10/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Владислав
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #92 : 02 Лютий 2015, 11:45:44 »
а я все одно люблю магазинний :flv
 

Offline Лівія кет

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 37
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +4/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юлія Максим
  • Ваше справжнє ім’я: Катерина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #93 : 02 Лютий 2015, 15:06:19 »
 Майонез
2ст.л. муки розвести в 0,25л.води
Додати:1,5ст.л.оцту
           2 ч.л. солі
           2 ч.л. цукру
           0,5 ст.л. гірчиці порошок
Все це варити на малому вогні 5-10 хв.,щоб загус(як густа сметана)і весь час помішувати.
Коли остине:в комбайні або в блендері взбивати 2 домашні яйця+зварену і остившу масу і поступово вливати 0,5л. рафінованої олії.Взбити до утворення білої маси.
Виходить 1л. майонезу

Дівчата, коли зробите цей майонез іншого не захочете. Дуже смачний, рецепт з піцерії.

Offline Оксана_Оксана

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 337
  • Поблагодарили: 289 раз
  • Репутація: +51/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #94 : 02 Лютий 2015, 22:39:25 »
Магазинний майонез собі дуже рідко дозволяю, як почитаю його склад то і вже не хочу їсти  :(
 

Offline lyudmylka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2736
  • Поблагодарили: 117 раз
  • Репутація: +434/-0
  • Мрійте і мрії обов'язково здійсняться!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуська, Януська і Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #95 : 04 Лютий 2015, 11:32:33 »
Готувала я вчора майонез(якщо це так можна назвати) по першому рецепту, то вийшла рідка суспензія із запахом оцту ,яка і приблизно не нагадувала майонез. Шкода,бо зіпсувала півлітри олії і 2 яйця. Скажіть ,що я робила не так? У блендер(у мене такий ) дала 2 жовтки,по 1ч.л. солі, цукру, гірчиці,2 ч.л. оцту, півлітри олії і включила на максимальну швидкість. Чи то треба було олію поступово вливати? Може треба було швидкість поступово збільшувати? Я перший раз робила і обламалася перед своїми,бо всі чекали майонезу ,а отримали каку(перепрошую) d100.
 Чи майонез можна збивати тільки таким блендером?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ЛюдаВ

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1637
  • Поблагодарили: 135 раз
  • Репутація: +476/-0
  • Life Is Beautiful
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: синочок
  • Ваше справжнє ім’я: Люда
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #96 : 04 Лютий 2015, 12:12:44 »
Цитувати
Чи то треба було олію поступово вливати?
Так, я вливаю поступово.
Якось влила всю порцію зразу, то не збився, став рідкий, але додала ще 1 яйце і вийшов. Використовую виключно погружний блендер із вашої 2 картинки.
Рецепт у мене простий:
1 яйце,
0,5 ч.ложки солі,  
0,5 ч.ложки цукру,
Збиваю.
0,5 ч.ложки сухої гірчиці.
Збиваючи, лию малою цівкою олію, але вже на око (десь коло 170 мл).
Коли бачу, що гусне, до потрібної консистенції, то ще додаю 1 стол. ложку соку лимону, щоб він перебив запах гірчиці.
Виходить  1/3 банки місткістю 0,5 л. Роблю зараз часто, бо нажимаємо на овочеві салатики.
 

Offline lyudmylka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2736
  • Поблагодарили: 117 раз
  • Репутація: +434/-0
  • Мрійте і мрії обов'язково здійсняться!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуська, Януська і Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #97 : 04 Лютий 2015, 12:16:07 »
Цитувати
Якось влила всю порцію, то не збився, став рідкий, але додала ще 1 яйце і вийшов.
Людочка,то якщо я додам ще одне яйце,то ще можу врятувати? А яйце ціле,чи тільки жовток?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline optimizm

  • - Будьте зайняті. Це найдешевші ліки на землі і одні з найефективніших. © Д. Карнегі
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 932
  • Поблагодарили: 81 раз
  • Репутація: +145/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #98 : 04 Лютий 2015, 15:20:48 »
lyudmylka, найкраще збивати майонез погружним блендером, якраз такому як на 2 фото

все відразу вливати не варто,треба поступово доливати олії- як тільки видно що "схватився" майонезбіліє,то вже лити можна швидко.

я свій перший теж спортила і не врятувала нічим
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline optimizm

  • - Будьте зайняті. Це найдешевші ліки на землі і одні з найефективніших. © Д. Карнегі
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 932
  • Поблагодарили: 81 раз
  • Репутація: +145/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #99 : 04 Лютий 2015, 15:27:14 »
Цитувати
то якщо я додам ще одне яйце,то ще можу врятувати? А яйце ціле,чи тільки жовток?
найкраще почати новий. а вже коли він схватиться, то можна до нього доливати попередній "майонез"
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline lyudmylka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2736
  • Поблагодарили: 117 раз
  • Репутація: +434/-0
  • Мрійте і мрії обов'язково здійсняться!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуська, Януська і Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #100 : 04 Лютий 2015, 15:33:45 »
Дякую ,Світланка,але тепер вже боюсь пробувати.Хоча мушу,бо мої майонез би ложками їли,та я вже не купую десь місяць,нема спокуси,нема лакомства.Тому і вирішила їх трохи побалувати,а тут вийшов казус. d30 А хтось дававв ціле яйце з білком?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1966
  • Поблагодарили: 325 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #101 : 05 Лютий 2015, 08:57:05 »
Люда я теж пробувала колись збивати комбайном, і теж купа раз купа всього перепсувала. Тоді в інтернеті вичитала, що можна збивати погружним блендером. На ютюбі є купа відео. Я роблю з трьох яєць і лию десь 200 г олії, а потім ще доливаю щоб була та густина яка мені треба. Але...ЯЙЦЯ І ОЛІЯ МАЮТЬ БУТИ ОДНАКОВОЇ ТЕМПЕРАТУРИ, або кімнатної або з холодильника. Якщо наприклад яйця з холодильника а олія-кімнатної, то не зібється.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.