Голосування

Мені до вподоби яскравість страви:

Наталі-Наталі - Стручкова фасоля з овочами і м'ясом
2 (3.3%)
Годана - Лялечка павука
1 (1.6%)
Годана - Волова квітка
6 (9.8%)
Годана - Свинина з сухофруктами, запечена в тісті
10 (16.4%)
Galka11 - Десерт "Закоханий Валентин"
4 (6.6%)
rainbow - «Райдужні» млинці
10 (16.4%)
bonitka - Курячий рулет "Жіночі примхи"
28 (45.9%)

Всього голосів: 61

Голосування закінчилося: 27 Лютий 2013, 17:49:08

Автор Тема: Кулінарний конкурс лютого - Зустрічаємо весну  (Прочитано 5146 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Пропоную Вашій увазі конкурс "Зустрічаємо весну", який продовжує низку щомісячних кулінарних конкурсів на нашому форумі до вересня 2013 року. Багато наших мамусь чудові кулінари і з радістю діляться своїми рецептами. Тому я вирішила запропонувати Вам стати конкурсантами та отримати невеличкі подарунки за кожен конкурс (товари на суму 100грн в любому інтернет-магазині посуду). А через рік я особисто відзначу самий цікавий рецепт цінним подарунком.

Зустрічаємо весну

Отже, у лютому я пропоную вам поділитися рецептами яскравих страв. Вже зима трошки набридла, набридлі сірі відтінки за вікном і хочеться якось розфарбувати свій настрій. Ваша страва повинна бути окрім того, що смачною, так ще й яскравою. Від себе по традиції поділюся рецептом приготування закусочного рулету.

Закусочний рулет

Нам знадобиться:
яйце - 4шт; борошно - 2ст.л; крохмаль - 2ст.л; майонез - 100г, сіль, перець чорний (мелений); риба (червона, малосольна) - 250г; лимон - 1шт; масло вершкове - 70г; оливки - 100г; зелень.

Приготування:
Яйця збиваємо з сіллю, майонезом, додаємо борошно і крохмаль, перчимо. Маслини ріжемо кружальцями, зелень подрібнити у блендері дуже дрібно. До зелені додаємо трохи тесту.

Решта виливаємо на деко, вкритий змащеним пекарськом папером, розгладжуємо, потім чайною ложкою капаємо зеленню, викладаємо маслини. У розігріту духовку 200 С на 7-10 хвилин, стежте, омлет готується просто миттєво.

Виймаємо і відразу звертаємо в трубочку.

Подрібнюємо рибу в блендері, і до неї додаємо лимонний сік і вершкове масло, розмішуємо, намазуємо на омлет і звертаємо назад в рулет. На 2 години в холодильник.

Розрізаємо на порційні шматочки, прикрашаємо і приємного апетиту!


Набір фотографій триватиме з 4 до 20 лютого включно.
Голосування з 21 по 28 лютого.
Оголошення результатів - 1 березня.
Вручення - 2-6 березня.

Усі фото надсилайте на адресу Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. У листі обов"язково вкажіть свій нік на форумі, назву своєї страви, детальний рецепт та звичайно додайте красиве фото. Усі учасники конкурсу отримають плюс у репутацію.

Велике прохання присилати фото необроблені у фотошопі: не треба додавати ніяких рамочок, задимлення та зірочок. Потрібне реальне фото страви.

Ще одне прохання: не присилайте рецепти в документах Microsoft Word, пишіть рецепт просто в тілі листа.


Всі рецепти можуть бути використані для публікування в моєму кулінарному блозі (з посиланням на рецепт на мамці та з вказуванням автору рецепту).

Максимальна кількість страв від одного учасника - 3 страви

Пояснення: при рівному числі голосів, перемога присуджується тій учасниці, котра має більше повідомлень на форумі.

Всі питання задавайте поки що тут, а потім я тему почищу. Фото чекаю на почту - тут не виставляти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Стручкова фасоля з овочами і м'ясом
автор - Наталі-Наталі

Інгредієнти:
стручкова квасоля 500г, свинина 300г, морква 1шт, цибуля 1шт, помідора 1шт, 3 зубчики часнику, сіль за смаком

Приготування:
З квасолі обрізати кінчики, розрізати на двоє і зварити. Моркву і м'ясо також обварюємо. Цибулю ріжемо соломкою і обсмажуємо на олії. Додаємо до цибулі квасолю, моркву і м'ясо, порізані соломкою. Смажити до золотистого кольору. В кінці додаємо помідору, порізану соломкою, подрібнений часник і сіль. Смажемо до готовності. Викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.
Приємного апетиту!


Лялечка павука
автор - Годана

Інгредієнти:
шинка (нежирна) - 150 г, сирок плавлений - 1 шт, часник - 1 зуб., майонез (за смаком), яйце куряче (відварне) - 3 шт, сир копчений (косичка), маслини

Приготування:
Сир і 1 відварене яйце потерти на крупній тертці, додати 1/2 подрібненого часнику, майонез і добре перемішати. Шинку порізати тонкими пластами, але краще брати одразу порізану. На краєчок кожного шматочка шинки покласти трохи начинки і скрутити рулетиком. Перев'язати рулетики смужками сиру. Викласти на тарілку. 2 яйця розрізати по половині, вийняти жовтки та потерти на терці, додати решту часнику, посолити, заправити майонезом і викласти на половинки яєць. З маслин зробити павучків, прикрасити ними яйця та викласти на тарілку. Смачного!!!


Волова квітка
автор - Годана

Для приготування найкраще використовувати телячу (волову) або курячу печінку. Тільки стосовно свинячої не впевнена, бо, кажуть, що вона гірчить і її обов’язково потрібно вимочувати в молоці.

Інгредієнти:
250 г печінки, 1 цибулина, 2 яйця, 1/2 скл. молока, 1-2 cт. л олії, 1/2 скл борошна, 1/2 ч. л солі, перець до смаку, 2 помідори, 100 г твердого сиру, 1-2 зубці часнику, майонез (150-200г)

Приготування:
Печінку почистити від плівки та вимочити її у воді. Подрібнити печінку разом із цибулею в блендері або у м’ясорубці. Виходить однорідна і доволі рідка маса. Додати туди яйця і знову збити. Додати до змеленої печінки молоко та борошно, сіль, перець, вкінці олію. Ретельно усе вимішати. Тісто для печінкових млинців готове. Смажити млинці на добре розігрітій сковорідці. Готові млинці порізати на полоски, шириною в 2-3 см, змастити їх майонезом із часником, та закрутити в рулетки. Викласти рулетки в центр тарілки. Помідори порізати на кружечки, змастити майонезом з часником і притрусити тертим сиром, викласти навколо рулетиків. Смачного!!!


Свинина з сухофруктами, запечена в тісті
автор - Годана

Інгредієнти:
м'якоть свинини - 300 г, шпик (сало) - 100 г, чорнослив без кісточок - 100 г, курага - 100 г, шпинат - 50 г, тісто листкове - 250 г, порційний сир (польський) - 5 шт. , аджика - 1 ст. ложка, жовток яєчний - 1 шт., сіль

Приготування:
Чорнослив замочити у холодній воді, потім подрібнити блендером. Курагу при необхідності також замочити і подрібнити блендером. Шпик нарізати скибочками, відбити. Свинину надрізати уздовж, розгорнути як книгу, посолити. На половину пласта викласти шматок сиру, зверху шар чорносливу, накрити ще одним шматком сиру на нього скибочки шпику, змастити аджикою, знову накрити шматком суру, зверху листя шпинату (якщо немає, то можна змішати трохи подрібненої свіжої зелені та тертого сиру), на шпинат шматок сиру, і зверху шар кураги. Накрити начинку шматком сиру, потім - вільною частиною м'ясного пласта. Приготовлену свинину міцно обмотати кулінарним шпагатом, загорнути у фольгу і запікати 30-40 хвилин при 220 ° С. Після охолодити, зняти фольгу і шпагат. Тісто тонко розкачати, на середину пласта викласти свинину, краї тіста з'єднати так, щоб воно щільно прилягало до м'яса. Зайве тісто зрізати. Змастити тісто яєчним жовтком і запікати при 200 ° С до утворення золотистої скоринки.


Десерт "Закоханий Валентин"
автор - Galka11

Ламаючи голову, що б то таке приготувати чоловіку на день Валентина, натрапила в одному з кулінарних журналів на рецепт цікавого десерту.

Інгредієнти:
1 плитка білого шоколаду, 2 плитки чорного шоколаду, заморожені фрукти (у мене вишня та полуниці), 2 ст л масла або згущеного молока, 1 п желатину, цукати, силіконові формочки

Приготування:
1/3 плитки білого шоколаду розтопити на водяній бані. Зубочисткою на внутрішній поверхні формочок намалювати серця. Спочатку малювати на одній стороні, дати підсохнути та малювати на іншій.
Чорний шоколад теж розтопити на водяній бані. В кілька прийомів, даючи підсихати, нанести на внутрішню сторону формочок - шар з чорного шоколаду не має бути тонким. Щоб шоколад застиг я ставила на 10 хв у холодильник, а потім наносила наступний шар шоколаду.
Для начинки фрукти розморожуємо та перетираємо через сито.
1. Полуничне пюре ставимо на маленький вогонь, щоб випарувалася зайва рідина. В гаряче пюре додаємо решту поламаного білого шоколаду та перемішуємо, щоб не було грудочок. Коли остине, додаємо масло чи згущонку і збиваємо на пухку масу.
2. Желатин заливаємо кип'ятком, добре перемішуємо, щоб желатин розтопився. Змішуємо з вишневим пюре.
Акуратно знімаємо силіконові форми, виймаючи наші шоколадні формочки. На дно наших формочок ставимо чайну ложку полуничної маси, далі кілька цукатів, чи горішків, чи що хто любить, далі вишневу масу. Ставимо в холодильник на півгодини, щоб желатин добре застиг. Зверху з кондитерського шприца видавлюємо полуничну масу та прикрашаємо цукатами. Смачного!!!


«Райдужні» млинці
автор - rainbow

Інгредієнти:
Заморожений шпинат 250 г, Яйця 3 шт, Олія 50 мл, Борошно 1 ст, Молоко 1 ст, Вода ½ ст., Сіль 1 ч.л, Цукор 1 ст.ложка
Для начинки:
Сирок плавлений 2 шт, Болгарський перець ½-1 шт, М’ясо(можна фарш) 400-500 г, Кукурудза(за смаком), Зелень

Приготування:
Шпинат заливаємо водою і відправляємо у мікрохвильову розморожуватись. Подрібнюємо його в блендері чи комбайні, додаємо яйця,молоко, олію, сіль та цукор .В останню чергу додаємо борошно і залишаємо наше тісто хвилин на 30. За цей час робимо начинку(тут можна імпровізувати). Подрібнюємо блендером чи в комбайні м’ясо(можна фарш,але мені  так смачніше) обжарюємо майже до готовності, а потім додаємо нарізаний кубиками перець, дрібно нарізані сирки,зелень і кукурудзу, солимо і перчимо, хвилини за 3, сирки починають топитися- начинка готова! 
Смажимо млинці на невеликому вогні, змащуючи сковорідку олією за допомогою кулінарного пензлика. Коли вони остинуть  беремо нашу начинку і завертаємо її у млинці. Перед подачею підігріваємо у мікрохвильові. Смачного!


Курячий рулет "Жіночі примхи"
автор - bonitka

Інгредієнти:
4 великих курячих грудки, 1 велика цибулина, 4-5 невеликих зубців часнику, 3 ст.л. олії, суміш спецій для курки-гриль.
Для млинців:
зеленого: 1 яйце, 3 ст.л. розмороженого шпинату (я брала свіжий), 2 ст.л. молока, 2 ст.л. борошна, сіль.
червоного: 1 яйце, 2 ст.л. томатної пасти, 2 ст.л. молока, 3-4 ст.л. борошна.
жовтого: 2 ст.л моркви по-корейськи, 1 яйце, 2 ст.л молока,2-3 ст.л. борошна.
Крім того:
1\ 2 болгарського перцю, 50г плавленого сиру, пучок зелені (кріп і петрушка), 1 яйце, 2 ст.л. сметани, сіль, суміш перців.

Приготування:
Для млинців усі компоненти, окремо для кожного кольорового млинця ретельно подрібнити за допомогою блендера до однорідної маси. Випекти млинці на сковороді з олію до готовності.

На морквяний млинець викладаємо 2 ст.л. фаршу і посипаємо зеленню. Скручуємо рулетом.
На томатний млинець викладаємо 2 ст.л. фаршу і розкладаємо смужки болгарського перцю. Скручуємо рулетом.
На шпинатний млинець викладаємо 2 ст.л. фаршу і натираємо плавлений сир. Скручуємо рулетом.

Грудки помити, відрізати велику частку грудки від маленької. Маленькі часточки з обрізками великих підуть на фарш. Великі частки грудок (4 шт.) розрізати горизонтально навпіл не дорізаючи до кінця 2 см і розкласти кожну як книжку. Відбити з обох сторін, підрізати ножем, щоб виходили прямокутники, посолити, поперчити, присипати прянощами і поставити маринуватися на 30 хвилин у холодильник.

Усі обрізки м'яса і малі часточки грудок помолоти  у комбайні з цибулею, яйцем, часником і сметаною. Посолити і поперчити.
На фольгу викладаємо замариновані грудки одним пластом, який відповідав би довжині млинців. Змащуємо його 4-5 ст.л. фаршу і щедро присипаємо зеленню.

На пласт з філе викладаємо рулети біля одного краю (два, а зверху третій), промащуючи між ними фаршем. За допомогою фольги скручуємо курячий рулет, обмотуємо кулінарною ниткою  і ставимо у морозильник на 1 годину. Фольгу знімаємо, рулет обмотуємо ниткою, обсмажуємо на сковороді з олією зі всіх сторін по 1-3 хв на сторону (щоб підрум'янився). Знову замотуємо щільно у фольгу. Викладаємо у подовгасту форму (для випікання хліба чи кексів) і випікаємо 35 хвилин при 200°С, знімаємо фольгу і нитки. Обсипаємо рулет сумішшю перців, а також солодкою паприкою. При подачі нарізаємо скибками. Смачного!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Запрошую всіх до смачного голосування!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline midsummer

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1165
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +106/-0
    • Награды
Я проголосувала, але вибір був дуже складним d108. Хотілось обрати декілька варіантів, бо все справді красиве і смачне.
 

Offline Gafijka

  • Щаслива матуся
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 908
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +72/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
І я вже проголосувала, вибір дався мені дуже легко, хоча всі рецепти оригінальні, барвисті і страви мабуть дуже смачні.... Не перестаю дивуватися, які ж наші мамочки всі креативні. Молодці!!!
 

Offline Irysya

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2852
  • Поблагодарили: 1628 раз
  • Репутація: +673/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
здається, знайшла те, що найбільше до душі, хоч це важкооо, бо всі страви  d15 d15 d15
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Якщо щось в моєму пості вас образило чи не сподобалося, зафарбуйте дратівливу фразу маркером на моніторі ;)

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Філософія прибирання житла і не тільки) - удосконалюємося разом!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Тoma

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 192
  • Поблагодарили: 60 раз
  • Репутація: +27/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Красуня
  • Ваше справжнє ім’я: Тамара
мені дуже сподобались павучки і солодкі валентинчики, десерт в якому немає тіста майже завжди найкращий  d27
 

Offline Катя Я.

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 568
  • Поблагодарили: 37 раз
  • Репутація: +60/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юляся, 8 рочків
  • Ваше справжнє ім’я: Катерина
 d15 смакота, з задоволенням проголосувала :)
 

Offline Ліля

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3003
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +135/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
а мені свининка сподобалась! d30 І нащо я на ніч в цю темку залізла! d111
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Метелик

  • Щаслива, тому що двічі мама !
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3831
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +727/-0
  • До мене тільки на ти!
    • Місце, де я творю!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Яке ж все смачненьке
Мій блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline pcholka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 4376
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +331/-0
    • Мобільний шиномонтаж
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Марко,Матей
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
 
Цитувати
І нащо я на ніч в цю темку залізла!
А я перед тим як сюди зайти плотно повечеряла  d30, хоча справді все смачненьке і навіть на повний жолудок тече слинка  d112. Мені сподобалось 3 рецепти, один з них навіть собі записала у зошит, обовязково спробую, виглядає  z4
Ласкаво запрошую на мої посиденьки Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
                     
                     
Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне фиолетово!
 

Offline Просто Юля

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3376
  • Поблагодарили: 54 раз
  • Репутація: +233/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр, 20 травня 2011р.н.
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
І мені 3 страви сподобались на вигляд
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline kokocuk

  • все буде добре! :)
  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3476
  • Поблагодарили: 60 раз
  • Репутація: +702/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
і яще вчора проголосувала!Такі страви яскраві.Молодц дівчата z4
СП на жіноче взуття Для того щоб побачити посилання: Register or Login] (є можливість викупу поштучно)
 

Offline Liloo

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 649
  • Поблагодарили: 69 раз
  • Репутація: +211/-0
  • happymommy:)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
все так смачно виглядає.. ну і попробуй тут вибери  d130
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natka-Solo

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1594
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +145/-0
  • ЖИТТЯ ПРЕКРАСНЕ
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анна - 19.10.2006 р. н., Ілона - 09.02.2012 р.н.
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
я голосувала виходячи з того що я б найперше зїла  d15 d26
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline слободянка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2366
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +272/-1
  • Я Віка, до мене на "ти" :)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Данюшка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
ох, як важко вибрати, ще би продегустувати ту смакоту d15
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Найдорожче намисто на шиї жінки-це руки дитини, що її обіймають!
 

Offline sashao

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 260
  • Поблагодарили: 185 раз
  • Репутація: +59/-1
  • Серце матері - невичерпне джерело дива
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вероніка
  • Ваше справжнє ім’я: Олександра
дівчата молодці така смакота d142