Паска
ми завжди печем в суботу зранку !зараз напишу рецепт дуже смачної пасочки

ось таку ми робим!!!рекомендую!це получається дорога паска,але неймовірно смачна!!!
по цьому рецепту мама пече більше 20років!!!!
а вона його списала з старого польского жрнала за 1939 рік,коли працювала в архіві!!
Нам потрібно:
-1кг мук
-1стак. молока.
-30 жовтків,
-400гр цукру,
-150гр дріжджів(звичайних,НЕ сухих),
- 250 гр масла,
-250гр изюма,
-ваніль,
-1/2 чайн. ложки солі.
З дріжджів, теплого молока ,1 ст. ложки цукру і 3 ст. ложок борошна разводим опару, лишаєм, щоб підійшла.
Жовтки збиваем з цукром и ваніллю.
В муку додаєм опару, сіль, збиті з цукром жовткі.Вимішуєм тісто и добавляємо розтоплене, не горяче масло,знов вимішуєм, добавляем изюм.
ПотІм в теппле місце, накрити вологим рушником.
Коли тісто 2 раза підійде(підійде перший раз,потім або лопаткою,або руками з олією вимішати ще раз,і лишити,шоб ідійшло другий раз)тоді-викладаєм у форми, змазані маслом и посипані мукою.
Форму заповнюєм на 1/3,або максимум половину форми)шоб не повилазило при випічці!, даєм тісту підійти в формі.(багато дуже тіста не класти,бополізе через край при випіканні!
В духовку , печем при темп. 200гр
Паличкою пробуєм яи тфсто не сире.
Якшо верх горить-накрити фольгою.
А потім паску в формі поставити на мокрий рушник, почекати коли остине і тоді виймати!
Виходить дуже смачнезна і солоденька!Яйця берем домашні,тоді пасочкі жовтесенькі виходять!
Цього року попробую пекти з половини продуктів,бо так багато не пторібно нам.
ще добре запхати перед запіканням посередині в пасочку деревяну велику зубочистку(шпажку),шоб верхушка рівненька була.
зубочистку(це така велика шпажка як на шашличок,або просто деревяну щепку) пхаєм тоді,коли пасочки вже підійшли в формі!запихаєм посередині,вертикально вниз до дна,вершечок буде стирчати,шоб потім легко витягнути його.
потім можна зробити ось таке-
взбити білки,трішки лимонного соку і цукрову пудру
(На 1 порцію:
1 білок
1 ст л лимонного сока
150 г цукр.пудри, просіяної,
білок і сік маютьбути холодні,тоді краще збиваються,спочатку збити білки і лимонний сік,а потім додавати пудру)....і цим прикрасити пасочки.
якшо прикрашати білками,то пасочки мають бути холодними...або ж теплі пасочки посипати просто цукровою пудрою.
Духовка в мене електрична....спочатку включаю верх і низ,так хвилин 15 печу,а потім верх виключаю і лишаю лише низ,так печеться весь час....незнаю як в газових

Обов"язково закрити вікно і двері накухні(бажано),Шоб не було сквозняка!
Ще додам,шо можна дати,наприклад,20 жовтків,і 5 цілих яєць.так хоч трошки економніше

Духовку дуже часто не відривайте,шоб тсто всередин не получилось забите.
Як замісите тісто,то можете попробувати на смак...

Взагалі пасочкі завжди получаються дуже смачні

можнадодавати ще грецькі горіхи в пасочку,але ми не любим,тому не даєм.
а просто на верхушечці з грецьких горіхів хрестик гарно викладаю

ще порада-изюм гарно промити і просушити!!!шоб не був мокрий!!!бо будуть сирі прогалини ,якшо він буде мокрим!!!
изюм краще купляти без ксточок і світлий,він не так тісто забиває.