Голосування

Обов"язково спробую:

Наталі-наталі - Катаєф або арабські оладки з вершково-сирною начинкою
0 (0%)
Годана - Тортик «Кольоровий сон»
2 (4.1%)
Годана - Ажурні млинчики
3 (6.1%)
emeli - Сирники з курагою і інжиром
2 (4.1%)
Сhanel - Млинці з начинкою кураги та кокосового молока
2 (4.1%)
NataliNIO - Крокети
1 (2%)
NataliNIO - Млинчики "ням-ням"
0 (0%)
emeli - Млинці “весняні” з грибами
5 (10.2%)
Galka11 - Шоколадні млинці
3 (6.1%)
Galka11 - Налисники від куми
4 (8.2%)
justmary - Млинці "Ікринка"
0 (0%)
justmary - Млинці "Десертні"
1 (2%)
Наталі-наталі - Млинцевий торт з моцареллою і лососем
3 (6.1%)
Stacey - "Сніданок коханому"
12 (24.5%)
NataliNIO - Млинцевий торт
0 (0%)
bonitka - Млинці "Сонячні"
4 (8.2%)
emeli - Млинці з маком і горіхами
1 (2%)
Наталі-наталі - Млинцевий пиріг
4 (8.2%)
Метелик - Гарбузові млинці з сиром та гарбузом
2 (4.1%)

Всього голосів: 49

Голосування закінчилося: 31 Березень 2013, 15:45:37

Автор Тема: Кулінарний конкурс березня - Приходьте на млинці  (Прочитано 10329 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Пропоную Вашій увазі конкурс "Приходьте на млинці", який продовжує низку щомісячних кулінарних конкурсів на нашому форумі до вересня 2013 року. Багато наших мамусь чудові кулінари і з радістю діляться своїми рецептами. Тому я вирішила запропонувати Вам стати конкурсантами та отримати невеличкі подарунки за кожен конкурс (товари на суму 100грн в любому інтернет-магазині посуду). А через рік я особисто відзначу самий цікавий рецепт цінним подарунком.

Приходьте на млинці

Отже, у березні я пропоную вам поділитися рецептами млинців, оладок, налисників та сирників. Адже, масляна в 2013 році буде святкуватися з 11 березня по 17 березня. Масниця - це язичницьке свято дроти зими, яка збереглася після прийняття на Русі християнства. Свято це зазначається широкими гуляннями. Від себе по традиції поділюся рецептом приготування заварних млинців.

Заварні млинці

Нам знадобиться:
яйце - 2шт, цукор - 6ст.л, молоко - 250мл, кефір - 250мл, борошно - 15ст.л, розпушувач для тіста (з гіркою) - 1 ч.л, окріп - 250мл, сіль - 1/4 ч.л, олія (для смаження)

Приготування:
Збиваємо вінчиком яйця з сіллю і цукром. Додаємо молоко і кефір - і ще трохи збиваємо.

Тепер поступово додаємо борошно (не все відразу) і кожен раз ретельно перемішуємо, щоб уникнути грудочок. Тісто повинне вийти як густа сметана.

Висипаємо зверху розпушувач, але не змішуємо! Тому що окріп треба налити саме на сухий розпушувач, який лежить на поверхні тіста. Доливаємо окріп і спостерігаємо диво заварювання тіста і одночасного гасіння розпушувача. Після гасіння - перемішуємо.

Розігріваємо сковороду. Для першого млинця змастіть сковороду рослинною олією (я роблю це силіконової пензликом) і смажимо млинці з двох сторін до рум'яності.




Набір фотографій триватиме з 1 до 24 березня включно.
Голосування з 25 по 31 березня.
Оголошення результатів - 31 березня.
Вручення - 2-6 квітня.

Усі фото надсилайте на адресу Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. У листі обов"язково вкажіть свій нік на форумі, назву своєї страви, детальний рецепт та звичайно додайте красиве фото. Усі учасники конкурсу отримають плюс у репутацію.

Велике прохання присилати фото необроблені у фотошопі: не треба додавати ніяких рамочок, задимлення та зірочок. Потрібне реальне фото страви.

Ще одне прохання: не присилайте рецепти в документах Microsoft Word, пишіть рецепт просто в тілі листа.


Всі рецепти можуть бути використані для публікування в моєму кулінарному блозі (з посиланням на рецепт на мамці та з вказуванням автору рецепту).

Максимальна кількість страв від одного учасника - 3 страви

Пояснення: при рівному числі голосів, перемога присуджується тій учасниці, котра має більше повідомлень на форумі.

Всі питання задавайте поки що тут, а потім я тему почищу. Фото чекаю на почту - тут не виставляти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Катаєф або арабські оладки з вершково-сирною начинкою
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
1 склянка пшеничного борошна + 2 ст. л. кукурудзяного борошна, 1 1/4 склянки молока, 1 ст. л. розпушувача, 1 ст. л. ванільного цукру
Начинка:
 200 г  сиру без крупинок, 1 ст. л. сметани, 2 ч. л. цукровою пудрою, 2 ч.л. тертого шоколадного печива

Приготування:
У миску всипати борошно пшеничне і кукурудзяне, розпушувач, цукрову пудру і сіль. Акуратно вливаємо молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Консистенція повинна вийти трохи густіше чим на млинці. Сковороду змащуємо олією вершковою або рослинною, як вам більше подобається. Наливаємо в центр тісто, повертимо по кругу сковороду, щоб млинчик трохи розтікся і був не дуже товстим, але і не таким тонким як млинець. І стежимо. Спочатку він почне пузиритися. Коли поверхня стане не рідкою і уся схопитися, тут же знімаємо млинчик за допомогою лопатки на тарілку або дошку. Постарайтеся не перетримати, інакше млинчик ламатиметься під час складання. Але і не знімайте раніше, інакше він буде сирий. Поки млинець трохи остигає і розм'якшується(15-20 сек.) на сковороду можна налити наступний . У готового млинця сполучаємо з одного боку краї. Тепер приступимо до приготування начинки.Зєднаєм  сир,сметану і цукрову пудру, все добре розмішаємо. Тепер в кожного катаеф покладемо вершково-сирну начинку.Зверху посипаєм тертим шоколадним печевом В цьому рецепті , що є величезний простір для фантазії, начинки можна зробити з чим завгодно.  Смачного!


Тортик «Кольоровий сон»
автор - Годана

Інгредієнти:
6 яєць, 3 ст. л молока, 3 ч. л сметани, 3 ст. л натертого сиру, 3 ч. л олії, 3 ст. л борошна, 4 маслини, 3 ст. л томатного соусу, дрібка червоного меленого перцю, 100 г зелені (петрушка + кріп) чи шпинат
Начинка:
1 середній  болгарський перець, 200 г сиру (творог), 3 ст. л майонезу, сіль

Приготування:
Основний омлет: 2 яйця, 1 ст. л молока, 1 ч. л сметани, 1 ст. л борошна, 1 ст. л натертого сиру, 1 ч. л олії, сіль. Пекти на сковороді під кришкою до готовності. Печемо три різнокольорові омлети:

-          для жовтого: основний омлет + 4 порізані маслини.
-          для червоного: основний омлет + 3 ст. л томатного соусу і дрібка червоного меленого перцю
-          для зеленого: основний омлет + 100 г зелені петрушки і трохи кропу (чи 100 г шпинату)

Для начинки: червоний перець нарізати кубиками, ошпарити кип’ятком, акуратно відтиснути і змішати з сиром, додати майонез. Все добре перемішати.

Збірка: на червоний омлет викласти половину начинки, потім – зелений омлет, і на нього решту начинки, зверху жовтий омлет, його змастити майонезом. Прикрасити за бажанням!


Ажурні млинчики
автор - Годана

Інгредієнти:
1 яйце, по 1 ст. л цукру, сухого молока, олії, 100 мл води, розпушувач на кінчику ножа, 2 ст. л борошна

Приготування:
Всі складники – збити, вилити в спеціальну пляшку (на кшталт пляшки з-під кетчупа, чи пластмасову пляшку, тільки в кришці зробити невеличку дірку, чи шприц) і лити на гарячу сковороду, малюючи різні візерунки (сіточка, круги, решітки…). Пекти до готовності з двох сторін.


Сирники з курагою і інжиром
автор - emeli

Інгредієнти:
500 г сиру; 2 жовтка і 1 яйце; 4 столові ложки муки; цукор - 5 столових ложок; ванільний цукор 1 чайна ложка (або щіпка ваніліну); щіпка солі; інжир і курага по 5-6 штук.

Приготування:
Інжир і курагу миємо і нарізаємо кубиками. Сир з яйцем і жовтками збиваємо блендером, додаєм поступово муки і вимішуєм. Далі додаєм цукор, ванілін і сухофрукти. Мокрою ложкою кладемо масу на муку і формуємо сирники. Жаримо на слабкому вогні під кришкою. Смачного!


Млинці з начинкою кураги та кокосового молока
автор - Сhanel

Інгредієнти:
4шт. яйця, 2 стакани молока, 150гр. вершового маргарину чи масла, 1 стакан цукру, ванілін, 2 стакани муки.
Начинка:
сир домашній 400г, ізюм 100гр, курага 100гр, свіже кокосове молоко, цукор до смаку, чи ванілін, 1 яйце.
Для оформлення:
готові вершки, карамельний соус, мигдаль.

Приготування:
Збиваємо яйця міксером чи вінчиком, додаємо 2 стакани молока і цукор, поки додали і не почали збивати ставимо на водяну баню розтоплювати маргарин, продовжуємо збивати молоко і цукор, після того як маргарин розтопився ставим охолонути і додаєм до молока маргарин і 2 стакани муки збиваєм поки мука повністю не розчинеться! Млинці випікаються без олії!
Приготування начинки:
Начинку готуєм з вечора, сир висипаєму у глибоку миску додаєм  80 -100мл. кокосового молока ( норма маленького кокоса), курагу і ізюм розпарюєм у кипятку 5хв. воду зціджуємо, і давши охолонути висипаєм у начинку  додаєм яйце, цукор по бажанню! Ставимо у холодильник!
Зранку буде чудовий аромат, молоко повністю впитається у сир! Смачного!


Крокети
автор - NataliNIO

Інгредієнти:
2 яйця,250 мл молока,250 мл води,250-300 гр борошна,1 ч.л цукру,  0,5 ч.л соди,3-4 ст.л олії,дрібка солі
Начинка:
1-1,5 кг свіжої капусти ,2-3 цибулини,250 гр маргарину ,2-3 ст .л олії
Для панірування й підсмажування:
два яйця, одна склянка панірувальних сухарів, олія.

Приготування:
Капусту порізати на  скибки, зварити ,поки  холоне  робимо тісто на млинці.
Яйця збовтати з молоком, додати цукор ,сіль ,соду,при цьому постійно помішуючи, поступово додати борошно до дуже густої,але однорідної консистенції,тоді додати олію-вимішати і поступово розвести тісто водою до консистенції густої сметани ,залишити на півгодини настоятися.
Капусту відтиснути і нашинкувати.Цибулю порізати шматочками й присмажити до прозорості у олії,додати капусту  і тушити,перемішуючи ,10-15 хв .В процесі тушіння підкладаю шматочками маргарин,можна додати і менше ,треба дивитись, щоб капуста "неплавала" в жирі,але і не була суха. До смаку посолити ,поперчити  і ще потушити 5 хв.
Для начинки можна брати і  квашену капусту.
Посмажити на сковороді млинці. На кожний млинчик покласти ложку з верхи фаршу, надавши йому форму прямокутника, і загорнути млинчик конвертом.
Яйця збовтати з 1-2  ложками води, злегка посолити й занурити в них крокети, а потім обваляти в панірувальних сухарях і присмажити на сковороді у вершковому маслі або олії. Смачного!!!!


Млинчики "ням-ням"
автор - NataliNIO

Інгредієнти:
2 яйця,500 мл кефіра,1 ст.л цукру(якщо любите солодкі то ще 1 ст.л),,200гр творога,300гр борошна,1ч.л соди

Приготування:
Яйця збовтати з кефіром і цукром,додати творог,соду ,вимішати і поступово додати борошно.Залишити на 10-15 хв щоб настоялось. Випікати на олії.


Млинці “весняні” з грибами
автор - emeli

Інгредієнти:
500мл молока; 2 ст. л.  подрібненого шпинату (свіжого або мороженого), 150гр муки; 3 яйця; 0,5 ч.л. цукру; 1 ч.л. солі; 2 ст.л. соняшникової олії;
Для начинки:
100гр картоплі; 50гр сушених грибів; 1 цибуля
Для прикраси: зелена цибуля

Приготування:
До молока додати шпинат,  яйця і збивати блендером, щоб шпинат добре подрібнився. Додати муку, сіль, олію і все змішати блендером. Випекти млинці. Гриби відварити, дрібно порізати або перемолоти і протушити разом з цибулею. Картоплю зварити і розім’яти. Змішати з грибами. Покласти у млинці начинку і зробити торбинки, які зв’язати листям цибулі. Смачного!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Шоколадні млинці
автор - Galka11

Інгредієнти:
100 г шоколаду, 1 ст муки, 2 ст л масла, 0,5 ст какао, 0,5 ст цукру, 1 ч л  розпушувача, 1 ст молока, 1 яйце, солі на кінчику ножа

Приготування:
1. Шоколад ламаємо на невеликі куски, масло розтоплюємо.
2. Змішуємо всі сухі інградієнти - муку, какао,цукор, розпушувач, сіль, і добре перемішуємо.
3. 3/4 ст молока та яйце збиваємо блендером, потім додаємо розтоплене масло і знову збиваємо до однорідної маси. Невеликими порціями додаємо сухі інградієнти, неперестаючи збивати. В самому кінці додаємо решту молока та ще раз добре збиваємо. Тісто повинно бути як густа сметана.
Додаємо поламаний шоколад, перемішуємо.
Сковорідку ледь змащуємо олією, кухлею набираємо тісто і печемо млинці. Коли на млинці появляться "дирочки" перевертаємо їх на інший бік.
Готові млинці перекладаємо фруктами. У мене мандарини, можна полуницями, провареними у сиропі дольками яблук, чи іншими фруктами в залежності від ваших смаків. Зверху посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!!!


Налисники від куми
автор - Galka11

Інгредієнти:
10 ст л муки, 2 ст л цукру, 5 ст л олії, 2-3 яйця, молоко до густини тіста
Для начинки:
0,5 кг сиру, 1-2 банани, цукор до смаку
Для соусу:
сік з 1 апельсина, цукор до смаку, 1 ч л без гірки крохмалю.

Приготування:
Ці налисники можна робити і з несолодкими начинками, тоді замість цукру додаємо солі до смаку.
До муки додаємо цукор, перемішуємо. Поступово додаємо молоко, гарно збиваємо вінчиком чи міксером, щоб не було комочків. Вливаємо олію, перемішуємо. По одному додаємо яйця. Ще раз гарно збиваємо. Тісто повинно бути консистенції магазинної сметани.
В іншу посудину відбираємо кухлю тіста та додаємо какао (але це можна і не робити :-) ). Проте мені подобаться такий трішки шоколадний смак. З пергаментного паперу робимо кульочок з тоненькою дирочкою і виливаємо туди наше шоколадне тісто.
Починаємо пекти налисники. Оскільки в тісті є олія, то сковорідку змащувати не потрібно. Кухлею наливаємо тісто на добре розігріту сковорідку. Коли тісто трохи зловиться, тобто не буде текти, за допомогою нашого мішечка з пергаменту, починаємо вимальовувати різні лінії чи закарлючки чи все що дозволяє ваша фантазія. Або можете для кожного члена сім'ї підписати налисник, це особливо подобається діткам.
Тоді перевертаємо налисник і буквально кілька секунд печемо з іншої сторони.

Для начинки все змішуємо та збиваємо блендером до однорідної маси.
Змащуємо наш налисник та закручуємо рулетиком. Подаємо з сметаною чи солодкими соусами. Чоловік любить зі сметаною. А мені більше до вподоби апельсиновий соус, люблю кисленьке.

Соус. Сік кипятимо з цукром, додаємо крохмаль і добре перемішуємо, щоб не утворилися комочки. Трішки проварюємо, щоб соус загустів. Смачного!!!


Млинці "Ікринка"
автор - justmary

Інгредієнти:
Молоко – 1л, яйце – 1шт, соняшникова олія – 1 ст.л., борошно – 200-250гр., цукор та сіль(за смаком), масло вершкове – 1-2 ст.л., твердий сир – 300гр., ікра червона

Приготування:
Готуємо млинці. До молока додаємо яйце,щіпку цукру та солі та 1 ст.л. соняшникової олії і збиваємо міксером, після всипаємо борошно і також збиваємо міксером до утворення однорідної рідкої маси без комочків, смажимо.  Готові млинці змащуємо маслом та посипаємо, тертим на дрібній терці, твердим сиром потім викладаємо червону ікру та скручуємо рол. Готовий рол ріжемо на шматочки і подаємо на стіл. Такі млинці можуть чудово підійти як у вигляді закуски, так і у вигляді основної  страви.  Смачного!


Млинці "Десертні"
автор - justmary

Інгредієнти:
Молоко – 1л, яйце – 1шт, соняшникова олія – 1 ст.л., борошно – 200-250гр., цукор – 3-4 ст.л., творог  -250гр., сметана – 4 ст.л., банани – 4-5 шт., апельсин – 1 шт., шоколад чорний

Приготування:
Готуємо млинці. До молока додаємо яйце,щіпку цукру та 1 ст.л. соняшникової олії і збиваємо міксером, після всипаємо борошно і також збиваємо міксером до утворення однорідної рідкої маси без комочків, смажимо. Беремо творог, додаємо до нього 3-4ст.л. сметани та 4.ст.л. цукру і збиваємо в бленд ері до утворення однорідної маси, банани ріжемо поздовжно навпіл або поздовжно на 4 частини, апельсинку ріжемо дольками,а кожну дольку на 4 частинки, натираємо шоколад. Кожний млицень змащуємо творожною масою, але не густо, кладемо поздовжний шматок банану та скручуємо рол. Кожний рол ріжемо на частинки, зверху кладемо по шматочку апельсина та притрушуємо тертим шоколадом(замість тертого шоколаду можна полити рідким шоколадом). Десерт готовий! Подавати на стіл у холодному вигляді як десертну закуску, смачного!


Млинцевий торт з моцареллою і лососем
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
Яйця - 4 шт., сіль - за смаком, молоко - 150 мл, борошно - 2 склянки, мінеральна вода - 2 ч. ложки, олія 2 ч.л.
Для начинки:
Сметана - 1 склянка, йогурт - 50 мл, моцарела - 150 р., копчений лосось - 150 р., кріп - пучок., лимонний сік - 2 ч. ложки., часник - 2 зубці., сіль і гіркий перець - за смаком., червоний солодкий перець - 1 шт.

Приготування:
1. Збиваємо яйця, додаємо щіпку солі, необхідну кількість борошна і молока. Все перемішуємо, і вливаємо декілька чайних ложок мінеральної води і 2ч.л. олії
2. Смажимо млинці без олії,адже вона вже є в тісті
3. Очищаємо і подрібнюємо часник.
4. Злегка смажим часник на оливковій олії.
5. Тонко ріжемо філе копченого лосося. Нарізуємо моцарелу і червоний солодкий перець скибочками.
6. Готуємо крем. Змішуєм сметану з моцарелою і йогуртом. Додаємо подрібнений кріп, лимонний сік, сіль і гіркий перець за смаком. Перемішуємо усі компоненти.
7. Намазуємо млинці кремом. Згори кладемо скибочки копченого лосося,червоний солодкий перець.
Приємного апетиту!!!!


"Сніданок коханому"
автор - Stacey

Інгредієнти:
3 яйця, 350 мл. молока, 1 столова ложка цукру (для солодкої начинки більше і не треба, ну а якщо робити з ікрою, то можна ще менше), сіль - на кінчику чайної ложки, 1 склянка борошна, 1 столова ложка соняшникової олії
Додатково:
Плитка шоколаду (для поливання), згущене молоко (на ньому краще не економити, а купити дороге), вершкове масло (для змащування готових млинців), 1 столова ложка соняшникової олії (для смаження млинців)

Приготування:
1. Яйця вбити в ємність для міксера. Трохи збити, до досягнення однорідності
2. Додати в яйця 150 мл. молока, сіль, цукор - злегка збити міксером
3. Всипати склянку просіяного борошна, знову збити міксером, до досягнення однорідної консистенції (без грудочок!)
4. Влити 200 мл. молока - збити
5. Додати в масу (тісто для млинців) 1 столову ложку соняшникової олії - перемішати

* Для смаження потрібно всього одна столова ложка соняшникової олії, якщо використовувати для змащення сковороди спеціальний пензлик
* Рецепт прекрасний тим, що надзвичайно простий, і млинці виходять тонесенькі і дуже ніжні
* Кожен млинець відразу після смаження змащується вершковим маслом

Смачного!


Млинцевий торт
автор - NataliNIO

Інгредієнти:
2шт пісочного  печива, 2 ст.л сметани 20% , 2 ст.л  цукру  , 5 ст.л  молока ,3 ст.л какао порошку,3  яйця ,  3 ст.л олії, борошно (на око, соррі))))
Крем:
молоко 0,5л,  4ст.л. манки, 1 яйце,3-4 ст.л  цукру  ,вершкове масло 82,5% - 200гр,1 ст.л какао(можна не давати,а замінити на борошно або крохмаль), ванілін - 1 пакетик.

Приготування:
Печиво потовкти. Змішати разом: крихту-печиво, какао, цукор, ванілін, сметану, олію і молоко (його підігрівати непотрібно) По-одному вбити яйця. Далі борошно додавати поступово, до консистенції рідкої сметани або - "як на млинці". З цього тіста спекти млинці для торта
У молоко додати цукор ,яйце і манну крупу. Постійно помішуючи зварити густу кашу,. Якщо без грудочок не вийде, то не страшно - потім можна протерти крем через ситечко, вийде однорідна маса. Кашу треба вистудити і після додати вершкове масло! Можна і ще ваніліну приплюсувати)))) Коли крем охолоне - перетираю.  Після того, як охолонуть і млинці, і крем - кожен  перемащуємо кремом і складаємо гіркою. В холодильник на 5-6 годин і можна куштувати! Смачного!


Млинці "Сонячні"
автор - bonitka

Інгредієнти:
молоко - 250 мл, яйця курячі - 2 шт., пюре гарбузове - 4 ст. ложки, борошно - 160 г, сіль  на кінчику ножа , олія (для смаження)
Для начинки:
сир домашній - 400 г (краще брати домашній кисло-молочний), пудра цукрова - 1/2 склянки
Окрім того:
масло вершкове - 20 г., сметана, родзинки, кориця    

Приготування:
200 г гарбуза запекти у фользі у духовці близько 20 хв., потім перебити у блендері у п'юре.
Приготувати тісто для млинців: До глибокої миски просіяти борошно, додати сіль, яйця, половину молока, збивати вінчиком поступово вливаючи решту молока, поки маса не буде однорідна (без комочків). Далі додати пюре з гарбуза.
На розігрітій сковорідці смажити тоненькі млинці. У мене вийшло 10 яскравих млинчиків.
Для начинки сир перемішати з цукровою пудрою (цукор додати по смаку, я давала 1/2 склянки) і перебити у блендері до пастоподібної консистенції.  Млинці перемастити солодким сиром. Готові рулетики перерізати навпіл і викласти до вогнетривкої форми, яку змастити маслом. Зверху на млинці покласти ще шматочки масла і можна притрусити цукром,  млинці поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Теплі млинці подавати з сметаною, родзинками та корицею.


Млинці з маком і горіхами
автор - emeli

Інгредієнти:
200мл молока; 200мл мінеральної води; 150гр муки (1ст); 2 яйця; 4-5 столові ложки цукру; 2 ст.л. соняшникової олії; 0,5 ч.л. солі
Для начинки:
½ стакани маку; ½ стакани цукру; 30гр горіхів; 30мл меду.

Приготування:
Яйця збити з цукром, додати молоко, муку, сіль, мінеральну воду, олію і перемішати. Випекти тоненькі млинці на сковорідці і накрити, щоб стали м’які.
Мак проварити 30хв, відцідити, перетерти з цукром в блендері, додати подріблені горіхи.  Сформувати з млинців трикутнички. Полити медом і посипати горіхами. Смачного!


Млинцевий пиріг
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
яйця - 2 шт., кефір - 250 мл, молоко - 250 мл, порошок до печева - 0,5 ч. ложки, мука - 200 г, рослинна олія - 50 мл, цукор - 1 ст. ложка, сіль - 1 дрібка.
Для начинки:
куряче філе (відварене) - 300 г, печериці - 200 г, цибуля - 2 шт., сіль і чорний мелений перець - за смаком, рослинна олія - для смаження.
Для заливки:
яйце - 1 шт., сметана - 5 ст. ложок.

Приготування:
Приготуйте млинці. У кефірі розчиніть соду. Змішайте молоко і кефір. Яйця збийте з сіллю і цукром, змішайте з молочною сумішшю. Поступово висипте в цю суміш борошно. Додайте олію, перемішайте. Підсмажте млинці на сковорідці без додавання олії. Млинці повинні вийти досить тонкими.
Приготуйте начинку. Цибулю і гриби дрібно поріжте і обсмажте на олії, поперчіть і посоліть. Відварене куряче філе пропустіть через м’ясорубку або наріжте дрібними кусочками і змішайте з грибами та цибулею.
Приготовлену начинку викладіть на кожен млинець і акуратно згорніть рулетом.
Приготуйте заливку. Збийте яйця, додайте сметану, перемішайте.
Форму для випічки викладіть млинцями з чотирьох сторін, щоб краї млинців трохи звисали за межі форми. Потім викладіть рулетики з млинців. Бажано, щоб довжина рулетиків збігалася з довжиною форми. Укладайте в два шари по три рулети. Кожен шар промажте заливкою. Звисаючими краями млинців накрийте пиріг.
Два млинці розріжте на смужки шириною приблизно один сантиметр. Зі смужок зробіть красиву плетенку і викладіть на пиріг.
Верх пирога змастіть заливкою. Випікайте пиріг в нагрітій до 180 °С духовці до рум’яності.
Приємного апетиту!!!!!!!!!!!!!!!


Гарбузові млинці з сиром та гарбузом
автор - Метелик

Інгредієнти:
молоко 250 мл, 2 яйця, 4 ст. ложки гарбузового п"юре, 160 г. муки, щіпка солі, олія для смаження, творог, цукор і гарбузове п"юре для начинки

Приготування:
Просіяти муку, додати сіль, яйця, половину молока, збивати вінчиком поступово вливаючи решту молока поки маса не буде однорідна. Гарбуз запекти чи приготувати на парі, збити п"юре.Додати п"юре гарбуза до тіста.На розігрітій сковорідці смажити тоненькі млинці.
Для начинки сир перемолоти блендером, додати цукор за смаком та гарбузове п"юре.Скрутити рулетиками з начинкою.Найсмачніше, якщо подавати теплими з сметаною та варенням, хоча і холодними теж дуже смакують.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Запрошую всіх до смачного голосування!!!

рецептів було так багато, що мусила розділити на 2 повідомлення )))
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline MacMurphy

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3725
  • Поблагодарили: 47 раз
  • Репутація: +420/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Анастасія
Ого, тааак багато цікавих рецептів, що я навіть оприділитися не можу який робити  d104
Поки відмічуся, а потім ще раз перегляну. Всі мамочки молодці  z4
 

Offline Gafijka

  • Щаслива матуся
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 908
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +72/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
так багато рецептів, і всі такі класні, очі розбігаються. Мамочки, всі молодці!!!!  z4  Поки навіть не знаю що вибрати....
 

Offline Pasadena

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 733
  • Поблагодарили: 153 раз
  • Репутація: +83/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Таїсія
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Дівчата ніколи б не подумала, що стільки цікавинок можна приготувати, величезний вам респект d124.
 

Offline kokocuk

  • все буде добре! :)
  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3476
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +702/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
як тут можна вибрати тільки 1 d16
в мене як мінімум 3 шт на 1 місці!!
Оце мамуськи в нас d41 d41 z4
СП на жіноче взуття Для того щоб побачити посилання: Register or Login] (є можливість викупу поштучно)
 

Offline Liuba

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 120
  • Репутація: +11/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Рецепти просто супер! Вже біжу щось робити!
 

Offline хуліганка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2228
  • Поблагодарили: 251 раз
  • Репутація: +251/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галка
Жаль,що голос можна віддати тільки одному  d100 Рецепти супер,а фотографії викликають апетит  d27 d27 d27
 

Offline Irysya

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2906
  • Поблагодарили: 1775 раз
  • Репутація: +677/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Ой, мамо.... тут можна очі забути  d107 навіть не знаю, що виберу...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Якщо щось в моєму пості вас образило чи не сподобалося, зафарбуйте дратівливу фразу маркером на моніторі ;)

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Solomka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 397
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +43/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мартуся
  • Ваше справжнє ім’я: Соломія
ого, смачнюще голосування, я аж слюнки ковтаю  d108
Проголосувала, але ще б голос за кілька рецептів точно віддала d100
 

Offline Pozutuvchuk

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1208
  • Поблагодарили: 78 раз
  • Репутація: +250/-0
  • До мене на "Ти"
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Василинка 14.01.2010р Яночка 16.01.2014р
  • Ваше справжнє ім’я: Мар’яна
 я вже проголосувала все таке смачненьке буду щось пробувати готувати  d41 d41 d41
Быть мамой – не просто работа, Быть мамой – не просто мечта… Стать самой родной для кого-то Доверил мне Бог неспроста…

0665446308
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
і я проголосувала - аж очі розбігаються скільки тут смакоти  z4 ще б дегустацію цього всього провести   d27  d15
п.с. я теж готувалася до конкурсу- навіть пожарили млинці і пофоткала, а потім забула відправити рецепт  d108
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline Vazelinka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1441
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +262/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка
  • Ваше справжнє ім’я: Аліна
проголосувала!
така смакота на всіх фото!!!ням ням!
які ж мамки в нас газдиньки.... z4


Всегда есть "место",в котором тепло в любую погоду.Это может быть дом,может быть человек,может быть "уголок" внутри тебя. Отправляйся туда когда устал,когда нужно просто расслабиться и набраться сил,тепла. А набравшись сил, отогревшись, сумей согреть того, кто придет к тебе за теплом.
 

Offline emeli

  • ПЕДІАТР ФОРУМУ!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2631
  • Поблагодарили: 80 раз
  • Репутація: +726/-0
  • Найкраще, що ми можемо дати нашим дітям - це любов
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Віра
І я ледве проголосувала, все таке смачне  d15 Я зранку снідала, але апетит швидко нагнала  :) всі молодці!
Семінари для батьків «ВСЕ про здоров’я дитини»  Для того щоб побачити посилання: Register or Login] Для того щоб побачити посилання: Register or Login]



Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Якщо людина сама стежить за своїм здоров’ям, то важко знайти лікаря, який знав би краще корисне для її здоров’я, ніж вона сама.
 

Offline ANUTA

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 565
  • Поблагодарили: 64 раз
  • Репутація: +155/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Владислав
  • Ваше справжнє ім’я: Анна
Ще ніколи так тяжко оприділитись не було d16 стільки смачнющих і гарних рецептів z4 Дівчатка ви всі такі молодці!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]