Автор Тема: Пляцки  (Прочитано 33349 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Online bonitka

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1241
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +629/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Пляцки
« Reply #34 : 24 Березень 2013, 15:19:26 »
І я хочу такого пляцка, обов'язково попробую! d107 d9 d9 d9 Годана, як завжди, на висоті!!! d77 z4
СП Жіноча білизна BALALOUM, Donafen, Acousma та ін. (без ростовок!), багаторазові підгузники
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Спеції, приправи та прянощі зі всього світу. Корисні солодощі та олійки
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Залишки з СП бісерних схем Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Годана

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 218
  • Репутація: +139/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Богдана
Re: Пляцки
« Reply #35 : 24 Березень 2013, 15:25:02 »
bonitka, дякую  d100 :8
 

Offline naduzda

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1018
  • Репутація: +281/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталій і Валерія
  • Ваше справжнє ім’я: надія
Re: Пляцки
« Reply #36 : 24 Березень 2013, 15:43:44 »
ой,яка смачненька темка,дівчата ви просто супер d9 d9 d9 d9 обовязково спробую щось спекти по ваших рецептиках d15 d15 d15
 


Offline РіднаАвтор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 168
  • Репутація: +51/-0
    • Награды
Re: Пляцки
« Reply #37 : 26 Березень 2013, 00:15:19 »
Ще на першій сторінці писала, що мрію спекти Галицьку вишиванку.

Минулого тижня спекла.

 Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Пляцок "Галицька вишиванка"
 

ПРОДУКТИ:
ДЛЯ КОЛЬОРОВИХ КОРЖІВ:

ТОМАТНОГО: 1 яйце,1 ст.ложка масла,1 ст. ложка сметани, 2 ст.ложки томатної пасти, 7 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача,3 ст. ложки цукру.
ШПИНАТНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки розмороженого і відтиснутого від рідини шпинату, 6 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки цукру.
ВАНІЛЬНОГО:1 ст. ложка масла, 1 яйце, 2 ст. ложки сметани, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна, 1 пачка ванільного цукру, 2 ст. ложки цукру.
ШОКОЛАДНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 2 ст. ложки сметани,3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача,2 ст. ложки какао, 5 ст. ложок борошна.
СМОРОДИНОВОГО:3 ст. ложки смородини(у мене-заморожена), 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна.
СИРНИЙ КРЕМ:
750г сиру, 2 жовтки,75 г масла, 0,75 склянки цукру, цедра і сік 1 лимону, 1 ст. ложка манки, 50 мл молока, 1 пачка ванільного пудингу
СМЕТАНКОВИЙ КРЕМ:300 мл сметани, 1 пачка ванільного пудингу, 5 ст. ложок цукру, 200г масла.
ПІСОЧНЕ ТІСТО: 2 яйця, 1 жовток, 1 ст. ложка сметани, 200г масла, 1 столова ложка розпушувача, 150г цукру, 550г борошна, 2 ст. ложки какао.
КРІМ ТОГО: 300г трубочок з білим кремом, 300г трубочок з шоколадним кремом.
ГЛАЗУР:200г шоколаду з лісовими горіхами, 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки коньяку.
ФОРМА: 22х22 СМ


ПРИГОТУВАННЯ:
(фото автора Для того щоб побачити посилання: Register or Login] )

КОЛЬОРОВІ КОРЖІ: робляться легко і швидко. Поки печеться один корж, готуємо інший.
Розтираємо масло сметану, яйце і цукор, додаємо томатну пасту, борошно і розпушувач. Розмазуємо на простеленій кулінарним папером формі. Випікаємо 6 хвилин при 180*С. Перевертаємо і ще з гарячого коржа знімаємо папір: Корж м'якенький і пухкий.
Аналогічно готуємо шоколадне шпинатне ванільне і смородинове тісто.

ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:
Розтираємо масло з цукром, додаємо жовток і яйця, частину борошна і розпушувач. Розділяємо масу на 2 частини, в одну додаємо какао.
Формуємо два тіста, додаючи решту борошна. Кожен вид тіста розділяємо на 2 частини.

В одну частину шоколадного тіста закатуємо трубочки з білим кремом по довжині форми. В одну частину білого тіста закатуємо трубочки з коричневим кремом. Викладаємо у форму трубочки в тісті почергово і випікаємо 25 хвилин при 180*С

Другу частину білого тіста розкачуємо по розмірам форми(дуже добре виходить між двома листами целофану).Зверху накладаємо розкатане таким же чином чорне тісто. Розрізаємо подвійний чорно-білий пласт на смужки в 1 см і викладаємо у простелену папером форму один до одної впритик смужки, обертаючи їх почергово — одну смужку кладемо як і розрізали- горизонтально, іншу обертаємо вертикально. Випікаємо 17 хвилин при 180*С.

ДЛЯ СИРНОГО КРЕМУ: розираємо сир, жовтки, манку, цедру, масло, сік і цукор. Варимо 5 хвилин. В молоці розчинямо пудинг. Виливаємо його в сирну масу і варимо до першого«бульк».
Ще гарячим кремом перемащуємо кольорові коржі, складаючи їх один на один. Коржі бажано залишити з кремом на ніч. Тоді вони становитимуть єдине ціле. Далі вимірюємо висоту утвореного пласту і розрізаємо нашу стопку на смужки, шириною як і висота, щоб утворились квадратні в розрізі смужки.

ДЛЯ СМЕТАНКОВОГО КРЕМУ заварюємо сметану з цукром і пудингом до густої маси. Остуджуємо і збиваємо з маслом.

На низ викладаємо корж з трубочками. Змащуємо частиною сметанкового крему.
Далі кожну кольорову смужку розрізаємо для зручності на 3 шматки. Кожен шматок обертаємо вертикально і розрізаємо на рівнобедренні трикутники. Трикутники викладаємно на змащений корж гіпотенузою вниз( катетами вверх). Змащуємо тоненьким шаром крему катети.
І в утворені отвори-зубчики вставляємо наступні трикутники уже катетами вниз(гіпотенуза тоді стане горизонтально, а катети торкатимуться до катетів)

Зверху змащуємо кремом і накладаємо чорно-білий пісочний корж.
Зверху покриваємо шоколадно-горіховою глазуррю, для якої шоколад з лісовими горіхами треба розтопити зі сметаною, коньяком і какао.
Охолодити пляцок протягом 3 годин. Подавати, розрізавши на прямокутні шматочки.

Смачного! Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Тільки я дещо змінила.
Розмір готового пляцка 26Х18 висота 9 см.
Пекла в формі 36Х26 три коржі і розрізала їх надвоє. В мене вийшло шість кольорових коржів. Шоколадний і томатний робила по рецепту, а зелений робила з халви по рецепту  Для того щоб побачити посилання: Register or Login] (брала третину продуктів).

Фото як робила пісочне тісто
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Фото як розрізала кольоровий корж і складала пляцок
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Online bonitka

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1241
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +629/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Пляцки
« Reply #38 : 26 Березень 2013, 00:51:53 »
Рідна, пляцок просто бомбезний!!!!!! z4 z4 z4 Але біля нього і попрацювати треба d107 Жаль, що не можна декілька плюсів підряд ставити.
СП Жіноча білизна BALALOUM, Donafen, Acousma та ін. (без ростовок!), багаторазові підгузники
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Спеції, приправи та прянощі зі всього світу. Корисні солодощі та олійки
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Залишки з СП бісерних схем Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ruguk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 105
  • Репутація: +58/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: свєта
Re: Пляцки
« Reply #39 : 26 Березень 2013, 11:27:22 »
Оце так Вишиванка d107таку шкода їсти
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]   Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olesya 1

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 425
  • Репутація: +39/-0
  • Тaк хочeтся побыть хрупкой и бeззaщитной жeнщиной!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: -
Re: Пляцки
« Reply #40 : 26 Березень 2013, 12:51:06 »
Ой це мене зачепило, мушу і я таку вишиванку спекти...  Рідна Вам +
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline naduzda

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1018
  • Репутація: +281/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталій і Валерія
  • Ваше справжнє ім’я: надія
Re: Пляцки
« Reply #41 : 26 Березень 2013, 13:44:14 »
Капєц,оце краса  d107 d107 d107, я просто в шоці  d107 d107 d107
не знаю чи колись би таке спекла d30 d30 d30
 

Offline мися

  • Організатор СП!
  • Своя Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 981
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +261/-0
  • до мене на ти :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Re: Пляцки
« Reply #42 : 26 Березень 2013, 14:45:29 »
треба і мені якось спробувати, аж цікаво, як то воно робиться  d143
Рухаюсь без шуму, бачу в темноті, чую здалеку, можу не спати ночами... Я-ніндзя??? -Ні-я мама!

СП "Улюблений Next" Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Брендове дитяче взуття Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline РіднаАвтор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 168
  • Репутація: +51/-0
    • Награды
Re: Пляцки
« Reply #43 : 26 Березень 2013, 15:06:53 »
Цитувати
Спекла пляцок "Кокос у шоколаді" , але без какао бо не виявилося дома , в мене форма десь 28на18(20) то пляцки на мій погляд тонкі. Переастила і чекаю щоб відійшов потім викладу фото, що получилося
ната80, цікаво глянути фото, а яка висота пляцка вийшла? Взагалі пляцки мають бути досить високі, такі, щоб шматок не поміщався у відкритий рот  z5
Годана, класний пляцок "Кисіль" z4, а звідки береш рецепти?

naduzda, вітаю в темі  :)

bonitka, дякую , дуже приємно читати такі відгуки. Трошки пішло часу, в цьому пляцку, я би сказала два пляцки. В процесі, коли спекла кольоровий пляцок, думала зупинитись, бо він і так був великий, а ще й до того коржі були одні тонші інші вищі, а зелений взагалі дивно пропікся, в одному місці був зелений а в іншому коричневий, але вирішила таки доробити, тепер знаю нюанси як його зробити краще.
 
ruguk, дякую, пекла як подарунок на ДН, то коли всі пили чай з пляцком (до речі казали, що смачний), я ловила західне сонечко, щоб сфотографувати розріз  d27

Olesya 1, о класно, тоді я ще допишу деякі поради. До мене на ти  ;)

naduzda, дякую за гарні слова, приємно коли те що робиш, подобається іншим, але викладаючи тут ці пляцки, я би хотіла щоб інші теж спробували таке творити, бо це як вишивка тільки матеріал інший. До речі пекти не складно, головне добре прочитати (і подивитись фото) як пекла Леся, уявити собі весь процес (а краще намалювати) і творити  :)

мися, так-так це дуже цікавий процес, все досить просто  d26
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 854
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Пляцки
« Reply #44 : 26 Березень 2013, 15:20:37 »
Цитувати
ната80, цікаво глянути фото, а яка висота пляцка вийшла? Взагалі пляцки мають бути досить високі, такі, щоб шматок не поміщався у відкритий рот 

виставляю обіцяне фото, лиш вибачайте за якість, щось з спалахом. висота десь 5 см в мене вийшла, зате смачний ще маленький шматочок залишився d15 d15 d15
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Galka11

  • Головний зміст і мета сімейного життя - виховання дітей. Головна школа виховання дітей - це взаємини чоловіка і дружини, батька і матері.
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1636
  • Репутація: +393/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Пляцки
« Reply #45 : 27 Березень 2013, 13:47:21 »
роздрукувала галицьку вишиванку, буде теж пекти. Рідна, ви просто  молодець!!!  z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline РіднаАвтор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 168
  • Репутація: +51/-0
    • Награды
Re: Пляцки
« Reply #46 : 28 Березень 2013, 00:07:25 »
ната80, за смачненький фотозвіт +
Galka11 дякую, радію що є бажаючі пекти вишиванку d41
До речі додала фото як розрізала кольоровий корж і складала пляцок. Якщо щось не ясно питайте.
Дякую всім за плюсики  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 854
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Пляцки
« Reply #47 : 29 Березень 2013, 16:03:00 »
спекла сьогодні пляцок "Кисіль" . Пляцкі дуже пухкі, легкі і повітряні. Крем мені не дуже сподобався. На наступний раз я б робила крем заварний з жовтків і муки і молока, або сметани з цукром збитої. За Пляцок +
 

Offline Ліліана

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1654
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +261/-0
  • Життя прекрасне, незважаючи ні на що......
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 6років
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Пляцки
« Reply #48 : 29 Березень 2013, 16:17:19 »

Рідна  оце так вишиванка!!!!  я в шоці.....ну й роботи біля неї  d130
Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує.
 

Offline Нат72

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 6
  • Репутація: +4/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Коля
  • Ваше справжнє ім’я: наталя
Re: Пляцки
« Reply #49 : 03 Квітень 2013, 17:39:06 »
Пляцок "Медова насолода"
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Продукти:
500 гр. муки
1 скл. цукру
3 яйця
80 гр. масла
3 ст. лож. меду
2 ч. лож. соди
Приготування:
яйця збити з цукром, додати масло, мед, соду і поставити на водяну баню, підігрівати постійно помішуючи, поки маса не збільшиться вдвоє. Зняти з вогню і всипати муку, добре вимішати, накрити плівкою, хай постоїть 0,5 год. Тепле тісто розділити на 6 коржів.
Тонеько розкачати і спекти при температурі 200 градусів. Печуться дуже швидко.
Крем:
0,5 л. сметани домашньої
0,5 л. вареного згущеного молока
0,5 скл. цукру
Все разом вимішати і збити міксером.
Змастити коржі кремом, зверху залити шоколадом.
Дуже люблю пекти пляцки і торти.
 

Offline naduzda

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1018
  • Репутація: +281/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталій і Валерія
  • Ваше справжнє ім’я: надія
Re: Пляцки
« Reply #50 : 03 Квітень 2013, 18:30:26 »
Ням-ням як смачно виглядає!!!  d15 d15 d15 І ніби спекти не дуже важко.треба буде спробувати,вам + d27