27 Квітня 2015, 08:30:57 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Вам не прийшов лист із кодом активації?

Увійти

Новини:
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Семирічній дівчинці потрібна допомога!
Подробиці в темі.

 
  Початок Допомога   Пошук   Увійти Реєстрація  
Сторінок: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Пляцки  (Прочитано 29037 раз)
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
bonitka
Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


Don't worry, be happy...


Репутація: +615/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2012-01-28
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 1261

Нагороди
« Відповідь #34 : 24 Березня 2013, 16:19:26 »

І я хочу такого пляцка, обов'язково попробую! Годана, як завжди, на висоті!!!
Записаний

Схеми/заготовки, пасхальні/весільні рушники, метрики - вибір величезний!

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
http://mamka.info/index.php?topic=203917.msg1762377#msg1762377


Залишки з СП бісерних схем,чоловіча сорочка під вишивку бісером/хрестиком  
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
http://mamka.info/index.php?topic=126278.0

Годана
Активна Мамка
****



Репутація: +137/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-07-04
Ваше справжнє ім’я: Богдана
Повідомлень: 215

Нагороди
« Відповідь #35 : 24 Березня 2013, 16:25:02 »

bonitka, дякую 
Записаний
naduzda
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +281/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-10-13
Ім’я ваших дітей і вік: Віталій і Валерія
Ваше справжнє ім’я: надія
Повідомлень: 1012

Нагороди
« Відповідь #36 : 24 Березня 2013, 16:43:44 »

ой,яка смачненька темка,дівчата ви просто супер обовязково спробую щось спекти по ваших рецептиках
Записаний

Рідна
Активна Мамка
****



Репутація: +51/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-06-18
Повідомлень: 162

Нагороди
« Відповідь #37 : 26 Березня 2013, 01:15:19 »

Ще на першій сторінці писала, що мрію спекти Галицьку вишиванку.

Минулого тижня спекла.

 Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


Пляцок "Галицька вишиванка"
 

ПРОДУКТИ:
ДЛЯ КОЛЬОРОВИХ КОРЖІВ:

ТОМАТНОГО: 1 яйце,1 ст.ложка масла,1 ст. ложка сметани, 2 ст.ложки томатної пасти, 7 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача,3 ст. ложки цукру.
ШПИНАТНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки розмороженого і відтиснутого від рідини шпинату, 6 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки цукру.
ВАНІЛЬНОГО:1 ст. ложка масла, 1 яйце, 2 ст. ложки сметани, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна, 1 пачка ванільного цукру, 2 ст. ложки цукру.
ШОКОЛАДНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 2 ст. ложки сметани,3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача,2 ст. ложки какао, 5 ст. ложок борошна.
СМОРОДИНОВОГО:3 ст. ложки смородини(у мене-заморожена), 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна.
СИРНИЙ КРЕМ:
750г сиру, 2 жовтки,75 г масла, 0,75 склянки цукру, цедра і сік 1 лимону, 1 ст. ложка манки, 50 мл молока, 1 пачка ванільного пудингу
СМЕТАНКОВИЙ КРЕМ:300 мл сметани, 1 пачка ванільного пудингу, 5 ст. ложок цукру, 200г масла.
ПІСОЧНЕ ТІСТО: 2 яйця, 1 жовток, 1 ст. ложка сметани, 200г масла, 1 столова ложка розпушувача, 150г цукру, 550г борошна, 2 ст. ложки какао.
КРІМ ТОГО: 300г трубочок з білим кремом, 300г трубочок з шоколадним кремом.
ГЛАЗУР:200г шоколаду з лісовими горіхами, 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки коньяку.
ФОРМА: 22х22 СМ


ПРИГОТУВАННЯ:
(фото автора Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
тут
)

КОЛЬОРОВІ КОРЖІ: робляться легко і швидко. Поки печеться один корж, готуємо інший.
Розтираємо масло сметану, яйце і цукор, додаємо томатну пасту, борошно і розпушувач. Розмазуємо на простеленій кулінарним папером формі. Випікаємо 6 хвилин при 180*С. Перевертаємо і ще з гарячого коржа знімаємо папір: Корж м'якенький і пухкий.
Аналогічно готуємо шоколадне шпинатне ванільне і смородинове тісто.

ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:
Розтираємо масло з цукром, додаємо жовток і яйця, частину борошна і розпушувач. Розділяємо масу на 2 частини, в одну додаємо какао.
Формуємо два тіста, додаючи решту борошна. Кожен вид тіста розділяємо на 2 частини.

В одну частину шоколадного тіста закатуємо трубочки з білим кремом по довжині форми. В одну частину білого тіста закатуємо трубочки з коричневим кремом. Викладаємо у форму трубочки в тісті почергово і випікаємо 25 хвилин при 180*С

Другу частину білого тіста розкачуємо по розмірам форми(дуже добре виходить між двома листами целофану).Зверху накладаємо розкатане таким же чином чорне тісто. Розрізаємо подвійний чорно-білий пласт на смужки в 1 см і викладаємо у простелену папером форму один до одної впритик смужки, обертаючи їх почергово — одну смужку кладемо як і розрізали- горизонтально, іншу обертаємо вертикально. Випікаємо 17 хвилин при 180*С.

ДЛЯ СИРНОГО КРЕМУ: розираємо сир, жовтки, манку, цедру, масло, сік і цукор. Варимо 5 хвилин. В молоці розчинямо пудинг. Виливаємо його в сирну масу і варимо до першого«бульк».
Ще гарячим кремом перемащуємо кольорові коржі, складаючи їх один на один. Коржі бажано залишити з кремом на ніч. Тоді вони становитимуть єдине ціле. Далі вимірюємо висоту утвореного пласту і розрізаємо нашу стопку на смужки, шириною як і висота, щоб утворились квадратні в розрізі смужки.

ДЛЯ СМЕТАНКОВОГО КРЕМУ заварюємо сметану з цукром і пудингом до густої маси. Остуджуємо і збиваємо з маслом.

На низ викладаємо корж з трубочками. Змащуємо частиною сметанкового крему.
Далі кожну кольорову смужку розрізаємо для зручності на 3 шматки. Кожен шматок обертаємо вертикально і розрізаємо на рівнобедренні трикутники. Трикутники викладаємно на змащений корж гіпотенузою вниз( катетами вверх). Змащуємо тоненьким шаром крему катети.
І в утворені отвори-зубчики вставляємо наступні трикутники уже катетами вниз(гіпотенуза тоді стане горизонтально, а катети торкатимуться до катетів)

Зверху змащуємо кремом і накладаємо чорно-білий пісочний корж.
Зверху покриваємо шоколадно-горіховою глазуррю, для якої шоколад з лісовими горіхами треба розтопити зі сметаною, коньяком і какао.
Охолодити пляцок протягом 3 годин. Подавати, розрізавши на прямокутні шматочки.

Смачного! Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Рецепт Лесі з інтернету.


Тільки я дещо змінила.
Розмір готового пляцка 26Х18 висота 9 см.
Пекла в формі 36Х26 три коржі і розрізала їх надвоє. В мене вийшло шість кольорових коржів. Шоколадний і томатний робила по рецепту, а зелений робила з халви по рецепту  Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
зеленого тортика
(брала третину продуктів).

Фото як робила пісочне тісто
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


Фото як розрізала кольоровий корж і складала пляцок
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
bonitka
Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


Don't worry, be happy...


Репутація: +615/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2012-01-28
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 1261

Нагороди
« Відповідь #38 : 26 Березня 2013, 01:51:53 »

Рідна, пляцок просто бомбезний!!!!!! Але біля нього і попрацювати треба Жаль, що не можна декілька плюсів підряд ставити.
Записаний

Схеми/заготовки, пасхальні/весільні рушники, метрики - вибір величезний!

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
http://mamka.info/index.php?topic=203917.msg1762377#msg1762377


Залишки з СП бісерних схем,чоловіча сорочка під вишивку бісером/хрестиком  
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
http://mamka.info/index.php?topic=126278.0
ruguk
Активна Мамка
****



Репутація: +58/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-10-07
Ваше справжнє ім’я: свєта
Повідомлень: 104

Нагороди
« Відповідь #39 : 26 Березня 2013, 12:27:22 »

Оце так Вишиванка таку шкода їсти
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
   Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Olesya 1
Свідома Мамка
*****


Тaк хочeтся побыть хрупкой и бeззaщитной жeнщиной!


Репутація: +38/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-01-11
Ваше справжнє ім’я: -
Повідомлень: 426

Нагороди
« Відповідь #40 : 26 Березня 2013, 13:51:06 »

Ой це мене зачепило, мушу і я таку вишиванку спекти...  Рідна Вам +
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
naduzda
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +281/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-10-13
Ім’я ваших дітей і вік: Віталій і Валерія
Ваше справжнє ім’я: надія
Повідомлень: 1012

Нагороди
« Відповідь #41 : 26 Березня 2013, 14:44:14 »

Капєц,оце краса  , я просто в шоці 
не знаю чи колись би таке спекла
Записаний
мися
Організатор СП!
Своя Мамка
*****


до мене на ти :)


Репутація: +249/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2012-07-12
Ваше справжнє ім’я: Марія
Повідомлень: 846

Нагороди
« Відповідь #42 : 26 Березня 2013, 15:45:29 »

треба і мені якось спробувати, аж цікаво, як то воно робиться 
Записаний

Рухаюсь без шуму, бачу в темноті, чую здалеку, можу не спати ночами... Я-ніндзя??? -Ні-я мама!

СП "Улюблений Next" Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Брендове дитяче взуття Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Залишки СП
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Рідна
Активна Мамка
****



Репутація: +51/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-06-18
Повідомлень: 162

Нагороди
« Відповідь #43 : 26 Березня 2013, 16:06:53 »

Цитувати
Спекла пляцок "Кокос у шоколаді" , але без какао бо не виявилося дома , в мене форма десь 28на18(20) то пляцки на мій погляд тонкі. Переастила і чекаю щоб відійшов потім викладу фото, що получилося
ната80, цікаво глянути фото, а яка висота пляцка вийшла? Взагалі пляцки мають бути досить високі, такі, щоб шматок не поміщався у відкритий рот  
Годана, класний пляцок "Кисіль" , а звідки береш рецепти?

naduzda, вітаю в темі  

bonitka, дякую , дуже приємно читати такі відгуки. Трошки пішло часу, в цьому пляцку, я би сказала два пляцки. В процесі, коли спекла кольоровий пляцок, думала зупинитись, бо він і так був великий, а ще й до того коржі були одні тонші інші вищі, а зелений взагалі дивно пропікся, в одному місці був зелений а в іншому коричневий, але вирішила таки доробити, тепер знаю нюанси як його зробити краще.
 
ruguk, дякую, пекла як подарунок на ДН, то коли всі пили чай з пляцком (до речі казали, що смачний), я ловила західне сонечко, щоб сфотографувати розріз  

Olesya 1, о класно, тоді я ще допишу деякі поради. До мене на ти  

naduzda, дякую за гарні слова, приємно коли те що робиш, подобається іншим, але викладаючи тут ці пляцки, я би хотіла щоб інші теж спробували таке творити, бо це як вишивка тільки матеріал інший. До речі пекти не складно, головне добре прочитати (і подивитись фото) як пекла Леся, уявити собі весь процес (а краще намалювати) і творити  

мися, так-так це дуже цікавий процес, все досить просто 
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +89/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 857

Нагороди
« Відповідь #44 : 26 Березня 2013, 16:20:37 »

Цитувати
ната80, цікаво глянути фото, а яка висота пляцка вийшла? Взагалі пляцки мають бути досить високі, такі, щоб шматок не поміщався у відкритий рот 

виставляю обіцяне фото, лиш вибачайте за якість, щось з спалахом. висота десь 5 см в мене вийшла, зате смачний ще маленький шматочок залишився
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Записаний
Galka11
Головний зміст і мета сімейного життя - виховання дітей. Головна школа виховання дітей - це взаємини чоловіка і дружини, батька і матері.
Досвідчена Мамка
*******


До мене на ТИ


Репутація: +386/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-11-10
Ім’я ваших дітей і вік: Оленка
Ваше справжнє ім’я: Галина
Повідомлень: 1594

Нагороди
« Відповідь #45 : 27 Березня 2013, 14:47:21 »

роздрукувала галицьку вишиванку, буде теж пекти. Рідна, ви просто  молодець!!! 
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
Рідна
Активна Мамка
****



Репутація: +51/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-06-18
Повідомлень: 162

Нагороди
« Відповідь #46 : 28 Березня 2013, 01:07:25 »

ната80, за смачненький фотозвіт +
Galka11 дякую, радію що є бажаючі пекти вишиванку
До речі додала фото як розрізала кольоровий корж і складала пляцок. Якщо щось не ясно питайте.
Дякую всім за плюсики 
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +89/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 857

Нагороди
« Відповідь #47 : 29 Березня 2013, 17:03:00 »

спекла сьогодні пляцок "Кисіль" . Пляцкі дуже пухкі, легкі і повітряні. Крем мені не дуже сподобався. На наступний раз я б робила крем заварний з жовтків і муки і молока, або сметани з цукром збитої. За Пляцок +
Записаний
Ліліана
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


Життя прекрасне, незважаючи ні на що......


Репутація: +241/-0
Online Online

Зареєстрований 2011-01-13
Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 5 років і 4 місяці
Ваше справжнє ім’я: Ліля
Повідомлень: 1587

Нагороди
« Відповідь #48 : 29 Березня 2013, 17:17:19 »


Рідна  оце так вишиванка!!!!  я в шоці.....ну й роботи біля неї 
Записаний
Нат72
Новенька
*


Репутація: +4/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2013-03-17
Ім’я ваших дітей і вік: Коля
Ваше справжнє ім’я: наталя
Повідомлень: 6

Нагороди
« Відповідь #49 : 03 Квітня 2013, 17:39:06 »

Пляцок "Медова насолода"
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Продукти:
500 гр. муки
1 скл. цукру
3 яйця
80 гр. масла
3 ст. лож. меду
2 ч. лож. соди
Приготування:
яйця збити з цукром, додати масло, мед, соду і поставити на водяну баню, підігрівати постійно помішуючи, поки маса не збільшиться вдвоє. Зняти з вогню і всипати муку, добре вимішати, накрити плівкою, хай постоїть 0,5 год. Тепле тісто розділити на 6 коржів.
Тонеько розкачати і спекти при температурі 200 градусів. Печуться дуже швидко.
Крем:
0,5 л. сметани домашньої
0,5 л. вареного згущеного молока
0,5 скл. цукру
Все разом вимішати і збити міксером.
Змастити коржі кремом, зверху залити шоколадом.
Дуже люблю пекти пляцки і торти.
Записаний
naduzda
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +281/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-10-13
Ім’я ваших дітей і вік: Віталій і Валерія
Ваше справжнє ім’я: надія
Повідомлень: 1012

Нагороди
« Відповідь #50 : 03 Квітня 2013, 18:30:26 »

Ням-ням як смачно виглядає!!!  І ніби спекти не дуже важко.треба буде спробувати,вам +
Записаний

Найдитячіший магазин
Мама Купи

Набори для свят,
фотобутафорія

Подарунки
ручної роботи

ТАТУАЖ
ін'єкції краси, корекція
і покраска брів. Т.0681441171

СП Італія!
Шопінг для всіх!

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  







Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
службы мониторинга серверов Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми.