Автор Тема: Побалуємось печивом?  (Прочитано 51345 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline Оксана55

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 207
  • Поблагодарили: 232 раз
  • Репутація: +18/-0
    • http://покупочки.com.ua/
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #476 : 27 Грудень 2016, 08:06:07 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Пекла я рогалики по рецепту Оксани. Дуже смачненькі, буду пекти ще. [img]http://doodoo.ru/smiles/n
Я рада що вам сподобався мій рецептик. :k58
 
Сказали спасибо: Наталія!!!

Offline Mashka_Mashka

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1843
  • Поблагодарили: 1389 раз
  • Репутація: +205/-0
  • щаслива мамуся :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #477 : 27 Грудень 2016, 09:06:32 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дівчата діліться рецептиками. :flv

Вам мало тих що є ?
 

Offline oksanagyk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 224
  • Поблагодарили: 168 раз
  • Репутація: +10/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: богдан матвій софія
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #478 : 25 Січень 2017, 14:24:26 »
хотіла дати рецепт рогаликів але мене випередили .Правда у мене трошки змінений але є фото то напишу ще свій.
1
  1п маргарини натерти на терці 1 л муки  1ст молока 1 яйце 1ст цукру 0.5п дріждів
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Zhuvunka

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 227
  • Поблагодарили: 269 раз
  • Репутація: +47/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #479 : 03 Лютий 2017, 23:56:08 »
 Рецепти для виготовлення печива за допомогою шприца-пістолета
 
1.Рецепт печива на майонезі (детальний)

Маргарин 200 г
Борошно пшеничне 525 г
Майонез 250 г
1 яйце - близько 75г (зі шкаралупою 84г)
Цукор 240 г
Сода 1 ч.л. від ХП
Оцет 1,5 ч.л. від ХП
Приготування: м'який маргарин (який ще тримає форму) розтерти з цукром за допомогою столової ложки, вийде подобу крему. Додати яйце і майонез, перемішати до однорідності. Соду погасити оцтом, влити в суміш. Борошно насипати в два прийоми, перемішувати ложкою до однорідності. Тісто треба просто перемішати, а не вимішувати міксером. Тоді не встигає розвинутися клейковина і тягучість тіста мінімальна! Воно легко рветься на шматки і падає з ложки грудками. У холодильник не ставити, а відразу закладати тієї ж ложкою в шприц / прес /. Якщо на кухні (як у мене сьогодні) +30, то не використане тісто тимчасово ставимо в холодильник, інакше "потече".
Витискати краще почати через насадки з маленькими дірочками. Ставимо на "маленьку порцію. Повільно піднімаємо прес, спостерігаємо за "витисканням .Випікаємо на +180 з конвекцією хвилин 7-10, поки верх не розпочинав трохи рум'яниться. У цьому стані печиво ніжно-мокре, але вже пропечене, хто любить хрустке - печем 15 хвилин до бежевої скоринки.

Подумала і додала ще: [time]03 Лютий 2017, 23:56:33[/time]
2. Курабье Бакинське
Вершкове масло (розм'якшене) 100 гр.
Цукрова пудра 40 гр.
Білок (кімнатної температури) від 1 яйця
Ванілін на кінчику ножа
Борошно 160 гр.
Густе повидло або джем * 1-2 ст.л
    Смачне, розсипчасте печиво, багатьма улюблене з дитинства ... Готується легко і швидко!
    Духовку розігріти до 200 градусів Цельсія.Размягченное вершкове масло злегка збити з цукровою пудрою
    Додати білок, ванілін, ретельно розмішати на низькій швидкості міксера
    Додати просіяне борошно, перемішати
    Тісто скласти в прес-шприц і видавити через зірчасті насадку (у мене насадка квіточку) на деко (не змащувати)
    В серединку печива покласти крапельку густого повидла або джему (у мене яблучне повидло)
    Випікати при 200 градусах Цельсія 10-12 хвилин
* Якщо джем мало густий, потрібно перемішати його з 0,5 ч.л крохмалю


Подумала і додала ще: [time]03 Лютий 2017, 23:56:50[/time]
3. Домашнє пісочне печиво без яєць
Масло вершкове 230 гр.
Цукрова пудра 100 гр.
Крохмаль картопляний 1 ст.л
Ванілін на кінчику ножа
Борошно пшеничне 300 гр.
    Розсипчасте печиво. Просто тане в роті !!!
    Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою до пишності
    Додати ванілін, крохмаль і поступово всипати борошно. Перемешивать лопаткою або ложкою. Тісто виходить дуже м'яким
    Відсадити печиво на деко з допомогою шприца Випікати при 180 градусах хвилин 15 до золотистого колір
В оригіналі автор пропонує отсаженного печиво помістити в морозилку на годину, щоб воно не розтеклося. Я один лист засунула в морозильник, другий просто поставила в холодильник, а маленький деко з залишками печива залишила на столі. Так ось, той лист, що з морозилки я прокарауліла, і печеньки підгоріли дуже швидко. Решта 2 дека спекли без пригод до золотистого кольору. Тісто ні крапельки не розтікається, так що можна пекти відразу.

Подумала і додала ще: [time]03 Лютий 2017, 23:57:06[/time]
4. Печиво "домашнє"
Борошно пшеничне 500 г
Яйця 2 шт
Масло вершкове / маргарин 250 г
Цукор кристалічний 1 сткн
Сода харчова 0,5 ч.л.
Оцет або лимонний сік
Ванільний цукор 4 г
    Яйця з цукром розтерти до білого кольору, додати розм'якшене масло (маргарин), соду гашене оцтом або лимонним соком (можна замінити розпушувачем), ванільний цукор.
    Перемішати і додаючи борошно замісити тісто.
    Поставити в холодильник. Охолоджене тісто стане щільним.
    Щоб наповнити шприц, я дістаю частина тесту, а решта відпочиває в холодильнику, інакше зігріється і потече.
    Випікаємо поки підрум'яниться. Смачного!

Подумала і додала ще: [time]03 Лютий 2017, 23:57:20[/time]
5. Печиво майонезне "Лакомка"
Масло вершкове / маргарин 200 г
Майонез 1 банка (250 г)
яйце 1шт
Цукор кристалічний 1 сткн
Борошно пшеничне 3,5 сткн
Сода (погасити оцтом)
сіль
    Масло (маргарин) має бути м'яке, кімнатної температури, розтоплювати його не треба У розм'якшене масло додайте майонез, яйце, сіль, соду (погашену оцтом). Розмішайте до однорідної маси, а потім додайте цукор і борошно. Тісто має вийти як м'який пластилін, який добре мнеться в руках.
    Тісто випрессуйте на деко. Найкраще отсаживать на холодний (!) Деко. На розігрітій деку масло в тесті моментально тане, і це дуже заважає відсаджування печенек. При "конвеєрному виробництві" потрібно мати кілька деко, щоб хоч один з них мав можливість охолодитися Випікати в попередньо розігрітій духовці при 200оС до готовності

Подумала і додала ще: 03 Лютий 2017, 23:58:41
Поради:
*** Видавити тісто зі шприца на холодний голий, нічим не змащене деко -тоді печенюшки до випічки добре прилипають до нього і добре відстають від шприца, а після випічки добре відділяються від деко. На гарячий не липне. Я користувалася двома листами: поки на одному печуться печеньки, випресовиваю на другий, вже остиглий.
*** Масло / маргарин має бути розм'якшене, АЛЕ НЕ розтопленим (!) Рецепти перевірені, особисто у мене все чудово відкидають. Найкраще отсаживать на ХОЛОДНЕ(!) Деко. На розігрітому деку масло в тесті моментально тане, і це дуже заважає відсаджування печенек.
*** Тільки тісто для нього замішую спочатку виделкою, а потім руками. Після комбайна тісто не відсаджується на лист.
*** Зрозуміла одну тонкість - може комусь буде корисна - обов'язково треба утрамбувати добре тісто , щоб усередині преса не було пустот, тоді печенюшка виходить рівно і відкидають легко.
*** Яким боком вставляти пластинку? Подивилася кілька відео, і ніби як всюди вставляють опуклою стороною від тіста, стала робити, корявенько звичайно, треба руку набити, на останні печенюшки вирішила перевернути пластинку іншою стороною, так ось, вийшли вони ідеальні.
Успіхів ВАМ
 
Сказали спасибо: мамуся Анастасійки, Mashka_Mashka

Offline Zhuvunka

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 227
  • Поблагодарили: 269 раз
  • Репутація: +47/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #480 : 04 Лютий 2017, 00:03:18 »
*** Рецепт
цукрова пудра - 250 гр
кукурудзяний крохмаль - 125 гр
сіль - щіпка
масло - 300 гр
молоко - 200 мл
борошно - 500 гр
Спочатку змішуємо цукор з крохмалем, сіллю і маслом до однорідності.
Потім додаємо молоко, перемішуємо.
В кінці додаємо борошно.
Усе. Вибираємо насадку, закладаємо тісто в прес і видавлюємо на сухий холодний деко.
Прилипає все .

Подумала і додала ще: 04 Лютий 2017, 00:03:52
Рецепт №1
Масло (маргарин) 250гр
Цукор 250гр
Ванілька
Яйця 2шт
Щіпка солі
Борошно 500гр
В розмягшене масло добавити цукор, ваніль, сіль,   а потім яйця, борошно.

Рецепт№2
Масло (маргарин) 150гр
Цукор 150гр
Яйця 2шт
Какао порошок 50гр
Борошно 300гр
Шоколад 50гр
2 ст л рому
В розмягшене масло додати цукор, яйця, какао, шоколад (розтоплений), ром. Розмішати до однорідної маси, додати борошно.

Рецепт №3
Масло (маргарин) 200гр
Майонез 1 банка
яйце 1 шт
Цукор-пудра 1стакан
Сода, погашена оцтом
Мука 2,5 стакани
В розмягшене масло додати майонез, яйце, сіль, соду. Розмішати до однорідної маси, потім добавити цукор, борошно.
 
Сказали спасибо: Mashka_Mashka

Offline Mashka_Mashka

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1843
  • Поблагодарили: 1389 раз
  • Репутація: +205/-0
  • щаслива мамуся :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #481 : 04 Лютий 2017, 09:47:16 »
Ще один рецепт для пресу

Робила по вище вказаному рецепту, завтра виставлю фото. Тощо додала 20г тертого шоколаду. Печення вийшло бомба, але пеклося не 15хв, так як він тут каже, а 30хв. при 180С.
Із цієї закладки вихід 1кг печева. Ті, хто роблять перший раз, то моя порада робити пів-закладки, бо рука на цей прес ще погано "набита" і трохи тяжко(багато зусиль йде).

Рецепт(тим хто не хоче вище переглядати зсилку):
250грам цукру;
пакетик ванільного цукру;
3 жовтки;
500грам муки;
кофейна кружка молока(я давала відварене підкисше, шкода було виливати в мусор);
пів-пачки порошка для печева(можна чуток соди замість порошка);
250грам топленого маргарину(але щоб вистив, щоб не теплий був);
(я додавала 20-25грам тертого чорного шоколаду);

виходить дві з половиною великих пательні з печивом вприплоть набиті.
Готовий вихід рівно 1кг печева. Пательні не мастила, печево і так нормально відлипає. Випікала 30хв. при 180С(включала верхній та нижній гриль електричної духовки). :xmm
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1966
  • Поблагодарили: 325 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #482 : 04 Лютий 2017, 21:03:07 »
Печиво для штампу

Інградієнти:
Згущене молоко - 200г
Вершкове масло - 125г
Жовток - 1 шт.
Цукрова пудра - 2 ст.л.
Крохмаль кукурудзяний - 90г
Борошно - 260г

Змішати згущене молоко, масло, жовток і цукрову пудру. Поступово додати борошно і крохмаль, замісити тісто. Воно буде м'яке і ніжне. Розкачати тісто завтовшки 3-4 мм і штампом вирізати печиво. Випікати в духовці розігрітій до 160-170 градусів 12-15 хвилин.
Рецепт з сайту мука.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 
Сказали спасибо: Едель

Offline olja-ja

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 235
  • Поблагодарили: 429 раз
  • Репутація: +83/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #483 : 16 Лютий 2017, 16:23:04 »
 :flv d26
Людина, яка радіє щастю інших людей, завжди буде щасливою сама.

Геше Джампа Тінлей


Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Top,top

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 125
  • Поблагодарили: 371 раз
  • Репутація: +104/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #484 : 16 Лютий 2017, 23:18:01 »
Печиво «Кали»

за 5 хвилин

Яйця – 3 шт.
Борошно – 1 ст.
Цукор – 1 ст.
Рафінована соняшникова олія – ​​3 ст. л.
Цукати – 200 г
Солодка соломка

Приготування:
Розігріти духовку з деком до 200° С
Збити яйця з цукром до світлої маси, поступово вводити борошно. За консистенцією тісто має бути, як густа сметана.
Помістити тісто на змащене маслом деко у вигляді круглого печива. Зберігати відстань між печивом 3-4 см. Випікати протягом 3 хвилин.
Порізати цукати соломкою, склеїти гарячі коржі у вигляді кали, встромити шматочок цуката і соломку всередину квітки.
Відправити в духовку на 1 хвилину.
Смачного!
 
Сказали спасибо: olja-ja

Offline Ключик

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5179
  • Поблагодарили: 5305 раз
  • Репутація: +595/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #485 : 29 Грудень 2017, 20:19:38 »
імбирні пряники за рецептом Yulchyk
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Цитувати
Поділюся своїм рецептом медово-імбирних пряників. Виходять не тверді і смачні, навіть моя беззуба дитина може їсти)))
1 ст.л.меленого імбирю
1ст.л. кориці
цедра одного апельсина і лимона
0.5 ч.л. мускатного горіха
450 грам муки
0.5 ч. л. солі
1 ч.л. пор.до печива
120 грам масла
220 грам цукру
100 грам меду
2 яйця
М"яке масло збити з цукром, по одному дати яйця, потім мед. Всі сухі інгредієнти змішати і по ложці давати. Поставити тісто в холодильник на 2 год., можна на ніч. Випікати при темп.180 градусів приблизно
Розкачувати не тонко, десь 0.7-1 см


імбирні пряники за рецептом gruzinochku
Цитувати
а у мене такий рецепт (щось схоже, до речі):
я беру масла 100гр. (можна чуть більше) і змішую на вогні з медом (беру рідкий і найчастіше - гречаний).На тому ж вогні в цю массу додаю:
1ст.л. імбиру меленого;
дрібку меленої гвоздики;
1ч.л. кориці і стільки ж - мускатного горіху (все мелене).Вогонь гашу і все це гарно перемішую.
Тоді воно має вистигнути трохи.А я тим часом взбиваю в певній посудині 2-3 яйця і додаю до них - борошно з 1ч.л. розпушувача.Тоді це перемішую і додаю охолоджену вже массу зі спецями (де мед;масло та усі спеції) і все гарно перемішую та вимішую тісто.В плівку та в холодильник на 3год.
Тоді розкатую на пергаментному папері та вирізаю фігурки і в духовку (радянська у мене); її попередньо 10хв. прогріваю.Там випікаю 12-15хв. на мал.-середньому вогні.І готові присипаю пудою
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Мурмулядка

  • Нема настрою - з'їж шоколадку. Не допомогло- запий коньяком!
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 539
  • Поблагодарили: 95 раз
  • Репутація: +42/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: мої дітки
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Побалуємось печивом?
« Reply #486 : 03 Січень 2018, 12:46:46 »
Цитувати
Рецепти для виготовлення печива за допомогою шприца-пістолета
його можна і через м’ясорубку робити?
Я особистість творча - хочу творю, хочу витворяю!