Голосування

Слюнки потекли від страви:

bonitka - Смачний борщ із пампушками
12 (21.1%)
bonitka - Уха
3 (5.3%)
Halyna - Сирний суп
6 (10.5%)
Наталі-наталі - М'ясний бульйон з млинцями
3 (5.3%)
Galka11 - Лагман по домашньому
10 (17.5%)
Наталі-наталі - Крем-борщ з яблуками в хлібі
4 (7%)
justmary - Суп Харчо
13 (22.8%)
Наталі-наталі - Капусняк
1 (1.8%)
Galka11 - Рамен або Юшка по-японськи
5 (8.8%)

Всього голосів: 57

Голосування закінчилося: 03 Червень 2013, 11:01:54

Автор Тема: Кулінарний конкурс травня - Де моя велика ложка?  (Прочитано 4460 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Пропоную Вашій увазі конкурс "Де моя велика ложка?", який продовжує низку щомісячних кулінарних конкурсів на нашому форумі до вересня 2013 року. Багато наших мамусь чудові кулінари і з радістю діляться своїми рецептами. Тому я вирішила запропонувати Вам стати конкурсантами та отримати невеличкі подарунки за кожен конкурс (товари на суму 100грн в любому інтернет-магазині посуду). А через рік я особисто відзначу самий цікавий рецепт цінним подарунком.

Де моя велика ложка?

Отже, у травні я пропоную вам поділитися рецептами перших страв. Адже, після свят нашому організму ой як буде потрібна проста гаряча їжа. А що може бути кращим за запашну першу страву після великої кількості застіль? Від себе по традиції поділюся рецептом приготування дуже смачної страви - юшка тітоньки Мадлен.

Юшка тітоньки Мадлен

Нам знадобиться:
Курка (тільки ніжки і крила) - 1 кг, цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 2 шт, морква - 1 шт, квасоля (біла, у мене консервована у власному соку, якщо відварювати самим, то 0.5 скл.) - 1 бан., перець болгарський - 2 шт, багет (вчорашній або позавчорашній, підсушений, приблизно) - 1/2 шт, сир твердий - 150-200 г, приправа (сухі Прованські трави) - 1 ч. л., сіль (за смаком), перець духмяний (горошком, мелений) - 5-6 шт, кріп (для прикраси), часник - 3-4 зуб.

Приготування:
Обсмажуємо на сковороді курку в невеликій кількості олії, на середньому вогні 7-8 хв., з кожного боку. Курку виймаємо, відкладаємо вбік, зливаємо зі сковороди олію, залишаючи 2 ст.л. На цій олії обсмажуємо цибулю, коли він почне ставати прозорою - додаємо часник цілком (зубчиками). Хвилини через 2 викладаємо терту на крупній тертці моркву і нарізаний не дуже крупно солодкий перець. Обсмажуємо ще 3-4 хв. і всипаємо прованські трави. Заливаємо склянкою гарячої води, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

На дно каструлі (3,5 л) викладаємо спочатку обсмажену курку, потім білу квасолю і нашу зажарку, вливаємо 1,5 літра окропу, солимо-перчимо за смаком, закриваємо кришкою. І ставимо на 20 хв. в духовку при температурі 200 градусів.
Якщо у вас кришка з пластиковою ручкою, то просто накрийте каструлю фольгою.

Через 20 хв. виймаємо каструлю. Поверх нашої юшки викладаємо шматки багета. Я нарізала його товщиною 3-4 см і просто розклала його заздалегідь, щоб він підсох. Поверх багета - тертий на крупній тертці сир. І в духовку, вже без кришки, на 7-10 хв., тільки щоб ​​сир розплавився.


фото із сайту povarenok.ru

Набір фотографій триватиме з 2 до 26 травня включно.
Голосування з 27 травня по 3 червня.
Оголошення результатів - 4 червня.
Вручення - 5-8 червня.

Усі фото надсилайте на адресу Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. У листі обов"язково вкажіть свій нік на форумі, назву своєї страви, детальний рецепт та звичайно додайте красиве фото. Усі учасники конкурсу отримають плюс у репутацію.

Велике прохання присилати фото необроблені у фотошопі: не треба додавати ніяких рамочок, задимлення та зірочок. Потрібне реальне фото страви.

Ще одне прохання: не присилайте рецепти в документах Microsoft Word, пишіть рецепт просто в тілі листа. Але пишіть його без жодного форматування (не треба виділяти жирним, курсивом або міняти колір) - це додає мені зайвої роботи ))


Всі рецепти можуть бути використані для публікування в моєму кулінарному блозі (з посиланням на рецепт на мамці та з вказуванням автору рецепту).

Максимальна кількість страв від одного учасника - 3 страви

Пояснення: при рівному числі голосів, перемога присуджується тій учасниці, котра має більше повідомлень на форумі.

Всі питання задавайте поки що тут, а потім я тему почищу. Фото чекаю на почту - тут не виставляти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Смачний борщ із пампушками
автор - bonitka

Інгредієнти:
3 л. води,  400 г яловичини, половина  капустини,  4-5 картоплин,  1-2 буряки,  0,25 скл. томатного п’юре, 1 морква, 1 цибулина, 1-2 помідори, 1 ч. л. цкуру,  2 зубчики часнику, 1 ст.л. лимонного соку,  лавровий лист,  зелень, сіль – до смаку.

Приготування:
М’ясо порізати кубиками і швиденько піджарити на сковорідці до золотої скоринки .  Цибулю і часник  дрібно порізати і пасерувати декілька хвилин (пасерований часник  надає приємного аромату і смаку борщу), додати натерту моркву, буряк,  томатне п’юре  - пасерувати.

В бульйон покласти поступово порізану  картоплю (кубики), капусту (соломка), вкинути піджарене м’ясо, проварити, тоді додати пасеровані  овочі з сковорідки, порізані помідори - все трішки проварити. Додати лавровий листок, сіль, цукор, лимонний сік .  Коли 5 хв. прокипить  забрати лавровий листок, додати зелень і виключити борщ.

Інгредієнти для пампушок:
300 г борошна + 2 ст. л. для опари, 250 мл. води, 10 г дріжджів (свіжих пресованих), 2 ст. л. олії, 1 ст. л. цукру, 0,5 ч.л. солі.

Інгредієнти для часникового соусу:
2-3 зубці часнику, 0,5 ч.л. солі, 1 ст. л. олії, 2 ст. л. холодної кип’яченої води.

Приготування пампушок:
Зробити опару: дріжджі розвести з цукром, додати теплу воду, все гарно розмішати, додати 2 ст. ложки просіяного борошна – відставити вбік на 10- 15 хв, щоб дріжджі почали працювати (утворилася «шапочка» над рідиною).
Потім до опари додати просіяну муку, сіль, вимішати, вкінці додати олію – гарно вимішати. Поставити у тепле місце на 1 год. Потім сформувати невеличкі кульки ( приблизно Ø 3-4 см.) і випікати у попередньо розігрітій до 200°С духовці до готовності (приблизно 15 хв).
Поки пампушки печуться зробити часниковий соус: часник розтерти з сіллю, влити олію, додати воду, все гарно перемішати – за консистенцією соус повинен нагадувати сметану.

Ще гарячі пампушки змастити часниковим соусом. Подавати бощ зі сметаною і пампушками. Смачного!


Уха
автор - bonitka

Інгредієнти:
вода - 2,5-3 л., риба – дорадо –  1 кг., картопля - 700 гр., морква - 200 гр., цибуля - 1 шт. (велика), корінь петрушки - 70 гр., лавровий лист - 2-3 шт., сіль, перець (мелений і горошком), чебрець – 2 -3 гілочки, горілка - 1 ст. л., зелень до смаку

Приготування:
Найкраще використовувати для ухи рибу з сімейства хижаків: судак, окунь, щука, я використала дорадо.
Рибу почистити, добре промити. Відрізати голову і хвіст і кинути в киплячу воду (з голови обов'язково вийняти зябра, інакше юшка буде гірчити), варити 30 хв. на малому вогні, після чого витягнути з каструлі.
Корінь петрушки і цибулю почистити, зробити глибокі надрізи навхрест.
Картоплю і моркву почистити, нарізати кубиками.
Цибулю і корінь петрушки покласти в киплячий бульйон. Додати нарізану картоплю.
Слідом за картоплею додати моркву, довести до кипіння, посолити і кинути перець горошком. Варити 10-15 хв. Тим часом рибу нарізати на порційні шматки. Додати в каструлю. Відразу кинути лавровий листок. Швидко довести до кипіння і варити 10 хв. на малому вогні. Потім додати чебрець і 1 ст. л. горілки (горілка покращує смак ухи, а також відбиває неприємний запах - характерний для деяких риб) . Відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 30 хв. Після чого вийняти цибулю і корінь петрушки. Уха готова. При подачі юшку поперчити (бажано свіжо меленим перцем), посипати зеленню за смаком. Смачного!


Сирний суп
автор - Halyna

Інгредієнти:
цибуля ріпчаста - 1 шт., морква - 1 шт., якась м"ясна основа (наприклад, ковбаски, по типу Мисливських, будь-яке відварене м"ясо чи копченості), плавлений сир - 200г, картопля - штуки 3 чи 4, рис - неповний стакан
вода - 2л., сіль, спеції, зелень, можна сухарики для подачі.

Приготування:
Беремо таку каструлю в якій можна підсмажити, наливаємо олії, підігріваємо її, підсмажуємо дрібно пошинковану цибулю, потім моркву, яку тремо на дрібну тертку, потім додаємо щось м"ясне, наприклад, ковбаски, порізані на кружальця, заливаємо водою, потім додаємо порізану на кубики картоплю, потім рис (я даю Басматті, він найкраще підходить, але можна будь-який, звичайно), потім порізаний на кубики сир. Приправляємо, додаємо зелень.
Я подаю ще деколи з домашніми сухариками з часником. Смачного)


М'ясний бульйон з млинцями
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
На 1,5 л каструлю: куряче філе:300-г; цибуля:1-шт; морква:1-шт; лавровий лист:1-шт; горошини чорного перцю:4-шт; бутон гвоздики:1-шт; зелень
Для млинців: яйця:1-шт; молоко:2-ст.л; рубана петрушка:2-ст.л; борошно:3-ст.л; сіль; чорний мелений перець; вершкове масло для смаження:1-ст.л

Приготування:
Підготувати продукти. М'ясо нарізати соломкою, покласти в каструлю з водою, додати очищену цибулину варити 15-20 хвилин після закипання. Моркву нарізати кружечками, додати лавровий лист, варити 15 хвилин, за 5 хвилин покласти гвоздику. Змішати продукти для млинчиків, додати сіль, перець, спекти 1-2 млинця. Згорнути їх щільною трубочкою, остудити, розрізати на шматочки. Налити суп в тарілку, додати шматочки млинців і, посипавши зеленню і подавати до столу


Лагман по домашньому
автор - Galka11

Інгредієнти:
1 цибулина, 2 морквини, кусок м"яса (200-300 г), 1-2 свіжих помідорки чи заморожені, улюблені спеції, сіль, домашня лапша (чи магазинна)

Приготування:
Цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на тертці, м"ясо ріжемо невеликими кусочками. Все трошки обсмажуємо у невеликій кількості олії, додаємо трошки води та тушкуємо до напівготовності. В кінці тушкування додаємо порізані кубиками помідори. Якщо немає свіжих помідорів, то можна використати заморожені. Я використовую заморожені перетерті помідори (до перетертих помідорів додаю часник, орегано, сіль, кип"ячу до перших бульбашок і потім заморожую. Таку помідорову суміш використовую для приготування і інших супів).

До овочів з м"ясом доливаємо попередньо кип"ячену гарячу воду, спеції (барбарис, лавровий лист, духмяний перець, імбир та інші, які вам до вподоби) та варимо до готовності. В кінці приготування солимо за смаком.

За бажанням можна додати картоплю та болгарський перець.

Для приготування домашньої лапші місимо тісто з 2 яєць, 200 г муки та дрібки солі. Розтачуємо завтовшки 1 мм, посипаємо мукою та скручуємо рулетом. Потім цей рулет ріжемо на смужки 4-6 мм, таким чином у нас получається довга домашня лапша. Якщо у вас є лапшерізка то використовуєте її - так значно швидше. Для того, щоб при приготуванні лапша не злипалася - у воду додаємо кілька крапель олії.

Коли все готове, у тарілку кладемо лапшу (попередньо зварену) та заливаємо нашим супом. Смакуємо!!!


Крем-борщ з яблуками в хлібі
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
на 3,5 - 4 л. води: яловичина - 600-700 гр., буряк - 500 гр., картопля - 500 гр., морква - 200 гр., цибуля - 200 гр., помідори - 300 гр. або 3 ст.л. томатної пасти, капуста - 300 гр., яблуко невелике-2шт, часник - 3-4 зубчики часнику, лавровий лист - 3-4 шт., оцет - 1-2 ч.л., сіль, перець, хліб-1\2

Приготування:
М'ясо відварити протягом 1,5 години. Потім нарізати м'ясо кубиками. Додати в каструлю. Цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній терці. Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. Капусту нашаткувати соломкою. Буряк обсмажити на соняшниковій олії. Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв.

Цибулю обсмажити на соняшниковій олії. Додати моркву і обсмажити. Картоплю нарізати кубиками. У киплячий бульон додати  нарізані кубиками  картоплю і  яблука довести до кипіння і посолити. Потім додати капусту і поварити на невеликому вогні 5 хв. Тоді додати буряк і варити ще 10 хв. Потім додати цибулю і моркву.Додати лавровий лист, поперчити і якщо необхідно досолити. Витиснути через часникодавку часник і відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20-30 хв.Готовий борщ взбити блендером і подавати у хлібі,додавши за смаком сметану.Смачного!!!


Суп Харчо
автор - justmary

Інгредієнти:
400 - 500гр м’яса(на ваш вибір), 0,5 стакана рису, 2 середні цибулини, 3-4 зубчика часнику, 2 моркви, 2-3 середні помідори або 3 столові ложки томатної пасти, 2-3 середні картоплини(за бажанням), 0,5 стана грецьких горіхів(за бажанням), 3 ст.л. соуса ткемалі або аджики, Хмелі-сунелі(0,5 - 1 ч.л.), Чорний перець(за самком), Паприка(0,5 ч.л.), Сіль(за смаком), Лавровий лист – 1 шт., Зелень на вибір(петрушка, кріп, зелена цибуля, кінза і т.д.)

Приготування:
Для приготування супчика Харчо ми беремо близько 500гр. м’яса ,будь-якого на ваш смак, я обрала телятину і ріжемо на шматочки та тушкуємо 20хв на сковорідці, щоб воно злегка підсмажилось.  Далі кидаємо це м'ясо в каструлю з воду і продовжуємо його варити.  Після того як ми зібрали шуму вкидаємо рис та картоплю(за бажанням) і продовжуємо варити. Через 10хв. можна додати грецькі горіхи, які були попередньо обжарені та потовчені, я особисто не даю.  В цей час паралельно готуємо зажарку. Ріжемо моркву, помідори та цибулю і кладемо тушкуватись десь на 20 хв, потім додаємо аджику(якщо немає соуса ткемалі), часник, хмелі-сунелі та паприку і ще 5хв тушкуєм. Якщо замість помідор використовувати томатну пасту, то її безпосередньо кидати зразу у каструлю з супом разом з готовою зажаркою. Готову зажарку та лавровий лист вкидаємо у каструлю та продовжуємо варити ще 15 – 20хв. За 5хв. до готовності ми солим та перчим за смаком. Страва повинна бути гострою на смак, тобто перчити потрібно щедро, але це знову ж таки за бажанням. В середньому приготування цього супу займає близько 1,5 -2 год., в залежності від виду м’яса яке ви оберете, головне розрахувати час так щоб м’ясо доварилось а картопля та рис не встигли розваритись. В кінці у тарілку з супом, тільки не в цілу каструлю, кидаємо зелень(на ваш вибір), я обрала зелену цибульку.    


Капусняк
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
80 г свинини, 100 г капусти квашеної, 30 г фасолі, 20 г моркви, 100г картоплі, 5 г корня петрушки, 20 г ріпчастої цибулі, 10 г томатного пюре, 10 г ячневої крупи, 10 г топленого масла, 10 г сметани, зелень, сіль

Приготування:
Фасолю перебрати, промити, покласти разом з підготованою свининою в кастрюлю, залити водою та зварити. За 30-40 хвилин до готовності м'яса покласти попередньо стушковану квашену капусту та овочі, довести до кипіння, добавити ячневу крупу та варити до готовності. При подачі посипати зверху смаженими сухарями


Рамен або Юшка по-японськи
автор - Galka11

Інгредієнти:
500 г м"яса, 120 мл соєвого соусу, 2-3 ст л саке (можна самогонки), 1,5 ч л цукру, 1 цибулина, 4-5 зубчиків часнику, свіжий імбир - близько 7 см
Для приготування бульйону: свинячі кістки з м"ясом - 300-400г, 1 цибулина, 5-6 зубчиків часнику, свіжий імбир - близько 4 см, варені перепелині яйця замариновані у 2 ст л соєвого соусу, рисова лапша, або звичайні тоненькі спагетті

Приготування:
Свинину краще приготувати напередодні. Для її приготування кусок м"яса спочатку на середині надрізаємо вертикально, а потім горизонтально, не дорізаючи до країв, так, щоб м"ясо відрилося ніби книга. Трохи відбиваємо та солимо. Скручуємо рулетом та міцно зв"язуємо ниткою. Обжарюємо з усіх сторін на олії, або на 30 хв ставимо у духовку при t 180С.

Ставимо наш рулет у каструлю, додаємо цілу цибулину, часник, цукор, соєвий соус, горілку та злегка роздавлений корінь імбиру. Наливаємо воду, щоб тільки покрила м"ясо. Доводимо до кипіння, знімаємо піну та варимо під закритою кришкою на мінімальному вогні  2 год.

Ох, якби ви тільки знали, які неймовірні аромати при цьому наповнють квартиру, ммммм...

Коли звариться даємо охолоти, виймаємо м"ясо та ставимо у холодильник під прес. Бульйон проціджуємо, він нам знадобиться для супу.

Для приготування бульйону кістки заливаємо водою, доводимо до кипіння, воду зливаємо. Кістки гарно промиваємо, заливаємо чистою холодною водою, додаємо імбир, цілу цибулю та часник. Доводимо до кипіння, знімаючи піну. Варимо на мінімальному вогні, щоб бульйон уварився на 1/3.

В кінці варки трішки солимо. Готовий бульйон проціджуємо. Варені кісточки можете використати для приготування інших страв.

Змішуємо наші два бульйони та доводимо до кипіння.

Відварюємо лапшу.

В піалку ставимо лапшу, заливаємо бульйоном, зверху ставимо по 2 кусочки тонко нарізаного м"яса та половинку яйця. Прикрашаємо зеленню.

ボナペティ (Смачного!)

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Запрошую всіх до смачного голосування!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline MacMurphy

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3725
  • Поблагодарили: 47 раз
  • Репутація: +420/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Анастасія
Лагман по домашньому, Суп Харчо, Капусняк - не можу серед цих блюд обрати, ну дууууууууууууууже вже вони виглядають апетитно, ням-ням, аж слюнка тече, зайду пізніше, може тоді мені вдасться обрати d30
 

Offline Олюсик

  • При желании , и до неба можно дотронуться.
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2117
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +714/-0
  • Стоит только захотеть )
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасійка 6 років, Арсенчик 3 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Не знаю як в кого, а у нас в сім'ї перші страви обовязкові в раціоні :) На фото всі супчики дуже апетитні, ням-ням :flv але перед голосуванням ще треба визначитись ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Solomka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 397
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +43/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мартуся
  • Ваше справжнє ім’я: Соломія
А я вже проголосувала d142! дівчата взагалі молодці  d124! Я тут як дивилась, то аж зголодніла  d27!!! дуже сподобався один рецепт, лише не знаю чи зможу я такий приготувати, але спробувати варто d53!
 

Offline smix

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 642
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +168/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Емілія
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Мені дуже сподобався суп-харчо z4 z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline MoniK

  • найщасливіша дружина та мамуся!
  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 39
  • Репутація: +2/-0
  • Зародження життя-це безцінний дар небес!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тімур
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
І мені теж сподобався рецепт Харчо і Рамен, прийшлось вибирати щось одне :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

З чого починається Щастя?
З смужок на тесті твоєму,
З УЗД що сердечко покаже,
З того, що тепер ви вдвох... :)
 

Offline Pozutuvchuk

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1208
  • Поблагодарили: 78 раз
  • Репутація: +250/-0
  • До мене на "Ти"
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Василинка 14.01.2010р Яночка 16.01.2014р
  • Ваше справжнє ім’я: Мар’яна
я вже проголусувала усі рецептики гарніі але вибрала один d124
Быть мамой – не просто работа, Быть мамой – не просто мечта… Стать самой родной для кого-то Доверил мне Бог неспроста…

0665446308
 

Offline MacMurphy

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3725
  • Поблагодарили: 47 раз
  • Репутація: +420/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Анастасія
Ех, все ж Харчо зробило свою справу  d30 d30 d30 Роздивилася ще раз фото, прочитала рецепти, і..................не могла встояти проти Харчо, мммммммммммм...................АБАЛДЕННО!!!!!!!!!!!!!!! :flv :flv :flv :flv :flv :flv Дякую господинці :hi
 

Offline Viktorija

  • Кожне бажання дається нам разом з силами для його здійснення
  • Адміністратор
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 8416
  • Поблагодарили: 247 раз
  • Репутація: +922/-0
    • Награды
Ой нащо я сюди заглянула, та щей на ніч   :oox :oox :oox яке все апетитне ммм... голос свій вітдала, за самий апетитний рецепт z4
Увага! Правила форуму:
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Gafijka

  • Щаслива матуся
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 908
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +72/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
І я вже проголосувала, як на диво дуже легко вибрала  :)
 

Offline Natka-Solo

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1594
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +145/-0
  • ЖИТТЯ ПРЕКРАСНЕ
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анна - 19.10.2006 р. н., Ілона - 09.02.2012 р.н.
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
я теж проголосувала але вроді шось не те натворила я вже написала в приват Валі
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Юлька-мамулька

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2010
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +311/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
У мене слюньки потекли d27  Особливо хочу спробувати дві страви :flv :flv
Народити дитину - значить раз і назавжди наважитись на те, щоб ваше серце розгулювало десь поза межами вашого тіла...)
 

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
і я проголосувала. все виглядає апетитно, але найбільше захотілось мені однієї з них z4
 

Offline Черрі

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5022
  • Поблагодарили: 17 раз
  • Репутація: +608/-0
  • Фотограф
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дві донечки
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
а я не встигла проголосувати  d112 d108 мені дуже сподобались рецепти і фото Лагман і Рамен , ну і моя слабість - це борщик з пампушками d124 Дівчата всі молодці, такі господиньки!!!!
Вітаю переможців  d124 d124 d124 d124
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Під кожним рецептом та в голосуванні я додала автора рецепту.

Таким чином, у нас чітко видно переможця!

Нею стала Мар'яна justmary зі своєю стравою "Суп Харчо"

Мар'яна, вітаю тебе з перемогою! )) Процедуру отримання подарунку напишу в приват )
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]