Автор Тема: Бублики, сушки, кренделі, соломка  (Прочитано 7358 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Бублики, сушки, кренделі, соломка
« : 13 Травень 2013, 15:09:25 »
Бублики, сушки, кренделі

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Крендель, сушка, бублик - майже близнюки, і точно брати. Об'єднує все це розкіш хлібобулочної креативної думки, єдиний рецепт і спосіб приготування. Однак у кожного виробу була своя історія створення та просування в маси, був свій час тріумфу і забуття. Бублик - традиційна хлібна випічка російської кухні, хоча має єврейські і українські корені.
А одвічне питання «навіщо Бублику дірка» привів до появи крилатого вислову в російській мові.
Варто поставити це «вічне» запитання своїм друзям і рідним - «Навіщо Бублику дірка?», Щоб почути масу цікавих варіантів:
- щоб зручніше було тримати;
- тісто з серединки йде на податки;
- щоб через дірку побачити, який прекрасний цей світ.  :)

Отже, мамуськи, пропоную у цій темі ділитись рецептами бубликів, сушок... :flv

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #1 : 13 Травень 2013, 15:10:55 »
Пропоную вашій увазі дуже простий рецепт сушки, які можна готувати навіть для найменших малюків d79

Сушки

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Інгредієнти:
 1 стакан води
 13 г. дріжджів
 0,5 ч.л. солі
 2,5 ст. л. цукру
 50 мл. олії
 приблизно 470 г муки (тісто повинно бути таке, як на пельмені)

Приготування:
У теплій воді розвести дріжджі, додати цукор, сіль, всипати половину муки, перемішати. Додати олію, вимішати, досипати решту муки, вимішати. Тісто має вийте такої консистенції, як на пельмені.
Накрити і поставити у тепле місце на 1 год.
Потім, викласти тісто на деко (деко не потрібно присипати мукою), розтачати пласт товщиною приблизно 5 - 7 мм. і нарізати полосочки (або зкатати джгутики), довжиною приблизно 15 см. (або на ваш смак  :) ), добре з'єднати два кінці, можна помазати яйцем, присипати маком - також на ваш смак, і відразу ставити у розігріту до 200° С духовку. Випікати до золотистого кольору (приблизно 15 хв).
Виходять дуже смачні і хрумкі сушки. Смачного!  :)

Ще можна гарячі сушки мазати білковою, або шоколадною глазур'ю.

Білкова глазур:
150-200 г цукрової пудри
1 білок
1 ч.л. лимонного соку
Все збити міксером до стійкої піни.
Цією сумішшю намазати гарячі бублики.

Ось, що вийшло у мене:  :)

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Ці сушки, нівіть, смакують краще, бо солоденькі... d9

Також з цього тіста можна робити соломку, тобто випікати самі джгутики, які треба робити тоненькими (приблизно 5 мм)  . Виходить дуже смачна і хрумка соломка, єдине, що можна регулювати вміст цукру на любителя, тому що, якщо давати цукор згідно рецепту, то будуть не дуже солодкі.
На жаль, не встигла сфотографувати соломку, бо дуже швидко розійшлася.  d112
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #2 : 22 Травень 2013, 09:21:50 »
Моя дитина дуже любить соломку, тому я готую її сама, випробовую різні рецепти. Згідно цього рецепту соломка вийшла зовсім не схожа на магазинну, але всерівно дуже смачна і хрумка. :)

Соломка солодка

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Інгредієнти:

Борошно - 0,5 кг
Розпушувач для тіста - 10 г
Масло вершкове - 150 г
Цукор - 250 г (я давала менше)
Ванілін, сіль - на кінчику ножа
Яйце - 3 шт.

Приготування: просіяти борошно, змішати з розпушувачем і влити розтоплене масло. Потім додати два з половиною яйця, ванілін, цукор і посолити. Замішати тісто і залишити на 30 хвилин. Потім вимісити тісто, тонко розтачати його і нарізати соломкою. Застелити деко промасленим папером для випічки, викласти соломку. Збити в піну половину яйця і змастити заготівлю для випічки (я не змащувала). Присипати цукром (не присипала, бо і так соломка достатньо солодка). Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці до золотистого кольору. Смачного!  :flv
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Online Мамася

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1273
  • Поблагодарили: 187 раз
  • Репутація: +448/-3
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 26.04.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Альона
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #3 : 22 Травень 2013, 10:03:23 »
о, в мене малий страшний любитель соломки, обов'язково спробую. а часу багато треба на них витратити  d112
[/url]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #4 : 24 Листопад 2013, 16:06:55 »
Соломка дріжджова солена

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Інгредієнти:
3 стакани муки,
225 г маргарини,
50 г дріжджів,
200 мл. молока,
1ч. л. (без гірки) солі,
1 яйце для змащування (можна і без змащування)

Приготування:
Дріжджі розтерти з 3/4 ложки солі і розпустити у холодному молоці. Потім просіяти муку у велику миску, туди нарізати пластинками маргарин. Порубати ножем. Поступово підливаючи молоко з дріжджами, замісити тісто. Воно має бути не надто крутим, але і не приставати до рук, тому, якщо при додаванні вказаної кількості муки тісто вийде дуже вільне можете підмішати ще муки.
Розтачати тісто товщиною з олівець (майте на увазі, тісто ще трішки підійде), нарізати у вигляді полосочок довжиною ~ 8-10см, поскладати на змащений пергамент і залишити підійти на 15 хв. Розбити в чашку яйце і посипати його сіллю, добре збити вінчиком. Змастити яйцем і в розігріту духовку. пекти при температурі 200-220°С до золотистого кольору. Соломка получиться легкою, хрустящою і дуже смачною.
Я робила на половину порції, щоб випробувати рецепт, а потім доводилось робити ще одну порцію, оскільки соломка справді дуже смачнюща.
Ось тут викладу наближене фото, щоб ви побачили пористість соломки, при тому вона ду-у-уже хрумка. Думаю, вашим малятам має сподобатись! ;)  
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Щодо часу приготування, то трішки треба побавитись, а, якщо це робити ще й з малечею, то буде весело.  d27
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Halyna

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1932
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +136/-0
    • http://halynafa.livejournal.com/3916.html
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: галина
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #5 : 14 Лютий 2014, 15:28:23 »
дівчата, я тепер маю таку стареньку вафельницю, от такі виходять трубочки

але я не вмію їх нічим наповнювати, може хтось підкаже якийсь крем. можливо, щось і не солодке
Буду дуже вдячна за ідеї :)
 

Offline AngryM

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 138
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +79/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #6 : 12 Червень 2014, 01:33:18 »
Трубочки!!!!!!!!! Ідея!!!!!!!!! треба лізти на горище, діставати вафельницю... надіюсь вона ще є... Боже... згадала смачне дитинство  :bo
Раніше я думала, що людина більше не плаче, коли дорослішає, але виявляється, що тоді-то якраз вона і починає плкати, дізнаючиь, що відбувається у світі.
 

Offline Замріяна

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 150
  • Поблагодарили: 22 раз
  • Репутація: +20/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуся, 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Галя
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #7 : 17 Жовтень 2014, 19:34:24 »
Дуже класні бублики
Для тіста:
1 банка згущеного молока
2 яйця
1 пачка ванільного цукру
дрібка солі
50 грам вершкового масла або маргарину
0,5 чайн. ложки соди
~600 грам муки

І ще:
1 жовток
трошки молока

В миску вилити згущене молоко, додати яйця, ванільний цукор, сіль і масло, все перемішати. Муку змішати з содою і замісити тісто. Муки додавати стільки, щоб получилось не туге, але і не надто м’яке тісто.
Від готового тіста відривати невеличкі (як грецький горіх) кусочки і розкатувати їх джгутиком, товщиною найбільше 1 см. Чим тонший джгутик розкатати, тим хрусткіші будуть бублики. Треба добре з’єднати краї джгутика, щоб получився бублик. Я ще роблю по-іншому, розкатую тісто і вирізаю спочатку склянкою кружечки, а потім меншою склянкою вирізаю в тих кружечках серединку. Так і швидше і акуратніше.
Жовток взбити з молоком і макати туди бублики, а потім ставити на деко, застелене папером для випічки. Верх бубликів можна посипати маком або цукром.
Духовку розігріти на 200° і пекти бублики до золотистого кольору 12-15 хв (час випікання залежить від товщини бубликів).
Смачного!



Offline Бакумка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 124
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +98/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Марія, народилася 16грудня 2012р.
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #8 : 17 Жовтень 2014, 19:43:28 »
О, бачу, вафельницю знайшли, хочу якийсь перевірений рецепт до неї.
 

Offline vibibi

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2587
  • Поблагодарили: 758 раз
  • Репутація: +277/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр і Квітка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #9 : 21 Червень 2015, 12:23:11 »
Чуррос з шоколадним соусом

Чуррос це популярні в Іспанії, Франції, Португалії солодощі з обсмаженого у фритюрі заварного тіста. Подають зазвичай чуррос з шоколадним соусом, вареним згущеним молоком.
Чуррос - дуже смачна штука і просто так без шоколаду. Вони хрусткі, солодкі і коричні. Готуються просто і швидко і прекрасно підходять на сніданок до кави, для мене, так навіть смачніше здобних пончиків

Інгредієнти (на штук 10-15):
120 мл води
25 гр вершкового масла
1 ст.л. цукру Демерара
маленька щіпка солі
½ чашки + 1 ст.л. борошна
½ ч.л. кориці
½ ч.л. ванільного цукру
1 яйце

Шоколадний соус:
70 мл вершків
70 гр шоколаду
15 гр вершкового масла

У невелику каструльку помістити воду, вершкове масло, цукор, сіль, ванільний цукор. Довести до кипіння і розчинення всіх інгредієнтів.
Борошно змішати з корицею і всипати у воду з цукром та олією. Швидко й енергійно перемішати до однорідності. Зняти з вогню і дати тісту трохи охолонути.
Додати в тісто яйце, перемішати до однорідності.
Тісто перекласти в кондитерський мішок з зубчастої насадкою.
Масло розігріти в сотейнику або глибокій сковороді до температури 175 градусів.
Відсаджувати тісто смужками приблизно 10-12 см завдовжки.
Смажити по 2 хвилини з кожного боку.
Готові чуррос викладати на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.

Поки смажаться чуррос приготуйте шоколадний соус.
Вершки і вершкове масло нагрійте до кипіння.
Шоколад поламати на шматочки. Залийте шоколад гарячими вершками, залиште на 20 секунд, а потім перемішайте до однорідності.

Подавайте чуррос разом з соусом.
Глаза, улыбка, голос, смех. Ты для меня роднее всех ♥
 

Offline каті

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 156
  • Поблагодарили: 99 раз
  • Репутація: +19/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: юля 6р.
  • Ваше справжнє ім’я: катерина
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #10 : 29 Травень 2017, 13:06:20 »
bonitka хочу попробувати ваш рецепт бубликів. Пізніше напишу чи вдалися нам! d127
 

Offline Miki

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 309
  • Поблагодарили: 202 раз
  • Репутація: +35/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тимофій
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
Re: Бублики, сушки, кренделі, соломка
« Reply #11 : 29 Травень 2017, 14:43:38 »
І я б спекла бубликів))))
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]