Автор Тема: Консервування. Заморозка.  (Прочитано 107005 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline мила мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 562
  • Поблагодарили: 82 раз
  • Репутація: +196/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люба
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #102 : 25 Червень 2011, 17:09:44 »
Я морожу вишні з кісточкою, після розморозки стають чуть м"якіші.
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #103 : 25 Червень 2011, 17:12:20 »
Але вишні не втрачають свої смакові властивості, на мою думку.
 

Offline juli

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1422
  • Поблагодарили: 75 раз
  • Репутація: +126/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечки школярочки, синочок бешкетник
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #104 : 25 Червень 2011, 17:15:08 »
і яморозила з кісточкою, гарні потім вишні получаються,а сунички і клубніку братова підказала перебити блендером  з цукром,то заморожене як фруктове морозиво получається
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

      
Счастье это когда ты просыпаешься от того, что тебя дергают за волосы,кричат в ухо маааам, обнимают, ложась всем тепленьким тельцем на лицо,перекрывая кислород, а потом целуют много много много раз!!!
 


Offline Багіра

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2914
  • Поблагодарили: 75 раз
  • Репутація: +936/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Сашунька, Владислав
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #105 : 25 Червень 2011, 18:23:39 »
А я вишню без кісточок морожу, потім з неї пироги  z4. Виймаю кісточки, розкладаю на підноси, так, щоб ягоди між собою не склеювались. Ставлю на кілька годин в морозилку, як замерзнуть, зсипаю в пакет. Так виходить, що кожна ягодка окремо (а не суцільним шматком) і зручно набирати потрібну к-ть :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
***
Дівчата, в мене змінився основний номер телефону!!!
 

Offline Лілічка

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 376
  • Репутація: +69/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Андрійчик 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #106 : 25 Червень 2011, 19:31:24 »
Я минулого року заморозила забагато, цей рік вже буду знати... Морозила кабачки, гарбузи, стручкову квасольку, зелень, цвітну капусту. З цілих ягід - полуниці, суниці, смородину, малину, порічки, журавлину, чорниці - варила з них компотики. Також морозила пюре з перетертих ягід (на мою думку, краще перетирати з додаванням цукру - потім додавала дитині до йогурту або творожка, а ті пюре, що були зовсім без цукру, малий не хотів їсти - дуже кисле). Ще морозила пюре з персика, але мені не дуже сподобалось...
Також морозила фрикадельки з сирого фаршу - телятина, кролик, курочка. Потім зручно по одній витягати і давати до пюре або супчику. Так само складала на піднос, а коли замерзли, пересипала в торбинки - тоді вони не злипаються між собою.
  Дуже гарні мала прозорі пластикові контейнери з кришечками на ягоди. Купувала на Мазепи в магазині, де продають різні торбинки і засоби хімії (напроти "Планети Секонд-хенд"). Дуже зручно!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline слободянка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2366
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +272/-1
  • Я Віка, до мене на "ти" :)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Данюшка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #107 : 25 Червень 2011, 19:33:19 »
Цитувати
я нерозумію для чого заморожувати шампіньйони,якщо вони круглорічно є на базарі
Ну і зелень є круглорічно на базарі ;)
В нас просто є час коли шампіньйони по 10грн, а зимою в три рази більше d104
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Найдорожче намисто на шиї жінки-це руки дитини, що її обіймають!
 

Offline iraabush

  • Мамка Хуліганка!
  • Досвідчена Мамка
  • *
  • Повідомлень: 1442
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +334/-1
  • Не маю доступу до ОП. Номер телефону - пост1 в СП
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максим і Ростислав
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #108 : 25 Червень 2011, 19:40:07 »
Дівчата, а горошок вже варто купляти для заморозки чи ще трохи зачекати?
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #109 : 25 Червень 2011, 19:50:11 »
Горошок вже повним ходом можна морозити!
 

Offline angel-up

  • Я ЩАСЛИВА МАТУСЯ.
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 704
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +72/-1
  • Життя - це казка і ми в ній живемо :)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ангелінка і Тарасик
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #110 : 26 Червень 2011, 13:27:04 »
Цитувати
А як морозит вишню з кісточко чи без? І що потім можна з ними робити, вони прлучаються розлізллі чи гарні?

Я морожу і з кісткою і без кістки, але трохи пересипаю іх цукром. Мені здається вони тоді не втрачають свій колір і смак кращий (це для мене). І форма в них краща - не розлазяться.

Цитувати
Дівчата, а горошок вже варто купляти для заморозки чи ще трохи зачекати?
Думаю для горошка якраз "гараяча пора" потім його можу бути мало і дорощий. Я вже наморозила. Ставила і обварений ісирий горошок.

Цитувати
я нерозумію для чого заморожувати шампіньйони,якщо вони круглорічно є на базарі
Ну і зелень є круглорічно на базарі підморгування
В нас просто є час коли шампіньйони по 10грн, а зимою в три рази більше не знаю
Повністю з Вами, Вікторія, згідна, тому і заморожую  ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Женщина дoлжна быть счастлива. Бoльше oна никoму ничегo не дoлжна.
 

Offline Tana

  • Організатор СП!
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 461
  • Поблагодарили: 90 раз
  • Репутація: +270/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #111 : 26 Червень 2011, 14:38:20 »
Цитувати
Tana а виноград просто цілий в кульочок і в морозилку чи якось по іншому. Хотіла б цього року спробувати його заморозити.
Один раз заморожувала цілі грона, але не сподобалося - займає багато місця і гілочка не потрібна. Тепер заморожую тільки ягоди винограду "киш-миш", дуже смачний до морозива, желе, чи просто з сметанкою...
 Синій домашній виноград заморожую тільки на компот.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login] Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline juli

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1422
  • Поблагодарили: 75 раз
  • Репутація: +126/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечки школярочки, синочок бешкетник
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #112 : 27 Червень 2011, 13:14:03 »
Цитувати
Дівчата, а горошок вже варто купляти для заморозки чи ще трохи зачекати?
Горошок зараз молоденький, м"якусінький, морозити просто супер, а як почекати, то можна старий купити, він хо і буде зелений, але вже буде мати шкірочку як лусочка........
я вже в суботу свого нарвала і наморозила, чекаю на другу партію коли дозріє
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

      
Счастье это когда ты просыпаешься от того, что тебя дергают за волосы,кричат в ухо маааам, обнимают, ложась всем тепленьким тельцем на лицо,перекрывая кислород, а потом целуют много много много раз!!!
 

Offline Галюня

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 127
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +36/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галя
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #113 : 28 Червень 2011, 14:19:14 »
Хотіла подивитись якусь свіжу закрутку, але  бачу тут мова йде не про закрутки, а про заморозки d27. Тоді я поділюсь деякими рецептами.

Вишня у власному соці

Вчора крутила вишню у власному соку(дуже просто і дуже вигідно на зиму, можна робити з неї потім пампушки, торти(П"яна вишня наприклад), вареники, та все що завгодно, дуже смачно!!!). Отже, на кілограм вишень без кісточки йде приблизно 400-500грн цукру(я роблю на око, дивлюсь чим солодша і стигліша вишня, тим менше даю цукру), пересипаю шарами, шар цукру-шар вишень(це має настоятись не менше 6год, потім розкрадаю в банки і після кипіння стерелізую десь хвилин 15, не довго, щоб вишня потім при використанні тверденька була, а не розлазилась. Можна ще на кінчику ножа дати лимонної кислоти, щоб колір не втритився, але я не даю, в мене не встигає "втекти" колір d27.

 

Offline Галюня

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 127
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +36/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галя
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #114 : 28 Червень 2011, 14:25:25 »
Ще один рецепт помідор закручених запозичила у свекрухи (на мою думку ну дуже вже смачних!!!) :), правда фото немає, бо минулорічні з'їли всі, а цього року ще не робила, отже пишу просто рецепт:

Помідори мариновані

Маринад для помідор: на1,5л води 3ст.ложки цукру, 1,5ст. ложки солі, 100грн оцту.
Спеції на дно банки: кріп, листя смородини, вишні, лавровий лист, декілька перчинок чорного перцю та духмяного, можна ще дати один солодкий перець, селера. Стерилізувати на помірному вогні 10-15хв (слідкувати, щоб помідора не тріскала) і закатувати, все ;)
 
Сказали спасибо: NataZZZ

Offline Венера

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 675
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +170/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Аня
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #115 : 28 Червень 2011, 14:48:32 »
Галюня, я аналогічним способом закручую чорниці на зиму. А взимку їмо їх з смеаною, але можна спробувати і вареники робити. Потрібно лише сік зцідити.
 
А то що вже на базарі є так багато вишень, що можна на закрутки купити відро  d143
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tanuxa

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7986
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #116 : 28 Червень 2011, 21:07:11 »
хочу вишні закрутити(компот), а хтось знає як це робити аби швидко, бо ця стиридізація кожної банки по15хв, займає весь день, може мож якось швидше d143

 

Offline Oksano4ka

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 565
  • Поблагодарили: 25 раз
  • Репутація: +65/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Танюшка 20 років. Владік 6 рочків.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #117 : 28 Червень 2011, 23:38:06 »
Я варю як звичайний компот,а потім у стерилізовану банку заливаю так,щоб переливалось через верх і закатую. Банку перевернула і -готово! z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Галюня

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 127
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +36/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галя
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #118 : 29 Червень 2011, 18:10:34 »
Цитувати
А то що вже на базарі є так багато вишень, що можна на закрутки купити відро
на рахунок базару не знаю, рідко коли що купляю,бо всю городину і садовину з села від батьків привожу ;), але думаю, що на базарі зараз якраз на вишню гаряча пора z4