Автор Тема: Консервування. Заморозка.  (Прочитано 110211 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Ollyasya

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 258
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +18/-0
    • Кольорові штуки
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: ольга
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #17 : 09 Травень 2011, 09:10:09 »
мені здається, що квасок від заморожування втрачає головне - кислість - чи то лиш у мене?
Мабуть краще засолювати в холодильник - я так кріп-петрушку робила, коли не було ще великої морозилки

Дівчата, хто морозив баклажани і цвітну капусту - напишіть будь ласка детально :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Iren4ik

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2001
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +184/-0
  • Катька І Денька!!! Мої янголята
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 6 років Денис і 1 рік і 3 міс. Катя
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #18 : 09 Травень 2011, 09:24:13 »
Я морозила баклажани, то ось так:
Помила
нарізала вздовж такими полосками тоненькими
так і поскладала в одноразову посуду
і все , а потім розморожувала не до кінця і тушила в такому ж вигляді...
Боло смачно, смак теж не втратився!

А капусту, то простіше просто помила. основне гарно висишити, щоб не була мокра, порозділяла на куски, і в морозілку!!!

Я морожу все... Наприклад вчора чоловікова мама передала багато творогу, то я трохи залишила , а решту в морозілку, потім, коли розморожуєш дуже він свіжий!!! :)
Денисик і Катруся
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]   
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ollyasya

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 258
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +18/-0
    • Кольорові штуки
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: ольга
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #19 : 09 Травень 2011, 09:45:58 »
дякую!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Венера

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 675
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +170/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Аня
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #20 : 09 Травень 2011, 11:56:19 »
Квасок, не потрібно морозити, я ж писала!!! Він так дійсно втрачає свій смак.

Я його дрібно ріжу і засоллю, набиваю в банку і в холодильнику зберігаю. Борщик виходить ням-ням  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline jet

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 63 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #21 : 09 Травень 2011, 12:08:14 »
а скільки можна такий засолений квас зберігати в холодильнику?
 

Offline tana255

  • Любіть у коханні, в труді, у бою, як пісню, що лине зорею... Всім серцем любіть Україну свою,- і вічні ми будемо з нею!
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 458
  • Поблагодарили: 222 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #22 : 12 Травень 2011, 06:44:13 »
А я морожу квасок  :)
Ось тепер квасок молодий, поки не пішов вверх, зірвала вчора, помила, виклала на стіл на кухонний рушник,
підсох, порізала, і в пакет в морозілку, так і на зиму робила
 

Online Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 103 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #23 : 12 Травень 2011, 08:53:30 »
Я теж все морожу: гарбузи, кабачки, квасолю стручкову, полуниці, суниці, смородину, ожину, малину, шовковицю, порічки, агрус і все-все, що маю, закрутки хіба чоловік може якісь зробити, а свекруха нам огірки закриває, а так консервоване майже не їмо. А зелень я морожу цілу, помиту і висушену, потім просто руками подрібнюю замерзлу, коли до чогось додаю. Полуниці теж морожу цілими без цукру, вигляду вони звичайно не мають, але смак нормальний. Цього року хочу ще наморозити помідорів, перцю і брюсельську капусту спеціально для цього посадили.
 

Offline хрустик

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 223
  • Репутація: +6/-1
  • Мій молодший гарбузик
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: христина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #24 : 13 Червень 2011, 00:00:15 »
Ось і наступає пора коли ми починаємо "запаковувати" наші морозильні камери овочами і фруктами. Сьогодні я заморозила полуницю. Взимку готую з неї компоти, додаю до молочних коктелів, домашнього морозива. Взагалі, я заморожую майже все, що виростло на мому городі. Але нещодавно прочитала, що можна навіть заморожувати домашній сир  d143 Це досить вигідно, враховуючи ціни на сир влітку і взимку  z1.
А що ви традиційно заморожуєте?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline _Татьянка_

  • Я сама ЩАСЛИВА МАМА
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2678
  • Поблагодарили: 184 раз
  • Репутація: +345/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Старшенькій 10 років, манюні 1. 5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #25 : 13 Червень 2011, 00:04:31 »
Стандартно заморожую такі продукти
1 Клубніку
2. Кабачки(різарі кругами)
3. Ожину
4. Горобину
5. Фасолю стручкову (варену)
6. Фасою круглу (варену)
7. Суниці
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Туся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 999
  • Поблагодарили: 32 раз
  • Репутація: +152/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Діанка, Арсен, Влада
  • Ваше справжнє ім’я: Марта
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #26 : 13 Червень 2011, 00:06:05 »
Я заморожую домашній сир і молоко! Беру в бабки з села в суботу і заморожую, на протязі тижня малій розморожую до каші! правда молоко можна заморожувати не більше місяця, на рахунок сиру не знаю скільки! Проте як сир розморозити він робиться дуже пухкенький, я як хочу пекти сирник, то спеціально заморожую!
 

Offline jet

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 63 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #27 : 13 Червень 2011, 07:58:14 »
я замоорожую, здається, все!
1. зелень
2. м"ясо, якщо трапиться
3. Кабачки
4. Перець
5. Гриби
6. Риба
7. Фрукти - чорниці, полуниці, вшні без кісточок, малину, суниці, персики
8. Горошок зелений
9. Спаржеву квасолю
10. Цвітну капусту
поки малі були малі, заморожувала ще гарбуз, але взагалі в їжу його не вживаю, то, певне, вже не буду морозити.
колись, я к в Метро були знижки на сир твердий (бо на базарі лише російский та голландський, а в Арсені дуже дорого) то купували ціле коло і по шматочках заморожувала.
А взагалі ми ще свою попередню заморозку не з"їли, це катастрофа, треба розморожувати камеру, а там ще купа всього  d16
 

Offline yljasik

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 267
  • Поблагодарили: 68 раз
  • Репутація: +105/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дівчинка Ксенія рік і 6 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #28 : 13 Червень 2011, 09:20:56 »
Ми  теж  багато  всього  заморожуємо: суниці, афени, клубніку, зелень, зелений  горошок, мясо , гарбуз( потертий, ми  кашку  з  нього варимо), гриби, рибу...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline іскринка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1244
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +37/-0
    • Награды
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #29 : 13 Червень 2011, 09:43:07 »
Я теж все це перелічуване теж заморожую,а хтось заморожує помідори?
 

Offline Nepodarunok

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6748
  • Поблагодарили: 25 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Роберт 5.5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Алла
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #30 : 13 Червень 2011, 10:17:14 »
Я заморожую полуницю мелену в пивних стаканах і цілу в пакетах. Чорницю, чорну смородину. Взимку варю малому кисіль, він страшенно любить, або просто додаю до морозива, випічки, млинців. Цього року придбали велику морозильну камеру, то буду морозити:
1. Полуницю вже 20 кг заморозила
2.болгарський перець різаний і цілий
3. Цвітну капусту + моркуву + горошок фасовками на суп
4. сливи попробую морозити
5.Гриби
6. кабачки і баклажани на рагу
7.Помідорів трошки наморожу
8. Вишню
9.Суниці, чорницю, чорну смородину, брусніку
10. Гарбуз
11. Зелень

Якщо буде місце, то ще чогось наморожу
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Мій блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Он держал меня за талию, а я его за идиота. Мы сидели и болтали, он о любви, а я ногой...
 

Offline Юляшка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 206
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +41/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Синочку 7 рочків, донечці 5 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #31 : 13 Червень 2011, 11:15:47 »
Заморожую м"ясо від свинячого до кролячого, з овочів: гарбуз (для прикорму дітям), кабачок раз пробувала - не сподобався від мені після мороження, горошок, цвітну капусту, терту моркву (її я заготовлюю в середині зими, коли починає портитись цілою), зелень;
полуницю цілою і товчену, малину, чорницю, суницю, і навіть сливки і вишні на свіжий компот (якось легше заморозити, аніж компоти закручувати). Ну і гриби білі.
 

Offline Ірчик з Франківська

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3951
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +459/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Валерія, 10 років, Денис 7 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #32 : 13 Червень 2011, 11:27:07 »
І ми почали з минулого року морозити багато продуктів, оскільки придбали камеру з великими шухлядами. Коли починається сезон на ягоди, морожу клубніку(перетерту з цукром) у баночках від пюрешок. Але, напевно каще брати одноразові стаканчики, вони набагато легші і порції те, що треба. На рахунок суниць чула що в камерах вони гіркнуть, тому морозила перетерті з цукром, а не цілі. Тому не знаю чи це правда. Морозила яблука, сливи, виноград, смородину, малину, чорниці. Все на свіжі компоти, оскільки практично не кручу в банки. Економніше на мій погляд і свіженьке, а запах то ваабще! Морожу терту моркву, капусту пропарену і січену, тертий буряк, варені підпеньки, фасолю  лущену, але не варену. Мясо то само собою. А ще зелень та калину.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мила мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 563
  • Поблагодарили: 88 раз
  • Репутація: +199/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люба
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #33 : 13 Червень 2011, 12:30:45 »
Я морожу багато всьго,але найбільше фруктів-вишні,смородину,афини,аличу,виноград,це все на компоти взимку.А клубніку морожу цілою то потім використовую для домашнього йогурту або сиркових десертів.Постійно заморожую зелень-порізану і пофасовану у маленькі пакети,стручкову фасолю,горошок зелений сирий,гарбуз.Ну і звичайно м"ясо,печінка порізані на порційні кусочки.Класна ця штука морозиль камера-не треба гратися із консервуванням і смак набагато ліпший із свіжоморожених фруктів ніж консервованих