Автор Тема: Консервування. Заморозка.  (Прочитано 52531 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Зiронька

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 567
  • Репутація: +171/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Івасик
  • Ваше справжнє ім’я: Марійка
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #629 : 11 Серпень 2012, 14:37:33 »
Салат з буряку

я роблю такий салат з буряку. І використовую його і як заправку до борщу.

4 кг буряка, 2 кг цибулі; 2 кг помідор; 2 кг перцю солодкого; 1 кг моркви; 1 кг капусти; 50 гр пекучого перцю. 3/4 стакана солі; 3/4 стакана оцту; 2 ст.ложки цукру; 0,5 л.олії

Буряк і моркву потерти на грубій тертці - разом тушити близько 1 год. Цибулю порізати кружельцями, а перець соломкою  і тушити разом до півготовності. Помідори помолоти. Все разом перемішати і тушити 1 год. за 10 хв. до готовності додати гіркий перець мелений. Стерилізувати 15-20 хв.  Смачного.
 


Offline Зiронька

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 567
  • Репутація: +171/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Івасик
  • Ваше справжнє ім’я: Марійка
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #630 : 12 Серпень 2012, 09:06:58 »
хочу поділитись з вами рецептом консервування помідор, який дуже сподобався мені.

Помідори у яблучному соку

В добре промиті банки викласти помідори, попередньо проколовши їх біля плодоніжок зубочисткою. Двічі залити банки з помідорами кип’ятком, витримуючи кожен раз 5-10 хвилин. А на третій – влити яблучний сік з сіллю, доведений до кипіння. На 1 л соку 1 столова ложка солі з верхом. На 3-літрову банку потрібно трохи більше літра розчину. Прокип’ятити кришки і зразу ж закатати, перевернути банки вверх дном і залишити холонути. Сок має бути свіжовижатий.І ще на дно банки я ставлю  зубок часнику,гілочку петрушки і пару зерен чорного перцю.

Думаю Вам сподобається.  

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Репутація: +1/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #631 : 12 Серпень 2012, 14:06:45 »
Поки я закрутила 4 банки помідорок з огірочками. Наморозила - фасолю стручкову, помідори, кріп, різних ягід.
 


Offline chernentus

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 746
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +111/-0
  • Вже тричі щаслива мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #632 : 12 Серпень 2012, 16:15:03 »
А, я у п'ятницю мала консервний завод - закрутила 60 банок томатного соку та соуса для піци. d41
Життя пройде, немов вода, і відцвіте, немов вишнева гілка... В житті одна помилка — не біда, біда, коли усе життя — помилка.
 

Offline Wikusya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2104
  • Репутація: +180/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #633 : 12 Серпень 2012, 16:23:29 »
Цитувати
закрутила 60 банок томатного соку та соуса для піци
давай рецептики  ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline chernentus

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 746
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +111/-0
  • Вже тричі щаслива мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #634 : 12 Серпень 2012, 16:41:51 »
Томатний сік

Сік закручую дуже просто. Підготовлені томати перекручую у ручній соковижималці, можна купити спеціальну насадку на м'ясорубку. Наступний крок - виливаємо у емальований таз (без сколів) і доводимо до кипіння, скручуємо газ до мінімума і варимо помішуючи поки виділяється біла пінка, яку обов'язково знімаємо (цн займає пару хвилин). Після цього не знімаючи таз з вогню розливаємо у стерилізовані теплі банки і закатуємо стерилізованими кришками, ставимо їх під телу ковдру догори дном до повного вистигання. У свій сік ніколи не додаю сіль, бо мої не люблять, а тому томати мають бути не пошкоджені у іншому випадку їх треба чистити.
Життя пройде, немов вода, і відцвіте, немов вишнева гілка... В житті одна помилка — не біда, біда, коли усе життя — помилка.
 

Offline chernentus

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 746
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +111/-0
  • Вже тричі щаслива мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #635 : 12 Серпень 2012, 17:18:59 »
Соус для піци (один з варіантів)

Підготовлені овочі (перець салатний чи болгарський, цибуля, морква, яблука кислі або кисло-солодкі, часник) ріжемо дрібними квадратиками, моркву і яблука тремо на буряковій або сирній тертці. Окремо обжарюємо все крім яблука на олії любій, яку любите крім лляної. Змішуєте все із томатним соком і варите після закипання десь хв. 10. Після закипання солите, перчите сумішшю з перців, додаєте суху приправу орегано та базиліку. За хвилину до закінчення варки додаєте пропущений через часникодавку часник (я даю багато) і ларове листя. Розливаємо соус по стерилізованим банкам (я виймаю і викидаю лаврове листя) можна, напевно, і в просто чисті сухі банки, бо потім ми їх стерилізуємо (0,5 л банки - 20-30 хв.). Пропорції не пишу, бо все роблю по свому смаку і виходячи з кількості наявних продуктів. Цього року на пів великого відра томатного соку в мене пішло приблизно - 1 кг перцю, 1 кг моркви, 1,5 кг цибулі, 1 кг яблук, 7 головок часнику, по ч. л з вершком орегано і базиліку. Хто любить однорідний соус, то піджарені овочі треба подрібнити в однорідну масу блендером, а тоді змішати із соком. Точними рецептами не користуюсь, оскільки мала гіркий досвід. І справа не в поганому рецепті, а в тому, що ГОСТи на продукти у нас відсутні, маю на увазі оцет і навіть сіль і цукор різняться. Тому завжди використовуючи рецепт все пробую на смак. І ще, ніколи не купую оцет на базарі. А, того року моя мама наробила багато яблучного оцету, правда консервувати  я з ним не пробувала, а от у салати, випічку просто  z4.
Життя пройде, немов вода, і відцвіте, немов вишнева гілка... В житті одна помилка — не біда, біда, коли усе життя — помилка.
 

Offline Маша86

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2084
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +777/-0
  • Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик- Павлик
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #636 : 12 Серпень 2012, 17:48:08 »
Цитувати
Сік закручую дуже просто. Підготовлені томати перекручую у ручній соковижималці, можна купити спеціальну насадку на м'ясорубку. Наступний крок - виливаємо у емальований таз (без сколів) і доводимо до кипіння, скручуємо газ до мінімума і варимо помішуючи поки виділяється біла пінка, яку обов'язково знімаємо (цн займає пару хвилин). Після цього не знімаючи таз з вогню розливаємо у стерилізовані теплі банки і закатуємо стерилізованими кришками, ставимо їх під телу ковдру догори дном до повного вистигання. У свій сік ніколи не додаю сіль, бо мої не люблять, а тому томати мають бути не пошкоджені у іншому випадку їх треба чистити.
дуже простенько, а коли сіль треба давати і у яких пропорціях?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Залишки з СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline chernentus

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 746
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +111/-0
  • Вже тричі щаслива мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #637 : 12 Серпень 2012, 17:50:16 »
Я сіль ніколи не додаю, кому треба досолює собі у стаканчику.
Життя пройде, немов вода, і відцвіте, немов вишнева гілка... В житті одна помилка — не біда, біда, коли усе життя — помилка.
 

Offline Міка1609

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 215
  • Репутація: +31/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимка, 5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Марьяна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #638 : 15 Серпень 2012, 20:41:49 »
Швидкі малосольні огірочки

Користуюсь вже 2 рік. За 3-4 години вже можна пробувати.

1 кг огірочків замочуємо в воді. Миємо, обрізаємо попки, проколюємо в декількох місцях вилкою. На дно банки ставимо 5-6 зубчиків часнику, лавровий лист, перець горошком, кріп, петрушку, зверху огірочки.

Сироп: на 1 літр води 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки солі. Доводимо до кипіння, видавлюємо сік половини великого лимону і виключаємо. Гарячим розсолом заливаємо огірочки і ставимо на кухні. Коли розсол остигне, можна пробувати. Через ніч нехай постоїть на кухні, а на ранок в холодильник. Дуже смачні і хрусткі.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Online NataliNIO

  • Діти це щастя!У мене їх два!!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1226
  • Репутація: +418/-0
    • http://nionatali.gallery.ru/
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Назарій-18 років,Остапчик-8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #639 : 25 Серпень 2012, 02:10:25 »
Дівчата,класні рецепти !Соус треба спробувати!

Наталя, ще поділись як мама робить яблучний оцет! ;)
Життя коротке, тому - порушуй правила, прощай швидко,цілуй повільно,люби щиро,смійся нестримно! І ніколи ні про що не шкодуй!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Репутація: +1/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #640 : 25 Серпень 2012, 02:23:21 »
Цитувати
Наталя, ще поділись як мама робить яблучний оцет!

І мене надзвичайно цікаво, бо купила недавно пів літри оцету, а його вже й нема. Бо я закрутки роблю лиш з натуральним оцетом. Цього року правда не хватило натурального, то 1-2 баночки помідор зі звичайним закручувала.

А я сьогодні закрила 4 банки квашених огірків. Ще пару днів тому 3 великих банки помідор і 10 літрових баночок помідор закрила.
 

Offline chernentus

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 746
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +111/-0
  • Вже тричі щаслива мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #641 : 27 Серпень 2012, 14:42:23 »
Яблучний оцет

Збираємо яблука - дуже зрілі (навіть перезрілі) або падалицю.
Яблука добре вимийте, дуже дрібно наріжте або роздушіть в ступці. Всю масу покладіть в емальовану каструлю, додайте цукровий пісок в розрахунку на 1 кг яблук солодких сортів - 50 г цукру, якщо ви берете кислі яблука - додайте 100 г цукру. Залийте масу гарячою, але не киплячою водою (близько 70 ° C). Вода повинна бути вище рівня яблук на 3-4 см. Поставте каструлю в тепле місце, але не на сонці. Періодично, не рідше 2 разів на день, перемішуйте масу, щоб вона не підсихала зверху. Через два тижні рідину процідити через марлю, складену в 2-3 шари, і перелийте в великі банки для бродіння, але так, щоб до верху залишалося 5-7 см. Під час бродіння рідина буде підніматися. Залиште ще на два тижні. Оцет готовий.
Обережно перелити готовий оцет в пляшки, не збовтуючи і зберігаючи осад на дні банки. Цей осад можна процідити через кілька шарів марлі і долити в пляшки. До краю повинно залишатися небагато місця. Пляшки добре закупорити (краще залити парафіном) і зберігати у темному місці при кімнатній температурі.
Я парафіном не заливала і якось особливо не закупорювала, а просто зберігала у холодильнику.
Цього року хочу спробувати ще зробити виноградний оцет, бо винограду трохи маємо, а вино домашнього приготування у нас ніхто не п'є. До речі, маю ще десь рецепт яблучного оцету для лікування - він на основі меду, якщо комусь треба, пошукаю.
Життя пройде, немов вода, і відцвіте, немов вишнева гілка... В житті одна помилка — не біда, біда, коли усе життя — помилка.
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2179
  • Репутація: +456/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #642 : 31 Серпень 2012, 16:27:37 »
дівчатка, а ви робите грибну ікру або паштет?? бо я колись робила, але посіяла рецепт  :( якщо хтось має, перевірений, поділіться

отже, не без допомоги, однієї доброї людини маю я рецептик суперової грибної ікри  d41
ділюся з вами:
Грибна ікра

на 4-5 кг опеньків нам потрібно:
2 кг помідор, 2 кг цибулі, 1 кг моркви, 0,5 л олії, сіль, перець за смаком

Приготування:
 Гриби перебрати, помити і варити до готовності, я 3-4 рази доводжу до кипіння, даю трохи прокипіти і зливаю, потім додаю трохи солі, розрізану на четверо цибулю і варю до готовності.
 Овочі пропустити через м*ясорубку, або подрібнити в комбайні (через м*ясоробку виходять більші кусочки, а ми любимо дрібненько, тому я подрібнюю комбайном), подріблені овочі тушкувати в олії до готовності.
 Коли гриби готові - злити воду, ще раз їх промити,витягнути цибулю і викинути, подрібнити так само як овочі і все разом добре змішати. Тушити 40 хв.
  Готову ікру розкласти в сухі стерилізовані банки і стерилізувати 1,5 год.
приблизно виходить 10 півлітрових баночок.

сам процес трохи довгий, але воно того варте, я останній раз як робила, то зими дочекалася тільки половина банок  d112  

якраз сьогодні таку смакоту готую, потім закину фотки  ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline Маша86

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2084
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +777/-0
  • Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик- Павлик
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #643 : 14 Вересень 2012, 14:26:10 »
Вчора і сьогодні готую джем з яблук та персиків.
Маю хороше передчуття. d15 d95
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Залишки з СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Online NataliNIO

  • Діти це щастя!У мене їх два!!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1226
  • Репутація: +418/-0
    • http://nionatali.gallery.ru/
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Назарій-18 років,Остапчик-8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #644 : 15 Вересень 2012, 01:05:55 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Вчора і сьогодні готую джем з яблук та персиків.
Маю хороше передчуття. d15 d95
Рецепт,будь ласка!
Життя коротке, тому - порушуй правила, прощай швидко,цілуй повільно,люби щиро,смійся нестримно! І ніколи ні про що не шкодуй!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Online marmyladka

  • Мечты сбываются,главное верить!!!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1542
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +297/-1
  • Щаслива*)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 5 рочків Данічка 6міс
  • Ваше справжнє ім’я: Галя
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #645 : 20 Вересень 2012, 21:07:48 »
Дівчатка поділіться хорошим рецептом квашених помідорів d100, вже випробуваним бажано, дуже їх люблю але якшо чесно то незавжди получаються, чомусь розлазаяться d104....по шагово якшо можна :8...буду безмежно вдячна за допомогу
ЛУЧШИЙ СПОСОБ СДЕЛАТЬ РЕБЕНКА ХОРОШИМ-СДЕЛАТЬ ЕГО СЧАСТЛИВЫМ!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Мій тел )) 0967780592 та 0501729202