29 Січня 2015, 12:15:21 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Вам не прийшов лист із кодом активації?

Увійти
Інтернет-магазин цифрової та комп'ютерної техніки - TIPTOP.IF.UA, м. Івано-Франківськ
Новини:
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
don maf Запрошуємо зіграти в Мафію! mafia
  Запис та деталі в темі .
 
  Початок Допомога   Пошук   Увійти Реєстрація  
Сторінок: 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 ... 68   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Консервування. Заморозка.  (Прочитано 40136 раз)
0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.
Зiронька
Своя Мамка
******



Репутація: +170/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-02-07
Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Івасик
Ваше справжнє ім’я: Марійка
Повідомлень: 540

Нагороди
« Відповідь #629 : 11 Серпня 2012, 13:37:33 »

Салат з буряку

я роблю такий салат з буряку. І використовую його і як заправку до борщу.

4 кг буряка, 2 кг цибулі; 2 кг помідор; 2 кг перцю солодкого; 1 кг моркви; 1 кг капусти; 50 гр пекучого перцю. 3/4 стакана солі; 3/4 стакана оцту; 2 ст.ложки цукру; 0,5 л.олії

Буряк і моркву потерти на грубій тертці - разом тушити близько 1 год. Цибулю порізати кружельцями, а перець соломкою  і тушити разом до півготовності. Помідори помолоти. Все разом перемішати і тушити 1 год. за 10 хв. до готовності додати гіркий перець мелений. Стерилізувати 15-20 хв.  Смачного.
Записаний

Зiронька
Своя Мамка
******



Репутація: +170/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-02-07
Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Івасик
Ваше справжнє ім’я: Марійка
Повідомлень: 540

Нагороди
« Відповідь #630 : 12 Серпня 2012, 08:06:58 »

хочу поділитись з вами рецептом консервування помідор, який дуже сподобався мені.

Помідори у яблучному соку

В добре промиті банки викласти помідори, попередньо проколовши їх біля плодоніжок зубочисткою. Двічі залити банки з помідорами кип’ятком, витримуючи кожен раз 5-10 хвилин. А на третій – влити яблучний сік з сіллю, доведений до кипіння. На 1 л соку 1 столова ложка солі з верхом. На 3-літрову банку потрібно трохи більше літра розчину. Прокип’ятити кришки і зразу ж закатати, перевернути банки вверх дном і залишити холонути. Сок має бути свіжовижатий.І ще на дно банки я ставлю  зубок часнику,гілочку петрушки і пару зерен чорного перцю.

Думаю Вам сподобається.  
Записаний

Совушка
Новенька
*

До мене - на ТИ! )))


Репутація: +0/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-03-12
Забанен
Ваше справжнє ім’я: Ліля
Повідомлень: 0

Нагороди
« Відповідь #631 : 12 Серпня 2012, 13:06:45 »

Поки я закрутила 4 банки помідорок з огірочками. Наморозила - фасолю стручкову, помідори, кріп, різних ягід.
Записаний

chernentus
Своя Мамка
******



Репутація: +97/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 712

Нагороди
« Відповідь #632 : 12 Серпня 2012, 15:15:03 »

А, я у п'ятницю мала консервний завод - закрутила 60 банок томатного соку та соуса для піци.
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
Wikusya
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +173/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-01-27
Ім’я ваших дітей і вік: донечці 7 рочків, синочку майже 3 рочки
Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Повідомлень: 2142

Нагороди
« Відповідь #633 : 12 Серпня 2012, 15:23:29 »

Цитувати
закрутила 60 банок томатного соку та соуса для піци
давай рецептики 
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
chernentus
Своя Мамка
******



Репутація: +97/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 712

Нагороди
« Відповідь #634 : 12 Серпня 2012, 15:41:51 »

Томатний сік

Сік закручую дуже просто. Підготовлені томати перекручую у ручній соковижималці, можна купити спеціальну насадку на м'ясорубку. Наступний крок - виливаємо у емальований таз (без сколів) і доводимо до кипіння, скручуємо газ до мінімума і варимо помішуючи поки виділяється біла пінка, яку обов'язково знімаємо (цн займає пару хвилин). Після цього не знімаючи таз з вогню розливаємо у стерилізовані теплі банки і закатуємо стерилізованими кришками, ставимо їх під телу ковдру догори дном до повного вистигання. У свій сік ніколи не додаю сіль, бо мої не люблять, а тому томати мають бути не пошкоджені у іншому випадку їх треба чистити.
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
chernentus
Своя Мамка
******



Репутація: +97/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 712

Нагороди
« Відповідь #635 : 12 Серпня 2012, 16:18:59 »

Соус для піци (один з варіантів)

Підготовлені овочі (перець салатний чи болгарський, цибуля, морква, яблука кислі або кисло-солодкі, часник) ріжемо дрібними квадратиками, моркву і яблука тремо на буряковій або сирній тертці. Окремо обжарюємо все крім яблука на олії любій, яку любите крім лляної. Змішуєте все із томатним соком і варите після закипання десь хв. 10. Після закипання солите, перчите сумішшю з перців, додаєте суху приправу орегано та базиліку. За хвилину до закінчення варки додаєте пропущений через часникодавку часник (я даю багато) і ларове листя. Розливаємо соус по стерилізованим банкам (я виймаю і викидаю лаврове листя) можна, напевно, і в просто чисті сухі банки, бо потім ми їх стерилізуємо (0,5 л банки - 20-30 хв.). Пропорції не пишу, бо все роблю по свому смаку і виходячи з кількості наявних продуктів. Цього року на пів великого відра томатного соку в мене пішло приблизно - 1 кг перцю, 1 кг моркви, 1,5 кг цибулі, 1 кг яблук, 7 головок часнику, по ч. л з вершком орегано і базиліку. Хто любить однорідний соус, то піджарені овочі треба подрібнити в однорідну масу блендером, а тоді змішати із соком. Точними рецептами не користуюсь, оскільки мала гіркий досвід. І справа не в поганому рецепті, а в тому, що ГОСТи на продукти у нас відсутні, маю на увазі оцет і навіть сіль і цукор різняться. Тому завжди використовуючи рецепт все пробую на смак. І ще, ніколи не купую оцет на базарі. А, того року моя мама наробила багато яблучного оцету, правда консервувати  я з ним не пробувала, а от у салати, випічку просто  .
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
Маша86
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!


Репутація: +719/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-10-31
Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик
Ваше справжнє ім’я: Маша
Повідомлень: 2299

Нагороди
« Відповідь #636 : 12 Серпня 2012, 16:48:08 »

Цитувати
Сік закручую дуже просто. Підготовлені томати перекручую у ручній соковижималці, можна купити спеціальну насадку на м'ясорубку. Наступний крок - виливаємо у емальований таз (без сколів) і доводимо до кипіння, скручуємо газ до мінімума і варимо помішуючи поки виділяється біла пінка, яку обов'язково знімаємо (цн займає пару хвилин). Після цього не знімаючи таз з вогню розливаємо у стерилізовані теплі банки і закатуємо стерилізованими кришками, ставимо їх під телу ковдру догори дном до повного вистигання. У свій сік ніколи не додаю сіль, бо мої не люблять, а тому томати мають бути не пошкоджені у іншому випадку їх треба чистити.
дуже простенько, а коли сіль треба давати і у яких пропорціях?
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
chernentus
Своя Мамка
******



Репутація: +97/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 712

Нагороди
« Відповідь #637 : 12 Серпня 2012, 16:50:16 »

Я сіль ніколи не додаю, кому треба досолює собі у стаканчику.
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
Міка1609
Активна Мамка
****



Репутація: +31/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2012-06-20
Ім’я ваших дітей і вік: Максимка, 5 років
Ваше справжнє ім’я: Марьяна
Повідомлень: 219

Нагороди
« Відповідь #638 : 15 Серпня 2012, 19:41:49 »

Швидкі малосольні огірочки

Користуюсь вже 2 рік. За 3-4 години вже можна пробувати.

1 кг огірочків замочуємо в воді. Миємо, обрізаємо попки, проколюємо в декількох місцях вилкою. На дно банки ставимо 5-6 зубчиків часнику, лавровий лист, перець горошком, кріп, петрушку, зверху огірочки.

Сироп: на 1 літр води 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки солі. Доводимо до кипіння, видавлюємо сік половини великого лимону і виключаємо. Гарячим розсолом заливаємо огірочки і ставимо на кухні. Коли розсол остигне, можна пробувати. Через ніч нехай постоїть на кухні, а на ранок в холодильник. Дуже смачні і хрусткі.

Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
NataliNIO
Діти це щастя!У мене їх два!!
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +402/-0
Online Online

Зареєстрований 2010-07-30
Ім’я ваших дітей і вік: Назарій-18 років,Остапчик-8 років
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 1198

WWW Нагороди
« Відповідь #639 : 25 Серпня 2012, 01:10:25 »

Дівчата,класні рецепти !Соус треба спробувати!

Наталя, ще поділись як мама робить яблучний оцет!
Записаний

Життя коротке, тому - порушуй правила, прощай швидко,цілуй повільно,люби щиро,смійся нестримно! І ніколи ні про що не шкодуй!

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Совушка
Новенька
*

До мене - на ТИ! )))


Репутація: +0/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-03-12
Забанен
Ваше справжнє ім’я: Ліля
Повідомлень: 0

Нагороди
« Відповідь #640 : 25 Серпня 2012, 01:23:21 »

Цитувати
Наталя, ще поділись як мама робить яблучний оцет!

І мене надзвичайно цікаво, бо купила недавно пів літри оцету, а його вже й нема. Бо я закрутки роблю лиш з натуральним оцетом. Цього року правда не хватило натурального, то 1-2 баночки помідор зі звичайним закручувала.

А я сьогодні закрила 4 банки квашених огірків. Ще пару днів тому 3 великих банки помідор і 10 літрових баночок помідор закрила.
Записаний
chernentus
Своя Мамка
******



Репутація: +97/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 712

Нагороди
« Відповідь #641 : 27 Серпня 2012, 13:42:23 »

Яблучний оцет

Збираємо яблука - дуже зрілі (навіть перезрілі) або падалицю.
Яблука добре вимийте, дуже дрібно наріжте або роздушіть в ступці. Всю масу покладіть в емальовану каструлю, додайте цукровий пісок в розрахунку на 1 кг яблук солодких сортів - 50 г цукру, якщо ви берете кислі яблука - додайте 100 г цукру. Залийте масу гарячою, але не киплячою водою (близько 70 ° C). Вода повинна бути вище рівня яблук на 3-4 см. Поставте каструлю в тепле місце, але не на сонці. Періодично, не рідше 2 разів на день, перемішуйте масу, щоб вона не підсихала зверху. Через два тижні рідину процідити через марлю, складену в 2-3 шари, і перелийте в великі банки для бродіння, але так, щоб до верху залишалося 5-7 см. Під час бродіння рідина буде підніматися. Залиште ще на два тижні. Оцет готовий.
Обережно перелити готовий оцет в пляшки, не збовтуючи і зберігаючи осад на дні банки. Цей осад можна процідити через кілька шарів марлі і долити в пляшки. До краю повинно залишатися небагато місця. Пляшки добре закупорити (краще залити парафіном) і зберігати у темному місці при кімнатній температурі.
Я парафіном не заливала і якось особливо не закупорювала, а просто зберігала у холодильнику.
Цього року хочу спробувати ще зробити виноградний оцет, бо винограду трохи маємо, а вино домашнього приготування у нас ніхто не п'є. До речі, маю ще десь рецепт яблучного оцету для лікування - він на основі меду, якщо комусь треба, пошукаю.
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
Мар*янушка
Досвідчена Мамка
*******


Репутація: +456/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-11-12
Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Повідомлень: 2237

Нагороди
« Відповідь #642 : 31 Серпня 2012, 15:27:37 »

дівчатка, а ви робите грибну ікру або паштет?? бо я колись робила, але посіяла рецепт   якщо хтось має, перевірений, поділіться

отже, не без допомоги, однієї доброї людини маю я рецептик суперової грибної ікри  
ділюся з вами:
Грибна ікра

на 4-5 кг опеньків нам потрібно:
2 кг помідор, 2 кг цибулі, 1 кг моркви, 0,5 л олії, сіль, перець за смаком

Приготування:
 Гриби перебрати, помити і варити до готовності, я 3-4 рази доводжу до кипіння, даю трохи прокипіти і зливаю, потім додаю трохи солі, розрізану на четверо цибулю і варю до готовності.
 Овочі пропустити через м*ясорубку, або подрібнити в комбайні (через м*ясоробку виходять більші кусочки, а ми любимо дрібненько, тому я подрібнюю комбайном), подріблені овочі тушкувати в олії до готовності.
 Коли гриби готові - злити воду, ще раз їх промити,витягнути цибулю і викинути, подрібнити так само як овочі і все разом добре змішати. Тушити 40 хв.
  Готову ікру розкласти в сухі стерилізовані банки і стерилізувати 1,5 год.
приблизно виходить 10 півлітрових баночок.

сам процес трохи довгий, але воно того варте, я останній раз як робила, то зими дочекалася тільки половина банок    

якраз сьогодні таку смакоту готую, потім закину фотки  
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
Маша86
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!


Репутація: +719/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-10-31
Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик
Ваше справжнє ім’я: Маша
Повідомлень: 2299

Нагороди
« Відповідь #643 : 14 Вересня 2012, 13:26:10 »

Вчора і сьогодні готую джем з яблук та персиків.
Маю хороше передчуття.
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
NataliNIO
Діти це щастя!У мене їх два!!
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +402/-0
Online Online

Зареєстрований 2010-07-30
Ім’я ваших дітей і вік: Назарій-18 років,Остапчик-8 років
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 1198

WWW Нагороди
« Відповідь #644 : 15 Вересня 2012, 00:05:55 »

Вчора і сьогодні готую джем з яблук та персиків.
Маю хороше передчуття.
Рецепт,будь ласка!
Записаний

Життя коротке, тому - порушуй правила, прощай швидко,цілуй повільно,люби щиро,смійся нестримно! І ніколи ні про що не шкодуй!

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
marmyladka
Мечты сбываются,главное верить!!!
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


Щаслива*)


Репутація: +275/-1
Online Online

Зареєстрований 2010-12-03
Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 5 рочків
Ваше справжнє ім’я: Галя
Повідомлень: 1233

Нагороди
« Відповідь #645 : 20 Вересня 2012, 20:07:48 »

Дівчатка поділіться хорошим рецептом квашених помідорів , вже випробуваним бажано, дуже їх люблю але якшо чесно то незавжди получаються, чомусь розлазаяться ....по шагово якшо можна ...буду безмежно вдячна за допомогу
Записаний

ЛУЧШИЙ СПОСОБ СДЕЛАТЬ РЕБЕНКА ХОРОШИМ-СДЕЛАТЬ ЕГО СЧАСТЛИВЫМ!!

Мій тел )) 0967780592 та 0501729202

Найдитячіший магазин
Мама Купи

Набори для свят,
фотобутафорія

Подарунки
ручної роботи

Дитячий клуб
Мері Поппінс

СП Італія!
Шопінг для всіх!

Сторінок: 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 ... 68   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  







Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
службы мониторинга серверов Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми.