24 Жовтня 2014, 14:16:37 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

Увійти
Інтернет-магазин цифрової та комп'ютерної техніки - TIPTOP.IF.UA, м. Івано-Франківськ
Новини: Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Призовий конкурс - Мій маленький гарбузик!
 
  Початок Допомога   Пошук   Увійти Реєстрація  
Сторінок: 1 ... 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 ... 77   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Консервування. Заморозка.  (Прочитано 37748 раз)
0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.
айдин
Своя Мамка
******


62967_56443_2.jpg


Репутація: +187/-0
Online Online

Зареєстрований 2011-10-19
Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 20 років
Ваше справжнє ім’я: оксана
Повідомлень: 635

Нагороди
« Відповідь #630 : 08 Серпня 2012, 22:54:33 »

ще один рецепт знайшла

"Маратура"

Інгредієнти: морква, пастаї (відварити до напівготовності), огірки, помідори, цибуля, солодкий перець нарізати великими кусками.
Маринад: Вода - 1л, Цукор - 100 гр., Сіль - 1 ст. ложка, Оцет - 200 гр., Спеції на смак.

Викладаєм у банки, заливаєм маринадом і стерелізуєм 20 хв.

Записаний

Muwka
Досвідчена Мамка
*******


44355_sun2.gif 63292_active-mother-with-baby-in-a-sling-vector-831110.png 62967_56443_2.jpg 72408_gr_vigod2.jpg 54950_pu4ki.jpg


Репутація: +82/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-19
Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
Ваше справжнє ім’я: Марина
Повідомлень: 1590

Нагороди
« Відповідь #631 : 08 Серпня 2012, 23:33:59 »

мамаусі, хто має перевірений рецепт борщової заправки на зиму? поділіться, будьласка, рецептом 
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
Зiронька
Своя Мамка
******


27327_m.png 72408_gr_vigod2.jpg 71920_narodzhennja_na_forumi.png 62967_56443_2.jpg 84319_awards_boy2.jpg


Репутація: +169/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-02-07
Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Івасик
Ваше справжнє ім’я: Марійка
Повідомлень: 539

Нагороди
« Відповідь #632 : 11 Серпня 2012, 13:07:16 »

Заправка до борщу

1  кг буряка потерти на тертці, 1  кг солодкого перцю, 4 помідори, 4 моркви, 4 цибулі, кріп, петрушку, сіль до смаку

тушити до готовності. стерилізувати 30  хв.
Записаний

Зiронька
Своя Мамка
******


27327_m.png 72408_gr_vigod2.jpg 71920_narodzhennja_na_forumi.png 62967_56443_2.jpg 84319_awards_boy2.jpg


Репутація: +169/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-02-07
Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Івасик
Ваше справжнє ім’я: Марійка
Повідомлень: 539

Нагороди
« Відповідь #633 : 11 Серпня 2012, 14:37:33 »

Салат з буряку

я роблю такий салат з буряку. І використовую його і як заправку до борщу.

4 кг буряка, 2 кг цибулі; 2 кг помідор; 2 кг перцю солодкого; 1 кг моркви; 1 кг капусти; 50 гр пекучого перцю. 3/4 стакана солі; 3/4 стакана оцту; 2 ст.ложки цукру; 0,5 л.олії

Буряк і моркву потерти на грубій тертці - разом тушити близько 1 год. Цибулю порізати кружельцями, а перець соломкою  і тушити разом до півготовності. Помідори помолоти. Все разом перемішати і тушити 1 год. за 10 хв. до готовності додати гіркий перець мелений. Стерилізувати 15-20 хв.  Смачного.
Записаний

Зiронька
Своя Мамка
******


27327_m.png 72408_gr_vigod2.jpg 71920_narodzhennja_na_forumi.png 62967_56443_2.jpg 84319_awards_boy2.jpg


Репутація: +169/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-02-07
Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Івасик
Ваше справжнє ім’я: Марійка
Повідомлень: 539

Нагороди
« Відповідь #634 : 12 Серпня 2012, 09:06:58 »

хочу поділитись з вами рецептом консервування помідор, який дуже сподобався мені.

Помідори у яблучному соку

В добре промиті банки викласти помідори, попередньо проколовши їх біля плодоніжок зубочисткою. Двічі залити банки з помідорами кип’ятком, витримуючи кожен раз 5-10 хвилин. А на третій – влити яблучний сік з сіллю, доведений до кипіння. На 1 л соку 1 столова ложка солі з верхом. На 3-літрову банку потрібно трохи більше літра розчину. Прокип’ятити кришки і зразу ж закатати, перевернути банки вверх дном і залишити холонути. Сок має бути свіжовижатий.І ще на дно банки я ставлю  зубок часнику,гілочку петрушки і пару зерен чорного перцю.

Думаю Вам сподобається.  
Записаний

Совушка
*

62967_56443_2.jpg 72393_62967_56443_2.jpg 93879_awards_boy.jpg 75007_dzvonik1.jpg

До мене - на ТИ! )))


Репутація: +0/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-03-12
Забанен
Ваше справжнє ім’я: Ліля
Повідомлень: 0

Нагороди
« Відповідь #635 : 12 Серпня 2012, 14:06:45 »

Поки я закрутила 4 банки помідорок з огірочками. Наморозила - фасолю стручкову, помідори, кріп, різних ягід.
Записаний
chernentus
Своя Мамка
******


84319_awards_boy2.jpg 93879_awards_boy.jpg 72408_gr_vigod2.jpg 84562_vagitnist.jpg


Репутація: +94/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ім’я ваших дітей і вік: Захарчик - 9 років, Остапчик - 3, р., Марієчка - 5 міс.
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 711

Нагороди
« Відповідь #636 : 12 Серпня 2012, 16:15:03 »

А, я у п'ятницю мала консервний завод - закрутила 60 банок томатного соку та соуса для піци.
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
Wikusya
Досвідчена Мамка
*******


71920_narodzhennja_na_forumi.png 62967_56443_2.jpg 84319_awards_boy2.jpg 44355_sun2.gif 63292_active-mother-with-baby-in-a-sling-vector-831110.png 72408_gr_vigod2.jpg 27327_m.png


Репутація: +171/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-01-27
Ім’я ваших дітей і вік: донечці 7 рочків, синочку майже 3 рочки
Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Повідомлень: 2219

Нагороди
« Відповідь #637 : 12 Серпня 2012, 16:23:29 »

Цитувати
закрутила 60 банок томатного соку та соуса для піци
давай рецептики 
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
chernentus
Своя Мамка
******


84319_awards_boy2.jpg 93879_awards_boy.jpg 72408_gr_vigod2.jpg 84562_vagitnist.jpg


Репутація: +94/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ім’я ваших дітей і вік: Захарчик - 9 років, Остапчик - 3, р., Марієчка - 5 міс.
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 711

Нагороди
« Відповідь #638 : 12 Серпня 2012, 16:41:51 »

Томатний сік

Сік закручую дуже просто. Підготовлені томати перекручую у ручній соковижималці, можна купити спеціальну насадку на м'ясорубку. Наступний крок - виливаємо у емальований таз (без сколів) і доводимо до кипіння, скручуємо газ до мінімума і варимо помішуючи поки виділяється біла пінка, яку обов'язково знімаємо (цн займає пару хвилин). Після цього не знімаючи таз з вогню розливаємо у стерилізовані теплі банки і закатуємо стерилізованими кришками, ставимо їх під телу ковдру догори дном до повного вистигання. У свій сік ніколи не додаю сіль, бо мої не люблять, а тому томати мають бути не пошкоджені у іншому випадку їх треба чистити.
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
chernentus
Своя Мамка
******


84319_awards_boy2.jpg 93879_awards_boy.jpg 72408_gr_vigod2.jpg 84562_vagitnist.jpg


Репутація: +94/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ім’я ваших дітей і вік: Захарчик - 9 років, Остапчик - 3, р., Марієчка - 5 міс.
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 711

Нагороди
« Відповідь #639 : 12 Серпня 2012, 17:18:59 »

Соус для піци (один з варіантів)

Підготовлені овочі (перець салатний чи болгарський, цибуля, морква, яблука кислі або кисло-солодкі, часник) ріжемо дрібними квадратиками, моркву і яблука тремо на буряковій або сирній тертці. Окремо обжарюємо все крім яблука на олії любій, яку любите крім лляної. Змішуєте все із томатним соком і варите після закипання десь хв. 10. Після закипання солите, перчите сумішшю з перців, додаєте суху приправу орегано та базиліку. За хвилину до закінчення варки додаєте пропущений через часникодавку часник (я даю багато) і ларове листя. Розливаємо соус по стерилізованим банкам (я виймаю і викидаю лаврове листя) можна, напевно, і в просто чисті сухі банки, бо потім ми їх стерилізуємо (0,5 л банки - 20-30 хв.). Пропорції не пишу, бо все роблю по свому смаку і виходячи з кількості наявних продуктів. Цього року на пів великого відра томатного соку в мене пішло приблизно - 1 кг перцю, 1 кг моркви, 1,5 кг цибулі, 1 кг яблук, 7 головок часнику, по ч. л з вершком орегано і базиліку. Хто любить однорідний соус, то піджарені овочі треба подрібнити в однорідну масу блендером, а тоді змішати із соком. Точними рецептами не користуюсь, оскільки мала гіркий досвід. І справа не в поганому рецепті, а в тому, що ГОСТи на продукти у нас відсутні, маю на увазі оцет і навіть сіль і цукор різняться. Тому завжди використовуючи рецепт все пробую на смак. І ще, ніколи не купую оцет на базарі. А, того року моя мама наробила багато яблучного оцету, правда консервувати  я з ним не пробувала, а от у салати, випічку просто  .
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
Маша86
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


71920_narodzhennja_na_forumi.png 84319_awards_boy2.jpg 72408_gr_vigod2.jpg 44355_sun2.gif

Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!


Репутація: +699/-0
Online Online

Зареєстрований 2010-10-31
Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик
Ваше справжнє ім’я: Маша
Повідомлень: 2155

Нагороди
« Відповідь #640 : 12 Серпня 2012, 17:48:08 »

Цитувати
Сік закручую дуже просто. Підготовлені томати перекручую у ручній соковижималці, можна купити спеціальну насадку на м'ясорубку. Наступний крок - виливаємо у емальований таз (без сколів) і доводимо до кипіння, скручуємо газ до мінімума і варимо помішуючи поки виділяється біла пінка, яку обов'язково знімаємо (цн займає пару хвилин). Після цього не знімаючи таз з вогню розливаємо у стерилізовані теплі банки і закатуємо стерилізованими кришками, ставимо їх під телу ковдру догори дном до повного вистигання. У свій сік ніколи не додаю сіль, бо мої не люблять, а тому томати мають бути не пошкоджені у іншому випадку їх треба чистити.
дуже простенько, а коли сіль треба давати і у яких пропорціях?
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
ВП на скляні ялинкові кульки
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
chernentus
Своя Мамка
******


84319_awards_boy2.jpg 93879_awards_boy.jpg 72408_gr_vigod2.jpg 84562_vagitnist.jpg


Репутація: +94/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-01
Ім’я ваших дітей і вік: Захарчик - 9 років, Остапчик - 3, р., Марієчка - 5 міс.
Ваше справжнє ім’я: наталія
Повідомлень: 711

Нагороди
« Відповідь #641 : 12 Серпня 2012, 17:50:16 »

Я сіль ніколи не додаю, кому треба досолює собі у стаканчику.
Записаний

Життя дане не для того, щоб чекати, коли стихне злива. Воно для того, щоб навчитися тацювати під дощем!
Міка1609
Активна Мамка
****


84319_awards_boy2.jpg


Репутація: +31/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2012-06-20
Ім’я ваших дітей і вік: Максимка, 5 років
Ваше справжнє ім’я: Марьяна
Повідомлень: 220

Нагороди
« Відповідь #642 : 15 Серпня 2012, 20:41:49 »

Швидкі малосольні огірочки

Користуюсь вже 2 рік. За 3-4 години вже можна пробувати.

1 кг огірочків замочуємо в воді. Миємо, обрізаємо попки, проколюємо в декількох місцях вилкою. На дно банки ставимо 5-6 зубчиків часнику, лавровий лист, перець горошком, кріп, петрушку, зверху огірочки.

Сироп: на 1 літр води 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки солі. Доводимо до кипіння, видавлюємо сік половини великого лимону і виключаємо. Гарячим розсолом заливаємо огірочки і ставимо на кухні. Коли розсол остигне, можна пробувати. Через ніч нехай постоїть на кухні, а на ранок в холодильник. Дуже смачні і хрусткі.

Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
NataliNIO
Діти це щастя!У мене їх два!!
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 27327_m.png 54950_pu4ki.jpg 84319_awards_boy2.jpg 15070_cook.jpg 44355_sun2.gif


Репутація: +392/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-07-30
Ім’я ваших дітей і вік: Назарій-17 років,Остапчик-7 років
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 1179

WWW Нагороди
« Відповідь #643 : 25 Серпня 2012, 02:10:25 »

Дівчата,класні рецепти !Соус треба спробувати!

Наталя, ще поділись як мама робить яблучний оцет!
Записаний

Життя коротке, тому - порушуй правила, прощай швидко,цілуй повільно,люби щиро,смійся нестримно! І ніколи ні про що не шкодуй!

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Совушка
*

62967_56443_2.jpg 72393_62967_56443_2.jpg 93879_awards_boy.jpg 75007_dzvonik1.jpg

До мене - на ТИ! )))


Репутація: +0/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-03-12
Забанен
Ваше справжнє ім’я: Ліля
Повідомлень: 0

Нагороди
« Відповідь #644 : 25 Серпня 2012, 02:23:21 »

Цитувати
Наталя, ще поділись як мама робить яблучний оцет!

І мене надзвичайно цікаво, бо купила недавно пів літри оцету, а його вже й нема. Бо я закрутки роблю лиш з натуральним оцетом. Цього року правда не хватило натурального, то 1-2 баночки помідор зі звичайним закручувала.

А я сьогодні закрила 4 банки квашених огірків. Ще пару днів тому 3 великих банки помідор і 10 літрових баночок помідор закрила.
Записаний

Найдитячіший магазин
Мама Купи

Набори для свят,
фотобутафорія

Подарунки
ручної роботи

Дитячий клуб
Мері Поппінс

СП Італія!
Шопінг для всіх!

Сторінок: 1 ... 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 ... 77   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  



Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
службы мониторинга серверов Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми.