Автор Тема: Як зварити прозорий бульйон?  (Прочитано 22244 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline latifa

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2531
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +512/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олежик, Мартуся
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #34 : 08 Квітень 2012, 23:41:57 »
Головні правила прозорості бульйону:
1) не накривати повністю кришкою
2) не довести до сильного кипіння, бо коли сильно закипає, робиться мутним
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tanuxa

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7986
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #35 : 08 Квітень 2012, 23:45:08 »
Я варю так, закить мясо, повністю виливаю те все мию що каструлю , що птицю.
Потім цнов заливаю чистою водою і на вогонь, але слідкую, щоб сильно не закипіло, починає кипіти на дууууже тобі маленький вогонт, туда цибулю цілу і морку і сіль...і все прозорий d104

 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 63 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #36 : 08 Квітень 2012, 23:50:28 »
я пробувала виливати, нє, та коломийка не для мене, якось напряжно то м"ясо витягати, кип"яток, все вимивати... Коротше, не сподобала. Варю стандартно, не накриваю, я вже просто знаю який має бути вогонь і слідкувати за ним. Якби діти так не любили, той  варила б рідше, а так рази три-чотири в місяць мусить бути.
 


Offline latifa

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2531
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +512/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олежик, Мартуся
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #37 : 09 Квітень 2012, 00:06:36 »
В мене малий просто обожнює бульйон, тому варю його досить часто, вчора їв його 2 рази, а сьогодні - 3  d27, хтось би подумав, що іншої їди не маємо, але дитина реально його просто обожнює.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natyska

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2086
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +846/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик, 6,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #38 : 09 Квітень 2012, 01:15:46 »
Значить мама такий смачненький готує z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline божена

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 291
  • Поблагодарили: 66 раз
  • Репутація: +63/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: марта
  • Ваше справжнє ім’я: божена
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #39 : 02 Листопад 2012, 07:15:01 »
Щоб бульйон був прозорий- коли закипів зливаю,все мию, і при повторнрму закипанні додаю трошки солі.Пінка утворюється густіша,її збираю і далі з цибулькою,морквою та спеціями до готовності на малому вогні.Він виходить дуже прзорий
 

Offline Olinka

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 122
  • Репутація: +38/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #40 : 16 Січень 2013, 16:10:55 »
jet, нів"якому разі не потрібно солити бульйон на початку варіння, сіль також робить бульйон мутним.
Я варю так, добре мию курочку чи окорочок, заливаю його досить великою к-стю води, зразу кладу моркву і цибулю надрізану посередині і кладу варитись зразу на маленький вогонь, кришки у мене не існує, коли вариться бульйон. Збираю піну від самого його появлення, спочатку вона така біленька, а потім уже мутніша, збираю навіть по краям посудини,що пристало під час кипіння. Лічно я збираю піну напротязі усього варіння бульйону, я не сиджу весь час біля плити і навіть не на кухні, я займаюсь іншими справами а коли собі нагадаю за бульйон - піду, зніму піну і знову йду геть. За 2,5год бульйон у мене готовий.
Коли м"яско уже зварилось, я даю сіль, петрушку свіжу чи морожену і перець чорний мелений. І все!

P.S. Не можна доливати у бульйон воду холодну, вона спортить смак, якщо вже і доливати то тільки кип"ячену і тільки кип"яток але це у крайньому випадку, краще взяти більшу каструльку і налити більше води.
Удачі! Усе получиться, ми на помилках вчимось.  ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Мамася

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1271
  • Поблагодарили: 189 раз
  • Репутація: +449/-3
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 26.04.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Альона
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #41 : 16 Січень 2013, 16:14:22 »
Цитувати
кришки у мене не існує, коли вариться бульйон.
У мене тоже  d30
[/url]
 

Offline Черрі

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5022
  • Поблагодарили: 17 раз
  • Репутація: +608/-0
  • Фотограф
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дві донечки
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #42 : 16 Січень 2013, 16:20:47 »
Цитувати
кришки у мене не існує, коли вариться бульйон.
і у мене d27 воду ніколи не зливаю, тільки збираю шуму, коли закипить скручую на маленький вогонь, кидаю цибулю і моркву, солю в самому кінці..... а першу воду зливаю коли холодець варю  d112
 

Offline Олявка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 153
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +31/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Макар 4 роки, Остап 2 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #43 : 11 Лютий 2013, 18:27:49 »
мені для прозорості бульйону вистачає маленького вогню.
 

Offline Танюша)

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 213
  • Поблагодарили: 19 раз
  • Репутація: +75/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олічка
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #44 : 11 Лютий 2013, 18:35:54 »
А я першу воду зливаю  і варю на маленькому вогні! І все виходить прозорий бульйончик :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Lilysin*ka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1820
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +309/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Андрійчик та Матвійчик
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #45 : 11 Лютий 2013, 18:41:25 »
І я першу воду обов"язково зливаю!!!!!!!!!!!А тоді вже на маленькому вогню,щоб ледь підкіпало..
А ще я трошки піджарюю моркву розрізану на дві частини і цибульку на трошки олійки і тоді виходять такі кружочки прозорі на верху бульйону..Я так то люблю...Але то вже хто як хоче ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Irunka

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 854
  • Поблагодарили: 129 раз
  • Репутація: +178/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр, Людочка
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #46 : 14 Лютий 2013, 18:50:01 »
Я воду не зливаю, бульйон варю на малесенькому вогні, після того як зібрала піну кидаю підпалені на вогні морку і цибулю (вони надають бульйону гарний колір, смак), коли м"яско майже звариться тоді даю солі до смаку. Зелень кидаю безпосередньо в тарілку перед подачею на стіл.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olesya 1

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 431
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +41/-0
  • Тaк хочeтся побыть хрупкой и бeззaщитной жeнщиной!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: -
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #47 : 15 Лютий 2013, 00:02:48 »
Думала не заходити в цю темку, але як прочитала про стакан мусила знайти інструкцію по використанню його, але не знайшла хоч перечитала всі відповіді. Прошу опишіть як то його ставити і коли,  він має бути порожній і догори ддном чи як???????
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tanuxa

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7986
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #48 : 15 Лютий 2013, 12:01:34 »
Цитувати
ісля того як зібрала піну кидаю підпалені на вогні морку і цибулю
як це підпалені?
пожарені може?

 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 63 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #49 : 15 Лютий 2013, 20:47:20 »
tanuxa я натикаю цибульку на вилку і так на газі саме припалюю. Але так не завжди роблю.
 

Offline Irunka

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 854
  • Поблагодарили: 129 раз
  • Репутація: +178/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр, Людочка
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #50 : 17 Лютий 2013, 00:31:06 »
Цитувати
як це підпалені?
, розрізаю пополам і кладу прямо на решітку плитки і підпалюю
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]