Автор Тема: Як зварити прозорий бульйон?  (Прочитано 21009 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ameba

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 218
  • Поблагодарили: 196 раз
  • Репутація: +32/-0
  • Люблю свого синочка!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дмитрик
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #85 : 28 Березень 2015, 20:15:37 »
щоб бульйон був прозорий,треба додати збитий в легку пінку білок і щоб закипіло,потім просто процідити.
 

Offline Fiduccia

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 471
  • Поблагодарили: 184 раз
  • Репутація: +44/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Адам, Агата
  • Ваше справжнє ім’я: Віра
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #86 : 28 Березень 2015, 20:22:24 »
Я в мультиварці варю на програмі тушення, то бульйон завжди гарний прозорий.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Анжеліна

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 347
  • Поблагодарили: 77 раз
  • Репутація: +34/-0
  • Життя прекрасне!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Стася, 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Аня
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #87 : 03 Квітень 2015, 12:14:28 »
Не знайшла темки про холодець, то тут спитаю, бо логічно, що довго варений бульйон - той самий холодець d30 Хочу зварити на свята холодцю, але такого прозорого, щоб ні краплі жиру, як і скільки часу варити? d100
 


Offline Анжеліна

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 347
  • Поблагодарили: 77 раз
  • Репутація: +34/-0
  • Життя прекрасне!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Стася, 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Аня
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #88 : 03 Квітень 2015, 13:55:21 »
Дякую - просвітили d120
 

Offline Світлана237

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 286
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +57/-1
  • чому би граблі нас не вчили,а серце вірить в чудес
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 01,11,2006 Діаночка 07,03,2014
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #89 : 03 Квітень 2015, 14:12:44 »
Цитувати
щоб бульйон був прозорий,треба додати збитий в легку пінку білок і щоб закипіло,потім просто процідити.
:xmm ще таке не чула будем пробувати!
 

Offline tanyar

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 231
  • Поблагодарили: 54 раз
  • Репутація: +21/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анна, 15, Дарья 3.5рочки
  • Ваше справжнє ім’я: тетяна
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #90 : 15 Квітень 2015, 10:25:45 »
Я завжди зливаю післ першого кипіння- чи холодець чи бульйон. Промиваю м"ясо , довожу ще раз до кипіння, ретельно збираю всю піну і зменшую вогонь на мін-щоб ледь підкипало. При потребі ще дозбирую все що накипить.  Своїм холодцем можу реально похвалитися. Звичайно треба постояти біля того, щоб все зібрати до краплинки, але результат того вартий. Він прозорий, приємного кольору, не мутний і немає сантиметрів жиру, коли застигне.
 

Offline Сон Я

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 220
  • Поблагодарили: 27 раз
  • Репутація: +30/-0
  • [URL=http://lines.lvivport.com/children2/][IMG]htt
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Соня
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #91 : 15 Квітень 2015, 11:25:55 »
Я теж перший раз зливаю, промиваю мясо, і ставлю на малий вогонь і даю багато моркви кружечками, бо морква дуже :hi очищує воду і дає гарний колір
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bbc

  • люблю...
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 485
  • Поблагодарили: 477 раз
  • Репутація: +173/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Надія
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #92 : 15 Квітень 2015, 11:27:56 »
Я ще у бульйон, щоб був гарного кольору, кидаю помиту цибульку у лушпинні.
 

Offline ната25

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 255
  • Поблагодарили: 269 раз
  • Репутація: +37/-2
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: наталя
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #93 : 11 Червень 2015, 10:53:36 »
Треба не закривати щільно кришку, має бути маленька шпарка, і так варити на малому вогні.Холодець мутніє, якщо закипить(має ледь пріти),або якщо закрити,і бажано давати 2-3цибулини в лушпинні, я солю, коли вже зварений, за кілька хвилин до виключення.Коли не мож добре зібрати жир, я проціджую і ставлю юшку в холодильник, коли вона застигає весь жир стає зверху,тоді той смалець ставлю собі на хліб і сільський бутерброд готовий, а холодець прозорий!
 

Offline Latia

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Аліска 5 років,Оленька 12 років.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #94 : 01 Липень 2015, 02:26:11 »
Мені ще колись бабуся порадила, що коли бульон закипить, швидко зібрати першу пінку і одразу трохи посолити, сіль "виштовхне" ще піну з бульону. А моя матуся взагалі перший бульон зливає, варить на другому.
 

Offline MARIA

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 159
  • Поблагодарили: 96 раз
  • Репутація: +55/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #95 : 11 Липень 2015, 18:51:25 »
Я взагалі не накриваю кришкою холодець, він ж має виварюватись, цибулю кладу також в лушпинні
 

Offline Ключик

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5153
  • Поблагодарили: 5145 раз
  • Репутація: +589/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #96 : 11 Липень 2015, 18:54:29 »
на вогні варю на повільному вогні, не накриваю кришкою, не прогавити зібрати піну
тоді ні лушпини, ні шкарлупи, ні інших премудростей не треба

Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline MARIA

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 159
  • Поблагодарили: 96 раз
  • Репутація: +55/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #97 : 12 Липень 2015, 11:39:04 »
а цибуля  в лушпинні дається не від того щоб не були піни, а для кольору-  колись казала моя бабця.
 

Offline oxik10

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 101
  • Поблагодарили: 33 раз
  • Репутація: +14/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #98 : 29 Серпень 2015, 19:16:39 »
Від цибулі в лушпині бульйон напевне стане жовтого кольору... :xmm
 

Offline Olya O

  • Зацікавлена Мамка
  • ***
  • Повідомлень: 91
  • Поблагодарили: 68 раз
  • Репутація: +16/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #99 : 10 Листопад 2015, 16:12:48 »
Я дякую,ми навіть додаєм кілька цілих почищених картоплин
 

Offline Sweetmay

  • Без кави не йдуть справи:-)
  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 159
  • Поблагодарили: 69 раз
  • Репутація: +3/-0
  • Тільки вперед!)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Костя, 3 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #100 : 28 Листопад 2015, 23:44:55 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дівчата, і я вчора варила бульйон, а з мяса зробила налисники. Чоловік каже, що смакота неймовірна і прозорий вийшов. Правда перший раз, коли кладу варити, вмикаю великий газ і вся бруднота закипає. Все виливаю і гарно мию, щоб нічого не залишилося. Буває, що легені залишаються або пишки на шкірі. Потім заливаю чистою водою і кладу на помірний газ. Коли починає кипіти, скручую газ до мінімального і варю щесь годин 6. Аж коли мясо від кістки відстає, то він готовий. За годину до кінця, кидаю лавровий листок, морковку, цибулю, сіль, перець. Буває, що кидаю цілий часник, але вчора забула. І все. Про стакан також чула і мама так варить. Я ніколи не пробувала, але чула, що дійсно допомагає.
Іруся, пробуйте і все вийде!
Я теж роблю в такий спосіб:-) усе виходить:-)
Пряжа для в'язання - Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Світлана84

  • Зацікавлена Мамка
  • ***
  • Повідомлень: 97
  • Поблагодарили: 24 раз
  • Репутація: +3/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Володя
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #101 : 24 Грудень 2015, 17:39:22 »
цікаво на рахунок стакан, перший раз таке чую, треба попробувати