Голосування

Моя душа бажає:

Halyna - Тортик-барабонький
1 (1.1%)
Halyna - Печиво-вісімки
3 (3.4%)
Halyna - Горішки
5 (5.6%)
Galka11 - Паннакота
13 (14.6%)
Galka11 - Пляцок "Ранкова роса"
23 (25.8%)
Ключик - Полуничний каприз
2 (2.2%)
Лайла - Солодкі сердечка
5 (5.6%)
Метелик - Пиріг "Вишнева насолода"
8 (9%)
Наталі-наталі - Суфле "Аля Барні"
11 (12.4%)
Наталі-наталі - Пломбір домашній "Смак дитинства"
18 (20.2%)

Всього голосів: 88

Голосування закінчилося: 10 Липень 2013, 21:54:11

Автор Тема: Кулінарний конкурс червня - По десертику?  (Прочитано 6168 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Пропоную Вашій увазі конкурс "По десертику?", який продовжує низку щомісячних кулінарних конкурсів на нашому форумі до вересня 2013 року. Багато наших мамусь чудові кулінари і з радістю діляться своїми рецептами. Тому я вирішила запропонувати Вам стати конкурсантами та отримати невеличкі подарунки за кожен конкурс (товари на суму 100грн в любому інтернет-магазині посуду). А через рік я особисто відзначу самий цікавий рецепт цінним подарунком.

По десертику?

Отже, у червні я пропоную вам поділитися рецептами десертів. Адже, зараз так багато смачної ягоди, яка стане шикарним доповненням вашим десертам. Від себе по традиції поділюся рецептом - сирно-кефірне желе. Цей рецепт стане в нагоді тим мамам, які не знають як нагодувати своє чадо сиром )) На перший погляд поєднання продуктів дивує, але вишуканий смак ставить все на свої місця! Спробуйте!

Сирно-кефірне желе

Нам знадобиться:
кефір - 400мл; сир - 200г; цукор - 200г; желатин - 2ст.л.; вода - 1 стакан.

Приготування:
1. Желатин заливаємо склянкою холодної води і залишаємо настоятися 30 хвилин.

2. У цей час ретельно перемішуємо кефір, сир і цукор. Можна блендером, можна в комбайні, можна міксером.

3. Через півгодини воду з желатином доводимо до кипіння до повного його розчинення. Залишаємо до повного охолодження.

4. Остиглий желатин додаємо до основної маси, перемішуємо і розливаємо по формах. Ставимо в холодильник до застигання.

Маленьким гурманам припаде до душі такий десерт, а мами зможуть без проблем нагодувати своїх чад таким корисним сиром! Приємного апетиту!


Набір фотографій триватиме з 15 до 29 червня включно.
Голосування з 30 червня по 7 липня.
Оголошення результатів - 7 липня.
Вручення - 8-10 липня.

Усі фото надсилайте на адресу Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. У листі обов"язково вкажіть свій нік на форумі, назву своєї страви, детальний рецепт та звичайно додайте красиве фото. Усі учасники конкурсу отримають плюс у репутацію.

Велике прохання присилати фото необроблені у фотошопі: не треба додавати ніяких рамочок, задимлення та зірочок. Потрібне реальне фото страви.

Ще одне прохання: не присилайте рецепти в документах Microsoft Word, пишіть рецепт просто в тілі листа. Але пишіть його без жодного форматування (не треба виділяти жирним, курсивом або міняти колір) - це додає мені зайвої роботи ))


Всі рецепти можуть бути використані для публікування в моєму кулінарному блозі (з посиланням на рецепт на мамці та з вказуванням автору рецепту).

Максимальна кількість страв від одного учасника - 3 страви

Пояснення: при рівному числі голосів, перемога присуджується тій учасниці, котра має більше повідомлень на форумі.

Всі питання задавайте поки що тут, а потім я тему почищу. Фото чекаю на почту - тут не виставляти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Тортик-барабонький
автор - Halyna

В цьому тортику є два коржі з бісквіту класичного і два з кекса "Чайного". Такий тортик можна приготувати з досить економного набору продуктів.

Рецепт класичного бісквіту
Інгредієнти:
6 яєць, ванільна есенція(цукор/ванілін, будь що з цього на Ваш вибір), 1 ст борошна, 1ст цукру
Приготування:
Білки відділяємо від жовтків. Жовтки перемішуємо з половиною стакана цукру, щоб вони побіліли, потім добавляємо ванілін. Білки взбиваємо (так щоб при перевертанні миски, вони не виливалися) з  тою половиною стакана цукру, що залишився, я ще трошки досолюю. Потім в жовтки додаємо стакан просіяного борошна, перемішуємо. Відділяємо 1/3 взбитик білків, додаємо їх до жовтків, вимішуємо, а потім добавляємо всі білки і легко вводимо їх до суміші борошняно-жовткової)
Я печу в МВ 65 хвилин (на випічці)
В духовці колись пекла теж біля години при 180 гр

Рецепт чайного кекса
Інгредієнти:
100 мл завареного чаю, 1 яйце, 100 мл варення будь-якого, 1ст  борошна, 1ч. л. гашеної соди, 100  г цукру
Приготування:
Варення з"єднуємо з чаєм, яйцем, 100 г цукру, борошном, содою і недовго перемішуємо. Ставимо пекти - для МВ 45 хв. на випічці, в духовці 45 хв при 180 гр.

Я перемазувала коржі сумішшю домашнього йогурта, трошки вареного згущеного молока, а серединку ще до того всього добавила варення з смородини, зверху полила розтопленим чорним шоколадом і горішками подрібненими посипала

Печиво-вісімки
автор - Halyna

Інгредієнти:
Тісто: 4 склянки муки, 2 пачки маргарину, 4 жовтки, 2 ст.л. сметани.
Замість маргарину я особисто беру спред Фермерський, трохи дорожче, але маргарин я відчувала в печеньку.
Залишити маргарин розм"якнути, додати жовтки, борошно, сметану, замісити тісто. Тісто залишити в холодильнику на 2 години.
Начинка: 4 холодні білки, 2-2,5 склянки пудри, лимонна кислота на кінчик ножа
Збиваємо міксером білки з пудрою доти, доки вони не стануть настільки густими, щоб не виливатись з посудини, в якій вони збивались. Наприкінці збивання додати лимонну кислоту.

Приготування:
Беремо кусок тіста і розтачуємо, щоб утворився прямокутник, на цей прямокутник наносимо збиті білки.дальше закриваємо по довжині рівномірно краї і ріжемо ножем. Викладаємо на пательню і випікаємо в духовці. Я спочатку ставлю на декілька хвилин на сильний вогонь, коли печенюшки піднімуться, скручую на менший. Я в своїй духовці печу їх до 15 хв. Готові вироби щедро посипаємо пудрою. Це дуже смачне печиво.готуємо з малюком сину дуже цікаво мазати білком кусочки тіста


Горішки
автор - Halyna

Інгредієнти:
3 яйця, 1 / 2 ст цукру, 250 г маргарину, 3 ст борошна, 1 / 2 ч л солі, 1 / 2 ч л соди
Начинка:
1 банка вареного згущеного молока, крихта

Приготування:
3 яйця розділити на білки і жовтки, білки поки прибрати в холодильник. 3 жовтки розтерти з 0,5 склянки цукру до білого (зручно робити спеціальної вертушкою на міксері).

Розтопити пачку маргарину до кремоподібного стану, додати 3 склянки борошна.

Тісто буде дуже густе. Додати розтерті з цукром жовтки.
Дістати 3 білки, додати до них 0,5 чайної ложки солі, збити в міцну піну, додати в тісто. Тісто стане густовато і липке. У столову ложку всипати 0,5 чайної ложки соди, погасити столовим оцтом, додати в тісто. Класти тісто потроху в осередки (сильно піднімається) і випікати.

Якщо не ліньки — начинити горішки вареним згущеним молоком, перемішаним з отриманими під час вирізання крихтами і товченими горіхами. Можна в горішки класти і варення, і якісь креми,що любите Ви або так просто їсти


Паннакота
автор - Galka11

Інгредієнти:
сік полуничний 100 мл, цукор 50г, або до смаку, шоколад 20-30 г, полуниця 4шт, ванільний цукор 1 пакетик, пачка желатину 25 г, вершки або домашня сметана 0,5 л

Приготування:
Желатин розчинити у 50 мл кип'яченої холодної води та залишити на 30хв для набухання. Тим часом, добре збити вершки з ваніліном та цукром.
Коли желатин набухне, ставимо його на водяну баню щоб розтопився і обережно вливаємо у збиті вершки, залишивши 1,5-2 ст л для соку. Перемішуємо.
На водяній бані розтоплюємо шоколад. Якщо шоколадки немає під рукою, то можна просто замінити какао.
В 1/3 збитих вершків додаємо шоколад.
На дно бокала вливаємо шоколадно-вершкову масу та ставимо на кілька хв у холодильник, щоб маса притугла. Далі накладаємо вершкову масу і знову в холодильник.
Полуниці ріжемо на тоненькі плястерця. Викладаєио їх на вершкову масу та заливаємо полуничним соком (до соку я ще додаю трошки цукру) з желатином. Залишаємо у холодильнику до повного застигання. Смачнючий, легенький та прохолодний десерт готовий. Смакуємо!


Пляцок "Ранкова роса"
автор - Galka11

Інгредієнти:
для тіста
200 гр масла, 150 гр цукру, 3 яйця, 150 гр сметани, 3 ст лож молока, 2 склянки борошна (300гр), 1 пакетик розпушувача або 1 ч л соди, 2 ст лож какао
для кульок
200 гр сиру, 3 ст лож цукру, 1 жовток, 5-6 ст лож кокосової стружки
для крему
2 склянки молока, 1 яйце, 150 гр цукру, 2 ст лож борошна без гірки, ванілін

Приготування:
1.Кульки
Сир, цукор, жовток і кокосову стружку добре розтерти. З отриманої маси зробити кульки, розміром з волоський горіх. Ставимо їх у морозильну камеру на 30 хвилин.

2.Тісто
М'яке масло розтерти з цукром. Додати яйця і білок, що залишився, добре збити. Потім влити сметану, молоко, борошно і розпушувач (соду), добре перемішати.

У змащену маслом форму викласти половину тіста. У іншу половину тіста додати 2 ст лож какао, перемішати і викласти по верх білого тіста. Дістати кульки з морозильної камери і втиснути їх в тісто.

Випікати  40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

3.Крем
Збити яйце з цукром і ваніллю, додати борошно і знову збити, щоб не утворилося борошняних кульок. Влити молоко. Все гарно перемішати та на мінімальному вогні варити до загустіння. Крем дуже любить пригорати, тому варимо весь час помішуючи вінчиком для збивання.

На остиглий пиріг викласти заварний крем і обсипати какао. Смачного!


Полуничний каприз
автор - Ключик

Інгредієнти:
10 цілих середніх  полуниць  і 10 полуниць на заправку,  1 ч.л. меду, 2 ч.л. діжонської гірчиці, половину  ч.л. бальзамічного оцту, одну ч.л. соєвого соусу. А також салат рукола, сир-творог(обов"язково жирний і не кислий), бринза.

Приготування:
Спека здолала всіх , в тому числі не вся моя полуничка  витримала подорож з базару додому. Перебрала і почистила ягідки, ціленькі  відкладаю в сторону, а ті що  не дуже промиваю і збиваю міксером до однорідної маси.  Масу  варто процідити через сито, щоб позбутися насіння.
Готую заправку. В проціжену полуничну масу додаю мід, бальзамічний оцет, соєвий соус, діжонську гірчицю. Смак має бути солодкий з пікантним присмаком, отже, якщо  полуниця не досить солодка, то прийдеться додати ще крапельку меду.
Сир  і  бринзу  перетираємо  через сито в окремі ємності.
"Збираємо" десерт.
2 столові ложки заправки виливаємо на дно тарілки, зверху викладаємо жменю руколи, присипаю двома ст.л. творогу і ч. л. бринзи,  акуратно, щоб не втратили свого розсипчатого стану.
Ягоди полуниці, якщо дуже великі, ріжемо навпіл. В мене дрібні, то використовую цілими. Ягідки викладаю зверху на салат і поливаю  столовою ложкою заправки і злегка присипаю творогом.
Відкриваємо пляшечку вина і смакуємо з коханим після спекотного дня. Спробуйте і Ви.


Солодкі сердечка
автор - Лайла

Інгредієнти:
1 плитка молочного шоколаду, 25 г вершкового масла, 1 банан, кілька полуничок
Готуємо десерт в силіконових формах

Приготування:
На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду, туди ж додаємо масло, і помішуємо разом, щоб утворилася однорідна маса. Тепер силіконову форму змазуємо по стінках та дно цією масою і ставимо в морозильну камеру, мені знадобився 1 слой, але якщо нанесли дуже тоненько, т о потім треба нанести шоколадну масу ще раз і знову помістити в морозильну камеру. Поки шоколад в формах застигає, готуємо начинку. Можна використовувати все, що спаде на думку або є в дома. я використовую класичне поєднання: банан розтираю разом з полуницею. достаємо силіконові форми, наповнюєм сердечка начинкою та зверху закриваєм їх шоколадною масою, що лишилася. Отримані сердечка ставимо в морозильну камеру на кілька годин. Потім звільняєм сердечка від форм і ласуєм холодним десертом. смачного


Пиріг "Вишнева насолода"
автор - Метелик

Інгредієнти:
цукор - 3/4 стакана( + 1,5 ст. ложки для посипки), масло - 113 г, мука- 1 стакан, яйця- 2 шт, розпушувач тіста- 1 ч.л., сіль-щіпка, кориця- 1 ч.л., вишні без кісточок- 1,5-2 стакани

Приготування:
Збити масло з 3/4 стакана цукру .По одному додавати яйця і сіль, продовжуючи збивати.Ложкою чи силіконовою лопаткою вмішати муку перемішану з розпушувачем.На цьому етапі включаєм духовку на 175 градусів.Форму для випічки змащуєм маслом і притрушуєм мукою.Викладаємо тісто і ложкою розрівнюєм.Зверху на тісто викладаємо вишню( не вдавлюючи).Змішуєм 1,5 ст. ложки цукру з 1 ч.л. кориці і цим поспаємо вишні.Випікати 40-45 хв. Готовність перевіряємо сірником чи зубочисткою.
В процесі випічки деякі вишні втопляться в тісті і це надасть приємної кислинки солодкому тісту. Можна подавати теплим з кулькою морозива чи холодним .Смачного


Суфле "Аля Барні"
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
сир - 400 гр, молоко - 100 гр, мед бджолиний - 30 г, желатин харчовий - 15 гр, цукор - за смаком

Приготування:
1. 15 г желатину замочити склянкою води на 30 хв. Потім злити воду з набряклого желатину(якщо залишиться).
2. Поставити на повільний вогонь, додати пів склянки молока, 400 г сиру, цукор, 2 ложки меду. Все перемішати блендером в однорідну масу.
3. Залити у форму і поставити в холод, поки не захолоне.
4.Акуратно зняти форму,можна подавати
Смачного!!!


Пломбір домашній "Смак дитинства"
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
сік лимона - 0,5 шт., білки яєчні - 3 шт., вершки жирністю 35% - 300 мл, цукор - 100 г, пудра цукрова - 80 г, цукор ванільний - 0,3 ч. л.

Приготування:
Вершки перелити у сотейник, додати цукор і ванільний цукор, перемішати і провари на повільному вогні протягом 30 хв. Остудити і збити за допомогою міксера в пишну піну.

Збити яєчні білки з цукровою пудрою й соком лимона у щільну піну.

Акуратно ввести збиті білки у збиті вершки й дуже обережно перемішати.

Накрити ємність з пломбіром харчовою плівкою й постав у морозильну камеру. Через 3 год. вийняти, збити заморожену масу міксером, поверни в морозильник іще на 3 год.
Подавати можна з чим душа забажає.Я обрала ягоди і арахіс
Смачного!!!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Запрошую всіх до смачного голосування!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Віра777

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 591
  • Поблагодарили: 162 раз
  • Репутація: +145/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Віра
Яка смакота d9, дуже важко вибрати щось одне :oox хочеться все спробувати d27
 

Offline admin

  • Адміністратор
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 4022
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
Ой, нащо я сюда зайшла, оце смакотааа, ще й мої улюблені вишеньки d15
 

Offline sanja

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3394
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +646/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
класні всі-всі, а проголосувала по принципу - що в я саме зараз з'їла :flv
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline п.Оксана

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 180
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +17/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Печиво-вісімки  нагадали дитинство . Мама часто пекла їх для нас. А сама про них призабула. На вихідних "виправлюся"  ;) і потішу своїх.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline MacMurphy

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3725
  • Поблагодарили: 47 раз
  • Репутація: +420/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Анастасія
Переглянула я рецептики, і 100% для себе вирішила голосувати за Паннакоту, я до такої степені обожнюю цей десерт, що у мене зараз аж слюнки течуть d30 d30 d30 Вже давненько наміріваюся його зробити, а тут на тобі і рецептик поспів d27 Дякую господиньці за рецептик, а оформила ну просто обалденно, таке фото ніжне, легке, просте і смачне, ням-ням  :flv (А ще я дуже люблю Паннакоту в поєднанні з ківі, бо тоді виходить і солодке і кисленьке, ням-ням d108)

А ось якийсь такий дивний рецеп з полуниці, бо особисто для мене полуниця і бринза якось ну дууже дивне поєднання, а ще якась заморська діжонська гірчиця  d112

Ще дуже сподобався рецептик Солодких сердечок і форма классна, хочу і таке спробувати z4

І вишеньки я люблю......

І пляцик "Ранкова роса" виглядає смачнезно d30
 

Offline bonitka

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Дівчатка, всі молодці, фото десертиків виглядають дуже апетитно, особливо сподобалось оформлення Паннакоти, але все ж таки підкорив мене пломбір. d112
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline kokocuk

  • все буде добре! :)
  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3476
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +702/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
які смачнезні десертики.проголосувала за той,який би сама з"їла залюбки d9
СП на жіноче взуття Для того щоб побачити посилання: Register or Login] (є можливість викупу поштучно)
 

Offline Kreollina

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 406
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +12/-0
  • Не бери за истину то, что видишь чужими глазами.
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечка Юлічка
  • Ваше справжнє ім’я: Надя
в мене питання за горішки в мене чомусь надувається серединка і потім коли згущенкою перемащую то не естетично получається
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Solomka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 397
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +43/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мартуся
  • Ваше справжнє ім’я: Соломія
рецептики смачнющі :flv проголосувала, нім все прочитала, аж смачненьким поласувати захотілось d108
 

Offline miss pozitive

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 746
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +126/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Іра
Смакотіще!!!!!! :)всі рецепти чудові d124...
проголосувала за сердечко, по принципу, що я б з"їла з цих всіх десертиків найперше)
 

Offline Halyna

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1932
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +136/-0
    • http://halynafa.livejournal.com/3916.html
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: галина
Цитувати
в мене питання за горішки в мене чомусь надувається серединка і потім коли згущенкою перемащую то не естетично получається
надувається зсередини? :xmm
 

Offline justmary

  • Хай ваші серця не втомлюються любити дітей!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2193
  • Поблагодарили: 22 раз
  • Репутація: +276/-0
  • Мама найпрекрасніших діток в світі!;)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маряна
Цитувати
в мене питання за горішки в мене чомусь надувається серединка і потім коли згущенкою перемащую то не естетично получається
Можливо тіста забагато кладете у форму  :xmm або можливо забагато розпушувача/соди додаєте d104
 

Offline ANUTA

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 559
  • Поблагодарили: 64 раз
  • Репутація: +155/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Владислав
  • Ваше справжнє ім’я: Анна
така смакота, передивилась всі рецепти і так захотілось десертику d15
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline vidminnuza

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 238
  • Поблагодарили: 24 раз
  • Репутація: +30/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: надя
Цитувати
в мене питання за горішки в мене чомусь надувається серединка і потім коли згущенкою перемащую то не естетично получається

горішки ростуть від соди чи розпушувача, які входять в склад тіста . Просто треба зрізати те, що лишнє, ножем, а потім вже перемащувати  ;). А взагалі треба старатись заповнювати формочки так, щоб була глибока ямка посередині. тоді зрізати майже нічого нетреба  :flv