Автор Тема: Поковбасимось? Або мої м'ясні імпровізації на ковбасну тему.  (Прочитано 6198 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Мій чоловік полюбляє ковбасні вироби, та й і я, якщо чесно не відмовляюся. Але наша магазинна ковбаса, як на мене, бомба уповільненої дії, з різними ароматизаторами, консервантами, підсилювачами смаку, канцирогенами та іншими шкідливими речовинами.
Тому відмовляємося від магазинної ковбаси, вживаємо її дуже рідко. От і виникла потреба у приготуванні домашньої ковбаски.
Перше з чим стикнулася, де взяти оболонку (кишки)...знайшла у Колібрісі (у відділі де продають фасоване м'ясо, курятину). Проте через інтернет можна замовити і штучні оболонки різного діаметру.
Ось відео про штучні оболонки для ковбас.

Крім, того, якщо ви більше полюбляєте копчені ковбаси, то можна придбати домашню коптильню. Але все ж таки дим викидає в їжу канцирогени,тому корисніше гамати запечену ковбаску.
Відео про коптильню
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Дуже люблю варену ковбаску, але приготувати її в домашніх умовах, дуже складно. По-перше, в дома немає куттера (машина, яка перетворює фарш на пасту). Хоча, частково необхідної консистенції можна добитися, завдяки м'ясорубці та блендеру. По-друге, такого смаку, як в магазинної ковбаси, добитися не вдасться, бо у домашній ковбасі немає крохмалю, туалетного паперу і т.д  d27
Та всеж, щось наближене до вареної ковбаски , але з більш вираженим м'ясним смаком зготувати можна.

Отже, беремо 300 г гов'ядини, 200 г свинини та пропускаємо 2 рази через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо 2 ч л солі (з розрахунку 20г на 1 кг м'яса), кардамон, мускатний горіх, коріандр та перець за смаком. А також 2- 4 зубчики часнику через часникодавку. Гарно перемішуємо, додаємо 250 мл холодного молока та 50 г бурячкового соку (для кольору). По отриманій масі добре проходимося блендером до отримання пюре.

Залишаємо в холодильнику на 1год, щоб фарш настоявся. Потім набиваємо ковбаски. Ось такого термоядерного кольору получилася моя ковбаска

Так, як це не перший мій досвід приготування ковбаси, і завжди вона в мене виходила суховатою, я вирішила, що проблема в тому, що я її переварюю. І тут мене осянило, а якщо готувати на пару... :xmm Скажу зразу, осянило мене фігово.
Половину ковбаси я готувала на пару, а половину все ж таки варила. Варила у великій кількості води, але вода ні в якому разі не повинна кипіти. Ідеальна температура 80-85С. Тобто спочатку доводимо воду майже до кипіння (95С) і ставимо варити ковбаски. Відповідно коли помістити ковбаски у воду її температура падає десь до 85С. Так підтримуючи таку температуру варимо біля 20-25хв (це такі ковбаски як в мене, діаметром 2-3 мм). Якщо ковбаски грубші, то відповідно варимо трохи довше. Варені таким чином ковбаски вийшли соковитіші та блідо-рожевого кольору. Ті ковбаски, які готувалися на пару - сухіші та сірого кольору. На фото там де 3 кружельця, то варені на пару, а там де 4 - варені у воді

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Печіночна ковбаса

     печінка свиняча або яловича - 500 г
     сало - 300 г
     ріпчаста цибуля - 3 шт
     яйця - 3-4 шт
     манна крупа - 3 ст. ложки
     молоко - 100 мл
     часник - 4 зубчики
     сіль, спеції для ковбас, чорний мелений перець - за смаком
     масло рослинне - для смаження і змащування
     свинячі кишки

Сало порізати маленькими шматочками. Печінку перекрутити на м'ясорубці. Змішати з салом. Додати яйця.
Посолити і поперчити, додати спеції для ковбас і цибулю, обсмажену на рослинному маслі.
Всипати манну крупу.
Додати пропущений через прес часник і влити молоко, все добре перемішати. Залишити для набухання манки на пів години.
Кишки (підготовлені: очищені, промиті) начинити печінкової сумішшю
Викласти підготовлену ковбаску на деко, застелену фольгою, змащену олією. Проколоти ковбасу голкою і змастити зверху рослинним маслом.
Запікати ковбасу при температурі 170-180 градусів 35-45 хвилин.


Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 


Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
На черзі куряча ковбаска, далі буде... ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Ліліана

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1811
  • Поблагодарили: 566 раз
  • Репутація: +386/-1
  • Життя прекрасне, незважаючи ні на що......
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Galka11  але смачно виглядає  d30...аж захотілося такої смакоти  ;)
Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує.
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Моя куряча ковбаска пішла на "ура". Мама нам вигодовує 10 бройлерів...от думаю чи не замало  :xmm :xmm z5

Salsiccia di pollo con olive або куряча ковбска з оливками
інгредієнти:
куряче філе - 0,5 кілограма
оливки - 1/2 банки
яйце - одна штука
шинка - 100 грам
вершки 20% - 100 мілілітрів
часник - 2 зубчики
сушена паприка і моркву - одна столова ложка
коріандр - 1/3 ч. ложки
мускатний горіх - 1/6 ч. ложки
крохмаль - три столові ложки
натуральна оболонка для ковбасок - дві штуки
сіль, перець - за смаком

Приготування:
1. Куряче філе, яйце, часник збити в блендері.
2. Додати вершки, крохмаль, спеції, сушені паприку і моркву, дрібно порізану шинку, посолити і поперчити. Добре вимішати. Сушених паприки та моркви у мене не було, тому я додала просто порізану невеликими кубіками моркву. Також у мене не було шинки, замість шинки я додала гарбузове насіння. Нерівнозначна заміна, проте вийшло все одно смачно...і корисно  ;)
3. Начинити даної масою натуральну оболонку для ковбасок, додаючи оливки.
4. Варити ковбаски у воді близько 20 хвилин. Вийняти з води, остудити.
Ця ковбаска за консистенцією вийшла ну майже як магазинні сосиски. На наступний раз для кольору додам ще бурячковий сік.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
А цю ковбаску робила за рецептом з передачі Все буде добре
Рецепт

А це моя ковбаска, тільки в мене без бурячкового соку, і завернута спочатку у пергаментний папір, а потім кілька раз у фольгу, кульок я не використовувала
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Робила сосиски за рецептом курячої ковбаси з оливками, вийшли ну дуже смачнезні.
Рецепт дещо змінила, оскільки робила зі свинячого мяса.
Отже, свиняче мясо- 0,5 кілограма
яйце - одна штука
вершки 20% - 100 мілілітрів, я брала 1,5 ст л сметани, а решту молока
часник - 2 зубчики
кардамон, десь 0,5 ч.л
крохмаль - три столові ложки, я замінювала мукою, можна ще замінювати борошном з насіння льону
сіль, перець - за смаком. Завди даю сіль з розрахунку 20 г (4 ч.л рівні) на 1 кг мяса.
бурячковий сік для кольору.
Мясо два рази через мясорубку, потім додала всі інградієнти і добре пройшлася по масі блендером до отримання пюре. Начиняємо цією масою кишки та перекручуємо через кожні 10 см, щоб вийшли сосиски. Варимо 25-30 хв при температурі води 80-85С.
Сосиски вийшли дуже соковиті і смачні. Думаю, якщо використовувати теляче мясо, то можна додати кусочок перемеленого сала, щоб не були суховатими.
Спробуйте, дуже смачно і головне без хімії та різних шкідливих добавок.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline sunny_mood

  • and I've got a sunshine...;)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1460
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +489/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетянка
Галинко, але ти й молодчинка!  z4 d124 Імпровізації - просто ням-нямзаглядєніє d9
авжди так люблю у такі твої темки облизуватися заглядувати d142 Купа-купезна цікавої і смачної актуальної ;) інформації. Продовжуй у тому ж дусі, будь ласочка!  d53 :flv :*
“Let us always meet each other with smile, for the smile is the beginning of love.”
― Mother Teresa
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Дякую Танюша, приємно чути, що темка цікава
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Інформація щодо варіння:
-готовою вважається ковбаса, якщо температура в середині батона досягла 70С. Для того щоб виміряти її необхідно мати градусник з тоненьким щупом, я такого немаю, тому виходжу з наступного:
- ковбасу діаметром 50мм варимо 60хв
- ковбасу діаметром 30-32 мм - 40хв
- ковбасу діаметром 25-26 мм - 25-30хв.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline O.LKA

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2388
  • Поблагодарили: 66 раз
  • Репутація: +278/-1
  • Слава Героям !!!! Герої не вмирають ...
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Артурчик, 02.03.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Смачно, дякую за гарну темку, спробую приготувати

А як ви начиняєте кишку, маєте насадку якусь ?
 

Offline Мафросія

  • Ніколи не припиняй посміхатися, бо хтось може закохатися в твою посмішку!
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 811
  • Поблагодарили: 898 раз
  • Репутація: +175/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ярик 14 років, Влад 8 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Ви молодчинка, дуже апетитно! Якось попробую сама приготувати.
За корисну темку ловіть "+"
 

Online Маша86

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2846
  • Поблагодарили: 738 раз
  • Репутація: +876/-1
  • Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик - Павлик
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Дуже смачна темка,
скажу ,що теж пробувала робити курячу варену ковбаску по рецепту з "Все буде добре", але в мене не вийшло, вона мені була запрісна, давала все точно  по рецепту, не солена і т.д.
Спробувати хочу,як той мужчина з Ютуба , теж вже раніше дивилась те відео.
А Галя -молодець, неодмінно ставлю +.
СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Залишки з СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1776
  • Поблагодарили: 150 раз
  • Репутація: +119/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Галя, тобі  d124 і +
моя Маринка дуже любить сосиски-сардельки, але я страшенно не люблю її ними годувати. тому така темка для мене дууууууже корисна
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Дівчата, дякую за +. Скажу чесно, поки в мене вийшла ковбаса, "перепсувала" я не один кг мяса. Звичайно, ми її зїдали, але на ковбасу таку як хотілося б воно було мало схоже. Пробуйте, експерементуйте і все получиться. Набиваю кишку через насадку і мясорубку
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Galka11Автор темы

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Мамочки не можу не поділитися рецептом. Таке смачнезне получилося. Фото не мої, бо сфоткати я не встигла, оскільки робила не багато, бо не знала чи вийде, але моя дитина майже половину зїла сама  :) :) :)

М'ясо замаринувати в маринаді.
Склад маринаду:

На 3 літри води
1 головка часнику
4-5 лаврових листки
1 ч.л. запашний перець
½ ч.л. перцю чорного
5-6 ст. л. солі
1 ст. л. цукру
2-3 г селітри з розрахунку на 1 кг м'яса (не обов'язково - зберігає колір у виробі). Я не давала, у мене і так вийшло красиве світло-розове.

Закип'ятити воду, зняти, додати спеції, охолодити. Я воду кипятила уже з усіма спеціями.
М'ясо замочити в маринаді і поставити на холод до 4 оС на 4 дні. Щодня м'ясо перевертати. Я маринував пліч свинячий без шкури, можна так само готувати і з шматків м'яса. Я маринувала просто кусок свинячого мясо, розрізавши його так як книгу, щоб добре промаринувалася і потім можна було скрутити рулетом.
Через чотири дні виймаємо з маринаду і скручуємо рулетом. Можна ще всередину посипати різними спеціями. Я мала приправу до сала, нею і посипала. Дальше цей рулет замотуємо в харчову плівку і обмотуємо кілька раз, щоб туди не могла затекти вода. Я мала натуральну білкову оболонку для ковбаси (купляла на ринку у палатці 66) Але вона мені виявилася затонка, тому я своє мясо розрізала на дві половини, щоб получився тонший рулет. Далі варимо при температурі 75-80 С біля 2-2,5 год в заледності від товщини рулету. Я свій варили 2 години. Варила на паровій бані - в більшу каструлю з водою кладемо меншу каструлю з водою і в цю меншу кладемо рулети. Так лекше підтримувати необхідну температуру води. В середині мяса температура повинна бути 72С.
По закінченню варіння робимо рулетам холодний душ, щоб швидко їх оолодити. Проколюємо в кількох місцях зубочисткою, щоб вийшли соки і ставимо під прес на добу в холодильник.

в мене вийшла не з таким гарним "візерунком", оскільки рулет вийшов тонший і тільки 1 раз скручений. АЛе мяско вийшло дуже соковите і смачне!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.