Автор Тема: Сік. Квас. Узвар. Компот.  (Прочитано 19626 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

darkfly

  • Гість
Сік. Квас. Узвар. Компот.
« : 11 Червень 2010, 17:57:30 »
Сік. Квас. Узвар. Компот.



Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Фруктові соки радять пити в першій половині дня. Овочеві — після обіду.
Під впливом світла та повітря вітаміни дуже швидко руйнуються. Тому соки треба випивати одразу після приготування. Їх слід вживати як окрему страву, не змішувати з іншою їжею. Бо вона буде бродити, заважати травленню.
Людям з підвищеною кислотністю шлунка краще пити овочеві соки. Якщо фруктові, то дуже солодкі.
Бурякового не можна вживати більше 100 грамів. І він повинен відстоятися до 2 годин. У ньому є речовини, що знижують тиск. Велика кількість соку може призвести до колапсу.
Універсальними соками називають яблучний і березовий. Вони не спричинюють алергії і добре перетравлюються. Яблучний містить калій, який необхідний для підтримки здоров’я серця. Березовий покращує видільну функцію нирок.
Апельсиновий сік додає енергії. Після нього людина почувається бадьорішою, аніж після кави.
Вишневий радять вживати тим, хто хоче відновити організм після фізичного навантаження. Ягоди містять антиоксиданти, які потрібні втомленим м’язам.
 

Offline admin

  • Адміністратор
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 4022
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #1 : 11 Червень 2010, 20:24:26 »
Ох, Діана, дякую за таку корисну інформацію,  спокусили Ви мене соками, іду робити :8 Тепер буду знати які мені потрібно пити!  z4
 

Offline Романія

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3757
  • Поблагодарили: 197 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #2 : 11 Червень 2010, 21:25:24 »
І я дякую! Інформація дуже корисна  z4
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Непийпиво

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 882
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +207/-0
  • stop narcotics
    • Награды
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #3 : 11 Червень 2010, 22:23:15 »
мій улюблений сік гарбуз+морква.....  d108
краще маленька допомога ніж велике співчуття...
 

Offline Ліля

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3003
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +135/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #4 : 11 Червень 2010, 22:39:28 »
Ой, так захотілось апельсинового сочку, а НЕМОЖНААААААААААААААА!!!!!!!!!!! d24 d24 d24
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

darkfly

  • Гість
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #5 : 12 Червень 2010, 11:27:40 »
Цитата: МАРТА
дякую за таку корисну інформацію

Будь ласка. Користуйтесь на здоров'я ).
 

Offline Cinderella

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1066
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +54/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Стасік
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #6 : 12 Червень 2010, 14:16:56 »
Ого, ну ти і спокусниця, як не сочки - то сири, не сир - то пікнік z4 z4 z4. Надворі така спека, іду робити фреш, бо вже не знаю, що з собою зробити d111
 

darkfly

  • Гість
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #7 : 16 Червень 2010, 21:30:39 »
ЯК ПРИГОТУВАТИ "ПРАВИЛЬНИЙ" ФРЕШ

Щоб приготувати цілющий сік у домашніх умовах, потрібна соковижималка. Проте сучасні електровижималки дуже дрібно перетирають клітини, руйнуючи білки-ферменти, які допомагають соку засвоюватися. Тому краще все-таки віддати перевагу традиційним ручним соковижималкам, які труть грубіше, а це — корисніше.

ПРАВИЛА СОКОТЕРАПІЇ

1. Перш ніж починати пити овочеві фреші, варто проконсультуватися з лікарем, адже ці напої дуже активні і при неправильному вживанні можуть нашкодити.

2. Всі овочеві соки потрібно починати вживати в невеликій кількості — близько 50 г за годину до їжі.

3. Сік потрібно розбавляти. При цьому в напої з червоних, жовтих і оранжевих овочів потрібно додати 50 г рослинного масла (або заїсти сік чимось жирним) — саме так каротин, що міститься в них, засвоїться. Решту соків потрібно розбавляти яблучним соком в пропорції 1:2.

4. Пити соки бажано в першу половину дня — вони додають бадьорості, що на ніч не завжди потрібно.

5. Фреш потрібно випивати відразу після приготування: через дотик із повітрям з часом багато корисності "випаровуються".

БУРЯКОВИЙ

КОМУ КОРИСНИЙ?

1. Завдяки вмісту дуже високоякісного заліза (воно значно краще засвоюється в порівнянні зі штучно створеними формами), він сприяє утворенню кров`яних клітин (еритроцитів). Тому корисний всім, хто страждає недокрів`ям і жінкам під час критичних днів.

2. Бетаїн, що міститься в буряку, стимулює роботу печінки і жовчовивідних шляхів, стимулює перистальтику, чим корисний тим, хто хоче "почиститися", виводить солі із суглобів.

3. Завдяки значному вмісту йоду, буряк рекомендується для профілактики і лікування захворювань щитовидної залози.

ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ. Зі свіжовіджатим буряковим соком потрібно поводитися украй обережно, адже навіть в невеликих кількостях він інтенсивно очищає організм, і при його вживанні може з`явитися нудота, запаморочення, а іноді навіть блювота. Щоб уникнути цих неприємних наслідків, дієтологи рекомендують ставити буряковий фреш у холодильник на кілька годин, а пити – розбавленим з водою.

КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ? Тим, у кого є виражена жовчнокам`яна або нирковокам`яна хвороба, — може виникнути приступ коліки.

КАПУСТЯНИЙ

КОМУ КОРИСНИЙ?

1. Завдяки відомому антиоксиданту — вітаміну С, якого в капусті більше, ніж у лимонах, корисний всім, хто хоче укріпити імунітет або швидше видужати від простуди.

2. Завдяки тартроновій кислоті гальмується процес перетворення вуглеводів на жири, що добре допомагає при схудненні.

3. Завдяки багатому вмісту сірки і хлору, капустяний сік чудово очищає слизисту кишечнику і шлунку, розкладає в кишечнику продукти гниття, що допомагає хворим при лікуванні гастриту, виразки шлунку і дванадцятипалої кишки, ентериту на негострій стадії.

4. Завдяки йоду і фітонцидам капустяний сік корисний при ангінах і бронхітах.

ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ. Капустяний «джус» може здатися дуже прісним, але підсолювати його у жодному випадку не можна, інакше втратиться оздоровчий ефект.

КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ? Тим, у кого є виразкова хвороба шлунку і дванадцятипалої кишки, панкреатит й інші захворювання шлунково-кишкового тракту на гострій стадії.

КАРТОПЛЯНИЙ

ЧИМ КОРИСНИЙ?

1. Завдяки наявності в картоплі багатьох лугів сік із цього овоча корисно пити натщесерце для лікування гастриту з підвищеною кислотністю.

2. Через велику кількість калію, картопляний сік має сечогінну дію, тобто сприяє виведенню з організму зайвої рідини, знімаючи набряки і знижуючи тиск. Цей же мікроелемент стабілізує роботу серця, перешкоджаючи аритміям, що корисно кардіологічним хворим.

ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ. Несприятливо впливає на зубну тканину через демінералізуючу дію. Тому пийте сік так, щоб він якомога менше “стикався” із зубною емаллю, наприклад, через трубочку. У будь-якому випадку, випивши сік, ретельно прополощіть рот водою.

КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ? Людям, страждаючим гастритом зі зниженою секрецією.

СЕЛЕРОВИЙ

ЧИМ КОРИСНИЙ?

1. Завдяки великій кількості вітамінів групи В, а також мікроелемента магнію, сік селери надає позитивного ефекту при неврозах і безсонні.

2. Цинк, який стимулює вироблення сперми і перешкоджає розвитку захворювань простати, робить сік селери справжнім чоловічим напоєм.

3. Вітамін К допомагає підтримувати здорову роботу нирок і печінки, завдяки чому сік селери корисний всім, хто страждає на захворювання цих органів.

4. Завдяки вітаміну Н (біотину) селера перешкоджає м`язовій слабкості, тому корисна для підняття загального тонусу.

5. Також в цьому соку багато калію і заліза, про користь яких ви вже знаєте.

ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ. П`ють по 1—2 чайній ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі.

КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ. Протипоказань немає.

ГАРБУЗОВИЙ

ЧИМ КОРИСНИЙ?

1. У гарбузі багато каротину, який сприяє нормальному обміну речовин, росту нових клітин, підтримці міцності кісток і зубів. Тому необхідний для уповільнення процесів старіння.

2. У гарбузовому соку міститься дуже рідкісний вітамін — Т, який сприяє утворенню тромбоцитів — клітин крові, що зупиняють кровотечу. Тому буде корисний тим, хто страждає кровоточивістю, наприклад, ясен.

3. Гарбуз — чемпіон серед овочів за вмістом заліза.

4. Як і в селеровому, в гарбузовому соку багато цинку.

ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ. Найкращий ефект гарбузовий сік дає у поєднанні з морквяним і яблучним соками. Розводьте його в пропорції 1:1:1.

КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ. Окрім індивідуального несприйняття, протипоказань для прийому гарбузового соку немає.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline nikitka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 329
  • Репутація: +20/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настьонка 2,10 міс 18.09.2008р
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #8 : 16 Червень 2010, 23:31:35 »
Класна інформація !!! Супер! Дякую і від НАС
У нас є сім"я і ми живем - це основне , а все решту наживне.......
 

Offline Cinderella

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1066
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +54/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Стасік
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #9 : 16 Червень 2010, 23:34:44 »
Цитувати
3. Завдяки багатому вмісту сірки і хлору, капустяний сік чудово очищає слизисту кишечнику і шлунку, розкладає в кишечнику продукти гниття, що допомагає хворим при лікуванні гастриту, виразки шлунку і дванадцятипалої кишки, ентериту на негострій стадії.

4. Завдяки йоду і фітонцидам капустяний сік корисний при ангінах і бронхітах.

ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ. Капустяний «джус» може здатися дуже прісним, але підсолювати його у жодному випадку не можна, інакше втратиться оздоровчий ефект.

КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ? Тим, у кого є виразкова хвороба шлунку і дванадцятипалої кишки, панкреатит й інші захворювання шлунково-кишкового тракту на гострій стадії.
Шось не зрозуміла, тобто можна, чи ні? Чи просто залежить від стадії?
 

darkfly

  • Гість
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #10 : 17 Червень 2010, 00:07:13 »
Мабуть, таки залежить від стадії.
Інформація для загального розвитку. За достовірність відповідальності не несу.
Перед вживанням варто проконсультуватися з лікарем.
 

Offline Cinderella

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1066
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +54/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Стасік
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #11 : 17 Червень 2010, 00:10:36 »
Дякуєм, дуже цікаві статті!!!
 

Offline Асюня

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1324
  • Поблагодарили: 393 раз
  • Репутація: +109/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Нікіта ,Тимофій, Зоя
  • Ваше справжнє ім’я: Ася
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #12 : 16 Вересень 2010, 14:26:34 »
а я ось лимонад вмію робити. Не великий талант, але все ж влітку приємно:)

Швидкий лимонад без варки

1.Наливаємо в келих мінеральної газованої води.
2. Ріжемо лимончик навпіл і додаємо сік у склянку з однієї половинки.
3. Лимончик нарізаємо кружальцями, потім навпіл, витягуємо кісточки і закидаємо в склянку.
4. Беремо дві чайні ложки цукру і додаємо в 2 столові ложки теплої води, перемішуємо, поки цукор не розтане і заливаємо в келих.
5. Ріжемо часточку навпіл і прикрашаємо келих:))

Швидкий лимонад готовий))

Не бойтесь дарить согревающих слов,
И добрые делать дела.
Чем больше в огонь вы положите дров,
Тем больше вернется тепла
 

Offline chychyndra

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2934
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +539/-1
  • Русские не сдаются
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анюта
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #13 : 16 Вересень 2010, 14:36:06 »
Класно z4Пока готовится кекс, можно сделать лимонад. Хотя я люблю с молоком
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Самый страшный зверь - девушка, сидящая на диете, при месячных, бросающая курить.
 

Offline Романія

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3757
  • Поблагодарили: 197 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #14 : 16 Вересень 2010, 14:45:39 »
Класний рецепт лимонаду швидкого приготування, Асюня!  z4 Треба було в окрему темку.  ;) Я давно планую зробити тему з коктейлями, але руки не доходять і знаю небагато. d112
Особливо мені сподобалася та пляшка мартіні за лимонадом  d140
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Танюша

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 12
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віктор
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #15 : 18 Листопад 2010, 01:30:45 »
Цікаво і корисно,для дітей це буде радість,осоливо для тих хто любить соки
 

Offline Gumka

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 159
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +9/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка - 4 р. 11 міс., Аліночка - 2 р. 6 міс.
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #16 : 18 Листопад 2010, 07:50:26 »
Дуже люблю апельсин+грейфрут. Часто такий роблю. І дітям подобаєтся.