Автор Тема: Сік. Квас. Узвар. Компот.  (Прочитано 18524 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ІРИНОНЬКА

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2932
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +216/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віктор 8 рочки і Юрчик 6 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #34 : 04 Квітень 2011, 21:49:47 »
так як я закручую і тут d140
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline _Татьянка_

  • Я сама ЩАСЛИВА МАМА
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2675
  • Поблагодарили: 182 раз
  • Репутація: +345/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років, 8 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #35 : 16 Серпень 2011, 21:45:45 »
Дівчата вирішила для себе що хотіла би спробувати робити домашній квас. Цікаво можливо хтось робить як саме бо це для мене нове. І навіть не орієнтуюся що до чого. Підкажіть будь ласка. :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мамусічка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1050
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +16/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр ангелочок)
  • Ваше справжнє ім’я: антоніна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #36 : 16 Серпень 2011, 22:11:39 »
продаються закваски такі, але  в мене руки до того не доходять, хоча самій вже цікаво d130
 


Offline Viktorija

  • Кожне бажання дається нам разом з силами для його здійснення
  • Адміністратор
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 8416
  • Поблагодарили: 247 раз
  • Репутація: +922/-0
    • http://vikitoys.blogspot.com/
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Евелінка 14.07.2010
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія♥
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #37 : 16 Серпень 2011, 22:41:36 »
Я раз купила ту закваску і зробили квас, такий собі був, нічого осбливого  d104
Того року чоловік робив квас, сам то такий нормальний був, а цього року не заставила його d111, тай добре бо від нього легко поправитись d112
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Увага! Правила форуму:
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Пишіть мені з таких питань:
Проблеми з входом на форум, пишіть сюди: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мамусічка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1050
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +16/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр ангелочок)
  • Ваше справжнє ім’я: антоніна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #38 : 17 Серпень 2011, 11:38:19 »
Цитувати
легко поправитись
всьо Віка закривай темку, щоб спокуси не було d27
А що ніхто рецептика не знає?
 

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 100 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #39 : 17 Серпень 2011, 13:04:53 »
В мене та закваска вже десь пів року в холодильнику стоїть і щось ніяк не зберуся зробити.
Цитувати
Я раз купила ту закваску і зробили квас, такий собі був, нічого осбливого
А ти на якій основі робила?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1774
  • Поблагодарили: 143 раз
  • Репутація: +117/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #40 : 10 Вересень 2011, 21:06:11 »
Домашній квас

хоч літо вже минуло і тема квасу стала менш актуальною, але пропоную вам рецепт смачного домашнього квасу. раніше робила його по 2-3 рази на тиждень, бо розходився, як вода.

Рецепт на 7л. води:
0,5 л. банка + 200 г. цукру
1 ст.л. лимонної кислоти
1/3 пачки дріжджів (100-грамова пачка, звичайні Львівські)

Приготування:
200г. цукру розтопити на карамель (як на цукерки-льодяники). Воду закипятити, додати цукор і плавлений цукор. Мішати до повного розчинення. Остудити воду до близько 30 градусів, додати лим.кислоту. Дріжджі розтерти з 2 ложками цукру і розчинити у воді. Квас розлити у пластикові пляшки і поставити в тепле місце для бродіння на день-два. Попереджаю! - відкривати обережно, бо буде сильногазований (від дріжджів). По кольору получається оранжевим як фанта. Смачного!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1774
  • Поблагодарили: 143 раз
  • Репутація: +117/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #41 : 10 Вересень 2011, 21:08:17 »
ще забула: готовий тримати в холодильнику обов'язково, бо перебродить!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline Tadeivna

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 24
  • Репутація: +5/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Данилко 3 рочки, Миколайчик 10 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #42 : 01 Листопад 2011, 23:02:36 »
Узвар

Що не говоріть, а узвар як на мене, ну дууже смачний напій... Тому починаючи десь із жовтня і до квітня включно, цей напиток дуже частий гість в нашому домі. Варю його переважно ввечері, щоб за ніч настоявся, і не даю ніякого цукру. Йде на ура  z1 Але інколи, щоб зробити цей напиток святковішим використовую такі рецепти які я давно вже для себе відкрила:

Рецепт 1
Інгредієнти:
 сухофрукти (400 г): груші, яблука, вишні, чорнослив, родзинки
 половина лимона (або лимонна кислота)
 гвоздика
 кориця

Спосіб приготування:
1. Розчиніть склянку цукру в 3-4 л гарячої води, дайте закипіти і зніміть пінку.
 2. У цей сироп покладіть промиті сушені груші, сушені яблука через 5 хвилин і сушені вишні ще через 5 хвилин, родзинки і чорнослив (загальна кількість
 сухофруктів 400 г).
3. Узвар повинен варитися на слабкому вогні.
 4. Після розм’якшення фруктів додайте столову ложку меду, гвоздику і корицю, через 5 хвилин варіння покладіть половину лимона.


Рецепт 2
 Інгредієнти:
 Вода – 3-4 л,
 Сушені яблука, груші, абрикоси, сливи – по 100 г,
 Ізюм – 50 г,
 Цукор – 0,5 склянки,
 Мед – 0,5 склянки.

Якщо немає якихось сухофруктів – з легкістю замінюйте їх іншими, просто дотримуйтесь пропорції.
Спосіб приготування:
1. Яблука та груші варимо 15 хвилин, потім додаємо сливи (без кісточок) і абрикоси, варимо ще 10 хвилин. Кладемо родзинки і проварюємо 5 хвилин з іншими фруктами.
2. Узвар проціджуємо.
3. У проціджений відвар кладемо мед і цукор, перемішуємо.
4. Заливаємо сухофрукти солодким відваром, доводимо до кипіння. Звертаємо увагу, щоб цукор і мед розчинилися.
5. Знімаємо узвар з плити, та ставимо в холодне місце годин на 6, щоб він настоявся.


 

Offline Туся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 999
  • Поблагодарили: 32 раз
  • Репутація: +152/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Діанка, Арсен, Влада
  • Ваше справжнє ім’я: Марта
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #43 : 02 Листопад 2011, 01:00:25 »
в нас також зимою узвар постійно вариться!
цікаві рецептики, треба буде попробувати!  z4
 

Offline kaktus

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1527
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +68/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дівчатка
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #44 : 02 Листопад 2011, 08:18:32 »
а я знаю щоб зберігались усі вітаміни сухофрукти треба заливати кип"ятком і залишати на 6 годин, щоб він настоювався.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #45 : 02 Листопад 2011, 11:59:32 »
Я спочатку сушку промиваю, потім заливаю холодною водою і залишаю на ніч. Зранку просто ставлю на вогонь і варю, але не довго, десь 5-10 хв. має кипіти. Мені здається і я ж про таке читала, що таким способом зварений узвар зберігає найбільше вітамінів.
 

Offline іскринка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1244
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +37/-0
    • Награды
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #46 : 02 Листопад 2011, 16:08:58 »
Це любимий напиток моєї малої
 

Offline natali_z

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3047
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +652/-0
  • історію творимо МИ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дмитрик 5 років, Тамарочка 11 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #47 : 26 Січень 2012, 18:51:59 »
Дівчата!
Пропоную тут писати рецепти гарних перевірених вами напоїв, які можна подати до святкового столу (не просто компот, а щось цікавіше ;)). Наші, стародавні(відтворені вами), напої інших народів...
Головна умова, щоб було смачно і небанально. Головна ціль - замінити шкідливі "солодкі шипучки", які вже так заполонили нашу свідомість на смачне і корисне для здоров'я питво z4 z5
"Миловарня Димко" - відкриваючи природнє в собі...

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline natali_z

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3047
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +652/-0
  • історію творимо МИ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дмитрик 5 років, Тамарочка 11 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #48 : 26 Січень 2012, 19:00:16 »
Напій сільський-святковий "Воцит"

напевно від слова оцет d27
5 ст.л. липового цвіту
2ч.л. кмину
2-3ст.л. шкірок від мандаринок або апельсинок
5 л води

Заварити чай. Настояти, відцідити. В ще теплий напій додати цукор за саком + 1-2 лимони, порізаних дольками, + яблучний оцет за смаком. Якщо нема яблучного оцету, можна додавати лимонну кислоту.
Пити охолодженим. Дуже приємний пряний та освіжаючий смак :) :) :)
"Миловарня Димко" - відкриваючи природнє в собі...

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ІРИНОНЬКА

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2932
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +216/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віктор 8 рочки і Юрчик 6 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #49 : 21 Березень 2012, 21:15:27 »
І знову настала пора березового соку. Сьогодні роблю 90л. Хтось ще робить?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Мамася

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1276
  • Поблагодарили: 187 раз
  • Репутація: +448/-3
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 26.04.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Альона
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #50 : 23 Травень 2012, 23:22:37 »
Квас

Мій тато влітку завжди робить квас за таким рецептом
1 кг житнього хліба,
50 г дріжджів, стакан цукру
6 л води
ізюм
  Свіжий житній хліб нарізати кусочками і підсушити в духовці, злегка підрум'янивши. Сухарі поламати на дрібні шматочки, покласти в посуд і залити окропом. Закрити кришкою і залишити на 8 годин. Потім рідину процідити, охолодити до 25 °С, влити в неї розведенні теплою кип'яченою водою дріжджі, додати цукор. Посуд прикрити кришкою і поставити в тепле місце на 6—10 годин для бродіння. Квас, що забродив, процідити, розлити по пляшках, заздалегідь поклавши в кожну декілька родзинок, і щільно закрити. Пляшки з квасом зберігати горизонтально в холодному приміщенні.
[/url]