Автор Тема: Сік. Квас. Узвар. Компот.  (Прочитано 19612 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Неждана

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 988
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +153/-1
  • Вона з тих рідкісних жінок, які не вміють звикати.
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олежик і Яночка
  • Ваше справжнє ім’я: неждана
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #51 : 06 Липень 2012, 16:40:40 »
вибачте, що може не туди пишу, але вже все обійшла не знаю де спитати, дівчата хтось вміє робити домашній квас? d100
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #52 : 06 Липень 2012, 17:29:39 »
Неждана, перенесла ваше повідомлення. в цій темі є рецепт квасу - в першому повідомленні є ссилки на всі рецепти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Неждана

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 988
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +153/-1
  • Вона з тих рідкісних жінок, які не вміють звикати.
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олежик і Яночка
  • Ваше справжнє ім’я: неждана
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #53 : 06 Липень 2012, 17:57:20 »
щире вам спасибі........ z4
 


Offline САШУНЬКА

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1054
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +81/-0
  • Справжнє ім"я: Наталія
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Сашунька, 2008 р.н.
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #54 : 26 Липень 2012, 18:37:30 »
Цитувати
Мій тато влітку завжди робить квас за таким рецептом
1 кг житнього хліба,
50 г дріжджів, стакан цукру
6 л води
ізюм
Мамася, а скільки чистого квасу виходить у Вашого тата? Бо я вчора зробила на 4,5 літрів води, а сьогодні квасу вийшло тільки 1.5 літри.  Багато рідини хліб увібрав, я й через марлю цідила. То так має бути d104?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7319
  • Поблагодарили: 86 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #55 : 26 Липень 2012, 22:02:52 »
я робила по такому рецепту квас,він вийшов в мене як брага
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline САШУНЬКА

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1054
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +81/-0
  • Справжнє ім"я: Наталія
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Сашунька, 2008 р.н.
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #56 : 26 Липень 2012, 23:18:50 »
і в мене те саме. Може в рецепті помилка якась.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7319
  • Поблагодарили: 86 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #57 : 27 Липень 2012, 12:13:28 »
та ні,там немає помилки,то багато є таких рецептів.А ти не пробувала інший рецепт,без хліба,тут дівчата десь давали?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Уліточка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1487
  • Поблагодарили: 56 раз
  • Репутація: +362/-0
  • Тише едешь - дальше будешь
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: uliana
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #58 : 27 Липень 2012, 12:32:11 »
Цитувати
1 кг житнього хліба,
50 г дріжджів, стакан цукру
6 л води
ізюм
я робила за цим рецептом, то хліб не важила, а дала 1 буханку
і коли вже хліб відділила, то долила десь 2 літри перекип"яченої охолодженої води, тоді вже давала дріжджі 25 гр

а в інших рецептах замість хліба палений цукор дають d104
ну з хлібом все ж таки корисніше
Іди своєю дорогою, і нехай люди говорять що завгодно (Данте)
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7319
  • Поблагодарили: 86 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #59 : 27 Липень 2012, 12:46:49 »
мені з паленим цукром більше сподобалось.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Іренa1982

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 158
  • Репутація: +15/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ігорчик
  • Ваше справжнє ім’я: Ірена
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #60 : 28 Липень 2012, 13:53:41 »
Цитувати
мені з паленим цукром більше сподобалось.
І  мені сподобався .... z4
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #61 : 29 Липень 2012, 18:08:17 »
Крюшон, що це таке і як приготувати?

 Існують напої, які можна приготувати заздалегідь, а потім розлити по келихах.
 Крюшони - саме такі слабоалкогольні прохолодні напої.
 Готуються крюшони з суміші різних вин, як газованих, так і не газованих, часто використовується шампанське. До суміші додають свіжі або консервовані фрукти.

 Можна використовувати і прості фруктові і ягідні соки, і морси. Морси - теж відмінні прохолодні напої. Їх готують із свіжих фруктів і ягід, по можливості кислих сортів, з додаванням цукру. Іноді це просто розбавлені соки.

 рецепти:

Фруктовий крюшон

 500 г фруктів, 200г цукру (якщо вино сухе), 2л столового вина, 20-60 мл коньяку, пляшка шампанського.
 Всі компоненти змішати. Залишився не випитим напій потрібно поставити на холод.

Крюшон «Фантазія»

 Змішати склянка білого портвейну, стакан охолодженого десертного вина і 2 столові ложки лимонного соку. Можна додати трохи цукру. У широкий келих покласти шматочок льоду і часточки апельсина, мандарина або вишню з компоту.

Апельсиновий крюшон

 300 г апельсинів, 0, 5 л апельсинового соку, 50 г цукру, 0, 5 л мінеральної води.
 Апельсини очистити, розділити на часточки, нарізати на шматочки, посипати цукром, залити апельсиновим соком і охолодити. Отриману суміш перенести в келихи, додати мінеральну воду.

Вишневий крюшон № 1

 1 кг вишень і 200 г цукру (або 0, 5 кг вишневого варення і 0, 5 л вишневого соку) помістити в скляний глечик, додати туди 40 мл коньяку і 0, 75 л червоного столового вина. Через 1-2 години влити ще 0, 75 л червоного сухого, а перед розливом в келихи - пляшку шампанського або охолодженої столової мінеральної води.

Вишневий крюшон № 2

 300 г вишень, 50 г цукру, 0, 5 г вишневого соку, 0, 5 л мінеральної води.
 Вишні без кісточок посипати цукром, додати вишневий сік, мінеральну воду, перемішати і розкласти в бокали.

Виноградний крюшон
Змішати в крюшонніцу 500 г виноградного соку, 0, 3 л «Пепсі-коли» або «Кока-коли», 200 свіжих або консервованих вишень і розлити по келихах.

Полуничний крюшон

 250-300 г полуниці, 15 г цукру, 250 г полуничного соку, 0, 5 л мінеральної води. В крюшонніцу покласти полуницю, цукор, влити пастеризований або свіжоприготований полуничний сік, залишити на 2-3 години в прохолодному приміщенні. Потім влити охолоджену, добре газовану мінеральну воду. Все перемішати і розлити по келихах.

Персиковий крюшон № 1

 8 зрілих персиків розрізати навпіл, видалити кісточки, порізати на кубики й покласти в скляний глечик. Туди ж додати 200 г цукру, 40 мл коньяку, 40 мл апельсинового соку і 0, 75 л білого сухого столового вина. Отриману суміш залишити на 1-2 години в прохолодному місці, після чого додати ще 0, 75 л білого охолодженого сухого столового вина, перемішати і додати перед розливом в келихи пляшку охолодженого шампанського. Загальний обсяг крюшону - близько 3 л (на 12 персон). До келиху подати соломинку і чайну ложку.

Персиковий крюшон № 2

 У порівнянні з персиковим крюшонів № 1 - коньяку не 40, а 60 мл, замість 40 мл апельсинового соку дати 20 мл лікеру «Південний» і замість 0, 75 л білого вина (друга пляшка перед шампанським) - така ж кількість червоного сухого столового вина . У всіх крюшону шампанське можна замінити охолодженої, добре газованою мінеральною водою або яблучним сидром.

Персиковий крюшон № 3

 Взяти 2-3 персика, 15 г цукру, 300 г персикового соку, 0, 5 л мінеральної води. Покласти в крюшонніцу персики, очищені від шкірки і розрізані на часточки, додати цукор і персиковий сік. Через 2:00 влити охолоджену мінеральну воду, перемішати. Можна не всі персики класти в крюшонніцу, а один плід розрізати на часточки і покласти прямо в келихи або замінити персиковий сік грейпфрутовим.

Крюшон з бузку

 У скляну посудину вилити одну пляшку добре охолодженого вина і занурити в нього букет бузку, але так, щоб зануреними були тільки квіти. Букет потрібно попередньо сполоснути холодною кип'яченою водою. Потім після короткого настоювання його видалити, додати цукор і ще дві пляшки вина, коньяк і шампанське.

Крюшон-коктейль

 Взяти по 50 г полуниці, малини, апельсинів, абрикосів, 50 г цукру, 40 г чаю, 0, 5 л води, 0, 5 л мінеральної води. Плоди очистити, видалити кісточки, нарізати, засипати цукром і поставити на добу в холодильник. Підготовлені таким чином плоди і ягоди перенести в крюшонніцу і додати міцний охолоджений чай і мінеральну воду.

Суничний крюшон

 У скляний глек засипати 1 кг суниці і 200 г цукру. Залишити на 1:00 при температурі 5-8 С до повного розчинення цукру в суничному соку. Якщо цукор розчиниться через півгодини - ще краще. Важливо, щоб під час настоювання і розчинення цукру, яке робиться для вилучення з ягід ароматичних, барвних та інших речовин, ягода залишалася цілою, не пом'ятою, не пошкодженою. Після розчинення цукру в глечик виливають вино, охолоджене до 10 С: 0, 75 л червоного сухого, 0, 75 л білого сухого і в останній момент - пляшку охолодженого до 6 С шампанського. Тепер потрібно швидко і не дуже енергійно перемішати, щоб не зникла вуглекислота, внесена в крюшон разом з шампанським, і скляній великою ложкою розлити в 12 келихів. До келиху подати соломинку і чайну ложку для суниці.

Крюшон з яблучним соком

 Змішати в крюшонніцу 0, 5 л яблучного соку, 0, 4 л «Фанти», 100 г свіжих або консервованих фруктів і розлити по келихах.

Крюшон з компотом

 Змішати в крюшонніцу 400 г компоту асорті, 0, 3 л смородинового або вишневого соку, 0, 3 л мінеральної води і розлити по келихах.
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #62 : 30 Липень 2012, 16:35:56 »
Кавуновий коктейль із ківі

Інгредієнти
- 300 г м'якоті кавуна;
- 3 ківі;
- лід.

Приготування
Збий у міксері м'якоть кавуна й лід, вилий в окрему ємність. Окремо збий у міксері ківі й виклади отриману масу до кавуна з льодом. Розливай коктейль по келихах і пригощай друзів
 

Offline божена

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 288
  • Поблагодарили: 66 раз
  • Репутація: +63/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: марта
  • Ваше справжнє ім’я: божена
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #63 : 02 Листопад 2012, 07:40:29 »
Сік з апельсинів

Знаю один рецепт соку з апельсинів.3 великі апельсини кинути в кипяток на 20хв.Воду вилити, а апельсини стинуть.0.5 кг моркви почистити в 1.5л води.моркву і апельсини змолоти на мясорубці і кинути у ту воду,де варилася морква.Додаєм 6ч.л.лимонної кислоти +900гр цукру. Цю суміш збити міксером.Добавити до 10л перекипяченої холодної води.Ніч стоїть.Потім через марлю процідити і розлити по бутилках.Це дуже смачно і корисно.Спробуйте
 

Offline Кося

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 10
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Андрій, 1рік, 2 місяці
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #64 : 30 Грудень 2012, 22:16:09 »
Домашній лимонад

Інгредієнти:
Лимон - 1 килограм.
Тростинний цукор - 1 склянка (ємність склянки 250 мілілітрів).
Вода чиста дистильована - 2 склянки.
Лід кубики - 2-3 на 1 склянку або за смаком (ємність склянки для подачі 300 мл).

Домашній лимонад, це смачний і освіжаючий напій, яким можна радувати себе в будь-який час року. До смішного швидкий у приготуванні та недорогий, солодкий, ароматний, лимонний нектар багатий вітаміном С який так потрібен людям. Один стакан цього напою замінює добову норму цього необхідного для нашого життя вітаміну. :) :) :)
 

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #65 : 30 Грудень 2012, 22:31:34 »
Цитувати
Знаю один рецепт соку з апельсинів.
я теж знаю рецепт апельсинового соку : вичавити сік зі свіжих солодких апельсин (особливо в Туреччині)  d27
а в даному випадку це напиток з апельсином  d112
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1967
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #66 : 30 Грудень 2012, 23:33:06 »
Цитувати
я теж знаю рецепт апельсинового соку : вичавити сік зі свіжих солодких апельсин (особливо в Туреччині)  хі-хі-хі
а в даному випадку це напиток з апельсином
та ні це сік, а вичавлений зі свіжих турецьких апельсинів - це фреш  z5 z5 z5
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #67 : 30 Грудень 2012, 23:41:53 »
слово фреш - осначає свіжий  ;)