Автор Тема: Сік. Квас. Узвар. Компот.  (Прочитано 18525 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #68 : 31 Грудень 2012, 11:35:46 »
Основна відмінність між соком та фрешем - фреш не проходить термообробку. Тому вони, природно, містять більше вітамінів. З іншого боку, фреши не підлягають. тривалому зберіганню, їх потрібно випивати буквально протягом двох годин, інакше мікрофлора, присутня в продукті, починає активно розвиватися, і цілком вірогідні розлади і тому подібне. У продукції, яка пройшла термообробку, мікрофлора гине при високих температурах і продукт стає абсолютно безпечним для споживання, при цьому володіючи цілим комплексом мінералів і вітамінів.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ТЯНА

  • Зацікавлена Мамка
  • ***
  • Повідомлень: 59
  • Репутація: +14/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анна,Вікторія
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #69 : 11 Лютий 2013, 13:35:27 »
божена,я теж знаю цей напиток,він дуже смачний і вигідно дешевий!!!ми його готуємо майже на всі свята,бо його багато і смачно!!!тобі ++
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Kroshka

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 527
  • Поблагодарили: 35 раз
  • Репутація: +44/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юра
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #70 : 24 Лютий 2013, 22:23:38 »
Турецький лимонад

Теж роблю лимонад, рецепт називається Турецький лимонад: на 5 л води 7 лимонів, 500-700г цукру, м'ята. Цукор я зменшила відповідно до свого смаку. Добре вимити лимони так як вони використовуються зі шкіркою (я ще й залишаю постояти у воді) і дрібно їх ріжемо, потім в комбайн + цукор + м'ята. Перемелюємо в кашу. Заливаємо ХОЛОДНОЮ водою і в холодне місце на ніч. Зранку лимони мають впасти на дно, але в мене бувало і не падали чомусь  d104 процідити через сито. Моя мама випила 3 літри за день  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Online David

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 152
  • Поблагодарили: 43 раз
  • Репутація: +47/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #71 : 25 Березень 2013, 16:50:28 »
+ за дуже цікаву темку.
 

Offline Людмила35

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 173
  • Поблагодарили: 81 раз
  • Репутація: +40/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Андріана 21 рік, Назар 17 років
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #72 : 01 Квітень 2013, 10:29:31 »
дуже гарна темка, є з чого взяти рецептики
 

Offline natali_z

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3047
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +652/-0
  • історію творимо МИ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дмитрик 5 років, Тамарочка 11 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #73 : 08 Квітень 2013, 00:30:54 »
Апельсинова вода

Нещодавно в одному журналі вичитала цікавий рецепт апельсинової води. З чотирьох апельсинів виходить 9 літрів! Спочатку не повірила, але все-таки вирішила спробувати зробити ))))
Вийшов чудовий напій! Від магазинного соку не відрізниш! І знову ж інгредієнти всі натуральні, а в магазинний сік чого тільки не додають! Головне - все робити за рецептом. Виробництво виходить безвідходне, тому що із залишків апельсина можна зварити смачне апельсинове желе)))

4 апельсини вимити, обдати окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч. Порізати і пропустити через м'ясорубку (в мене був комбайн). Залити масу трьома літрами холодної кип'яченої води, дати настоятися близько 10 хвилин.
Процідити через друшляк (щоб пішли великі частки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частки відразу заб'ють отвори і сік важко буде процідити.
У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками дати настоятися близько години.

На виході має вийти 9 літрів смачної апельсинової води.)))

З маси, що залишилася після проціджування, можна зварити варення: додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою в три прийоми по 5 хв, помішуючи. Вийде апельсинове желе.
"Миловарня Димко" - відкриваючи природнє в собі...

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline таньчик 01

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 565
  • Поблагодарили: 160 раз
  • Репутація: +158/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Владик 4 роки,Дениско
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #74 : 08 Квітень 2013, 08:58:21 »
Ого ця темка вже така старенька,а я ще її не бачала.Класна темка!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline marmir

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 431
  • Поблагодарили: 177 раз
  • Репутація: +97/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 08.2009 р., 10.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Маріанна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #75 : 20 Квітень 2013, 19:13:57 »
Ой дівчатка, стільки напоїв цікавих запропонували.  :* Горю від бажання зробити. Треба знайти свій перевірений рецепт квасу, готую його щоліта.
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1965
  • Поблагодарили: 320 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #76 : 21 Квітень 2013, 08:58:14 »
Цитувати
Треба знайти свій перевірений рецепт квасу, готую його щоліта.
знаходьте і виставляйте сюди, будем всі готувати  ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline marmir

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 431
  • Поблагодарили: 177 раз
  • Репутація: +97/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 08.2009 р., 10.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Маріанна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #77 : 25 Квітень 2013, 11:00:10 »
Квас з паленого цукру

Незабаром літо. Ми дуже полюбляємо випиту кваску в спеку. Пропоную рецепт, яким користуюся 10 років.
Інгредієнти: 3 л води, 20 гр. дріжжів свіжих, 250 гр цукру (150 гр - пересмажити, 100 гр - так даю), 3/4 ч.л. лимонної кислоти.
Звечора закип'ятити воду. Зранку частину цукру жаримо в чавунній сковорідці!!! до темно-рудого кольору. Цей цукор переливаємо у воду, буде трохи бурлити. Перемішати, щоб ці карамельки розчинилися. Вода як раз стане теплою.
В трилітрову банку насипати 100 гр цукру, дріжджі, лимонну кислоту і влити воду. Попробуйте на смак, може ще лимон.кислоти додати. Накрити марлею і нехай стоїть на столі 12 год.  Потім в холодильник на ніч. Зранку можна вже пити.

Квас з цикорієм

А цей рецепт знайшла в неті, але трохи змінила. Він для дорослих, бо якийсь хмельний виходить  d112

Інгредієнти: 3 л теплої перевареної води, 20 гр дріжджів, 250 гр цукру, неповна 1 ч.л. лимонної кислоти, 1 ст.л. цикорію (кавовий напій)

В трилітрову банку додаємо всі наші інгредієнти, перемішуємо. Залишаємо на 3-4 год. на столі для бродіння. Фактично квас готовий. Ставимо в холодильник для охолодження. Є легенький післясмак кави. Але через день вивітрюється повністю.

Хочу додати ще коментар один. Випивши квас за 2 дні, на дні банці лишився осад із дріжжями. Я його вирішили перезаквасити. Поклала на ніч бродити на столі. Зранку - знов квас готовий. Так що можна дріжжі двічі використовувати. І вийшов не такий хмельний  :)

Холодний чай

Ще влітку дуже полюбляємо холодний чай. Звечора на 3 літра води даю 2 пакетики чорного чаю і 1 карпатський "Суниця" або любий фруктовий, 1/4 лимону або лимонної кислоти, цукру за смаком. Зранку розливаю по пляшкам.
 

Offline Kroshka

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 527
  • Поблагодарили: 35 раз
  • Репутація: +44/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юра
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #78 : 22 Травень 2013, 14:26:47 »
Я робила квас з паленим цукром, правда в моєму рецепті на 5 літрів води 25г дріжджів і то було чути дріжджами дуже, а тут на 3 літри 20г  :xmm
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline marmir

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 431
  • Поблагодарили: 177 раз
  • Репутація: +97/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 08.2009 р., 10.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Маріанна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #79 : 22 Травень 2013, 18:51:30 »
Kroshka, рекомендую зробити по другому рецепту з цикорієм. Я менше ніж за місяць вже разів 10 робила. Дуже легко і швидко. А дріжжів для експерименту давала 15 гр на 3 л теж виходило, тільки довше бродило, а от перезакваситись вже не вдалося, квас стояв і бродити не хотів.
 

Offline Pozutuvchuk

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1206
  • Поблагодарили: 78 раз
  • Репутація: +250/-0
  • До мене на "Ти"
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Василинка 14.01.2010р Яночка 16.01.2014р
  • Ваше справжнє ім’я: Мар’яна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #80 : 23 Червень 2013, 09:40:41 »
ци
Цитувати
корію (кавовий напій)

А де це можна купити :xmm
Быть мамой – не просто работа, Быть мамой – не просто мечта… Стать самой родной для кого-то Доверил мне Бог неспроста…

0665446308
 

Offline Tashabort

  • Зацікавлена Мамка
  • ***
  • Повідомлень: 95
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +24/-0
  • Бажаю всім миру та спокою.
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настуся 7,5 років, Юля 3 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #81 : 26 Червень 2013, 19:55:46 »
Додаю щє свій рецепт березового соку. Такого я тут щє не бачила. Закручую так вще зо 3 роки. Всі любимо і минається завжди.
Березовий сік
10 л соку
0,5 кг цукру
0,5 лимону
1,5 ч л не чубну лимонної кислоти
по 2 цукєрки барбарис, мята та дюшес
 Сік довести до кипіння. коли вже добре гарячий додати цукор, лимонну кислоту, цукєрки.
коли закипить додати сік 0,5 лимона. Процидити в слойки та закрутити.

З цукєрками можна поексперементувати по бажанню та до смаку. Смачного.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline marmir

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 431
  • Поблагодарили: 177 раз
  • Репутація: +97/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 08.2009 р., 10.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Маріанна
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #82 : 29 Червень 2013, 16:13:01 »
Цикорій це кавовий напій типу  *Ранок * від ГАлки. Березовий сік теж закриваю
 . Чула за барбариски, але не пробувала. Моя фішка в закручуванні соку, то що його треба наливати в банки до самого верху, без повітря.
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1965
  • Поблагодарили: 320 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #83 : 29 Червень 2013, 23:13:29 »
Цитувати
Моя фішка в закручуванні соку, то що його треба наливати в банки до самого верху, без повітря.
а що воно дає?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Lerine

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 108
  • Репутація: +2/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуся
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Сік. Квас. Узвар. Компот.
« Reply #84 : 14 Серпень 2013, 00:17:01 »
Я також роблю березовий сiк за подiбним рецептом з барабарисками  i дюшесками, деколи замiсть дольок лимону рiжу дольку апельсинки  :)