Голосування

Думаю, що варто спробувати:

Бакумка - Насипний яблучний пиріг
19 (45.2%)
Irysya - Салат "Зимовий"
0 (0%)
Irysya - Сирна запіканка
1 (2.4%)
Irysya - Шашлик
4 (9.5%)
Наталі-наталі - Фаршировані шампіньйони з беконом
15 (35.7%)
Лайла - Тушені овочі з мясом
3 (7.1%)

Всього голосів: 42

Голосування закінчилося: 09 Вересень 2013, 09:53:14

Автор Тема: Кулінарний конкурс серпня - Моя улюблена страва  (Прочитано 6238 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Пропоную Вашій увазі останній конкурс "Моя улюблена страва", який закинчує низку щомісячних кулінарних конкурсів на нашому форумі. Багато наших мамусь чудові кулінари і з радістю діляться своїми рецептами. Тому я вирішила запропонувати Вам стати конкурсантами та отримати невеличкі подарунки за кожен конкурс (товари на суму 100грн в любому інтернет-магазині посуду).

Моя улюблена страва

Отже, у серпні я пропоную вам поділитися своїми улюбленими стравами. Ніяких обмежень. Від себе поділюся рецептом однієї з улюблених страв нашої родини - форель з овочами в духовці. Це дієтичний варіант приготування форелі. Дієтичний за рахунок відсутності масла, і в той же час, рибка виходить соковитою за рахунок свого жиру. А овочі виходять теж дуже смачними.

Форель з овочами в духовці

Нам знадобиться:
стейк форелі, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 велика морква, сіль, перець.

Приготування:
Цибулю ріжемо півкільцями, болгарський перець кубиками, моркву на великій тертці. Всі овочі викладаємо на суху сковороду, на маленькому вогні тушкуємо хвилин 10, доливаємо водички і тушкуємо до напівготовності (щоб перець став м'яким).

У цей час миємо стейк і обсушуємо його паперовим рушником. Солимо й перчимо з двох сторін.

Форму для запікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо всі овочі і на овочеву подушку кладемо стейк.

Духовка повинна бути попередньо розігріта до 220С. Випікаємо 25 хвилин.


Набір фотографій триватиме з 1 до 25 серпня включно.
Голосування з 25 серпня по 1 вересня.
Оголошення результатів - 2 вересня.
Вручення - 5-7 вересня.

Усі фото надсилайте на адресу Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. У листі обов"язково вкажіть свій нік на форумі, назву своєї страви, детальний рецепт та звичайно додайте красиве фото. Усі учасники конкурсу отримають плюс у репутацію.

Велике прохання присилати фото необроблені у фотошопі: не треба додавати ніяких рамочок, задимлення та зірочок. Потрібне реальне фото страви.

Ще одне прохання: не присилайте рецепти в документах Microsoft Word, пишіть рецепт просто в тілі листа. Але пишіть його без жодного форматування (не треба виділяти жирним, курсивом або міняти колір) - це додає мені зайвої роботи ))


Всі рецепти можуть бути використані для публікування в моєму кулінарному блозі (з посиланням на рецепт на мамці та з вказуванням автору рецепту).

Максимальна кількість страв від одного учасника - 3 страви

Пояснення: при рівному числі голосів, перемога присуджується тій учасниці, котра має більше повідомлень на форумі.

Всі питання задавайте поки що тут, а потім я тему почищу. Фото чекаю на почту - тут не виставляти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Насипний яблучний пиріг
автор - Бакумка

В  якості  передмови  розкажу казку:  Існує легенда, за якою цей пиріг вдалося  випекти  лінивій  дівчині, яка взагалі не вміла готувати, але хотіла  вразити  майбутнього  чоловіка своїми кулінарними здібностями. Вона  змішала  усе,  що  попалось  їй під руку: манку, борошно, цукор, соду,  додала  посічені яблука і поставила пиріг випікатись. В останню секунду  дівчина  згадала,  що  тісто  все  ж має бути не просто сухою сумішшю,  і тоді вона з розпачу залила зверху усе склянкою молока та й пішла  з дому, щоб не бути осоромленою. Молодий чоловік нагодився саме тоді,  коли  по  хаті розливався чудовий запах випічки. Вийняв пиріг з печі,   спробував  і…  одружився  на  дівчині,  настільки  пиріг  йому сподобався.

А  тепер  рецепт:  беремо по 1склянці (250мл) борошна, цукру і манки і 1чайну  ложку  розпушувача  –  гарно  перемішуємо.  Яблука почистити і натерти  на  грубій  терці  (приблизно  800г , можна до 1кг), додати 1 чайну ложку кориці, вимішати. Форму ( у мене діаметром 25см) вистелити пергаментом  і  насипаємо:  1/4  сухої  суміші,  1/3  яблук почергово, закінчимо ¼  сухої   суміші  (шари  гарно  і  щільненько пригладжуємо ложкою).   Тепер   увага   нюанс!   Якщо  яблучка дуже соковиті,  верх пирога  поливаємо  розтопленим  маслом (100г); якщо ж яблука  сухуваті  –   заливаємо  1склянкою молока і скіпкою проштрикуємо наскрізь  усіх шарів,   щоб   краще   просочився   пиріг.  П.с.  хто любить горіхи  у випічці   –   дуже  смачно  якщо у верхній шар яблук добавити пригорщу посічених грецьких горіхів. І в духовку  на 45-50хв при температурі 180 градусів Цельсія. Пиріг  з  насиченим  яблучним  смаком,  вологий,  кремоподібний, ароматний готується насправді за декілька хвилин….. і з’їдається так само швидко. Насолоджуйтесь!

я  цей пиріг готую уже кілька років, рецепти бачила на різних сайтах і випробувала  всі  варіанти.  Найкраще  з  соковитих яблук з горіхами і маслом - так я тепер печу.


Салат "Зимовий"
автор - Irysya

Інгредієнти:
масло вершкове, 1 банка сардини, 1-2 цибулі, 3 яйця, майонез, 200 грам твердого сиру.

Приготування:
Компоненти цього салату викладаються шарами. Масло попередньо кладемо до морозильника десь на годину, щоб злегка замерзло, після чого тремо його на тарілку, де власне і буде салат. Це наша основа. Сардину мнемо вилкою, та викладаємо її як другий шар. Цибулю потрібно дрібно порізати, посолити та пропарити її окропом десь 3-5 хв., та відцідити. Після того, як вона охолоне, викласти на сардину. Потім промащуємо майонезом. Наступний шар – потертий твердий сир. Тоді тремо білки, і знову шар майонезу. Останнім шаром салату і одночасно його прикрасою є потерті жовтки.

Смачного!


Сирна запіканка
автор - Irysya

В нашій сім"ї ця страва є неодмінним атрибутом великоднього столу. Проте ми часто готуємо її як улюблений смаколик. Запіканка може бути як солодкою, так і солоною, обидні дуже смачні. На фото солодка запіканка.

Інгредієнти:
500-600 г сиру, 3 яйця, 1-2 столові ложки манки, цукор, ванільний цукор, цедра лимону, ізюм – все це до смаку.

Приготування:
Сир розтираю товкачкою для картоплі, додаю яйця та манку, добре вимішую до утворення однорідної маси. Після чого додаємо ізюм, який для кращого результату пропарюємо в окропі, цедру лимона, цукор. Запіканку я печу в емальованій глибокій мисці. Миску змащую олією, викладаю сирну масу. Щоб верх був рівний, розгладжую його ложкою, змоченою в молоці.

Випікаю в попередньо розігрітій духовці 30-40хв. Смачного!


Шашлик
автор - Irysya

Напевно є мало людей, які не відносять шашлик до улюблених страв. Також є величезна кількість рецептів для його приготування. Для себе ми зупинилися на такому:

На 2 кг м’яса беремо 1,5 кг цибулі, готову приправу для шашлика (сподобалася приправа польської фірми "Цикорія"), сіль до смаку.

2-3 великі цибулини ріжемо кружальцями. Всю цибулю, що залишилася, тремо на терці. В посуд, де маринуватимемо шашлик, викладаємо чергуючи порізане м’ясо, потерту цибулю. Також поміж ними потрібно покласти приблизно 3-4 (скільки вийде) шари цибулі, яку ми порізали кільцями.

Шашлик неймовірно апетитний і дуже м’який. Приємного апетиту!


Фаршировані шампіньйони з беконом
автор - Наталі-наталі

Інгредієнти:
шампіньйони: 24 шт., копчене куряче філе : 100 г., твердий сир: 100 г., вершкове масло: 2 ст. ложки, маргарин: 1 ст. ложка, бекон 100г., зелень петрушки: 20 г,  соус чилі: 1 ч. ложка, сіль, чорний мелений перець: за смаком

Приготування:
Гриби помити та відділити шапочки від ніжок. Ніжки дрібно порізати.
Копчене куряче філе дрібно порізати та змішати з подрібненими грибами.
Зелень петрушки помити та подрібнити, додати до курки з грибами. Додати соус чилі та масло, посолити, поперчити та ретельно перемішати.
Твердий сир потерти на великій тертці. Додати половину сиру до начинки.
Наповнити грибні шапочки начинкою та викласти на змащене маргарином деко. Зверху викласти кусочки тонко нарізаного бекону та запікати в розігрітій до температури 220º С духовці до утворення золотистої скоринки.


Тушені овочі з мясом
автор - Лайла

Інгредієнти:
стручкова квасоля - 100-200 г, кабачок 1 шт, баклажан - 1 шт, м.ясо (свинина або телятина) - 200 г, томатна паста - 70 г (можна брати пірамідку), невеличка цибуля - 1 шт, невелика цвітна капуста-1 шт.

Приготування:
Спершу окремо варимо цвітну капусту, квасолю. Ріжемо кубиками та на окремих сковорідках жаримо баклажан та кабачок, цибулю з м.ясом, що теж ріжеться кубиками, жаримо разом, але перед тим тушимо трішки цибульку без м.яса. Відварену цвітну капусту жаримо теж на сковорідці, розділивши її на суцвіття. Потім в каструльку, де варилася квасоля, додаємо всі пожарені продукти і все разом тушимо 15-20 хвилин, додаємо томатну пасту і ще залишаємо на 2-3 хвилини. Страва готова. Смачного

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Запрошую всіх до смачного голосування!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline ulala

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1611
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +281/-0
  • Щасливе дитинство залишається з нами назавжди )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: ольга
я проголосувала.сьогодні приготую цю страву,гадаю вийде смачно :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline O.LKA

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2388
  • Поблагодарили: 66 раз
  • Репутація: +278/-1
  • Слава Героям !!!! Герої не вмирають ...
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Артурчик, 02.03.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Я вже проголосувала - всі страви надзвичайно смачно і апетитно виглядають - взяла собі на замітку  z4
 

Offline MacMurphy

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3725
  • Поблагодарили: 47 раз
  • Репутація: +420/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Анастасія
По рецептам дуууже хотіла проголосувати за сирну запіканку, але зовсім не сподобалося оформлення... (соррі, просто чомусь одразу згадала собі дитсадочки з емальованими дитячими горщиками)...

Тож проголосувала за фаршировані гриби d112
 

Offline justmary

  • Хай ваші серця не втомлюються любити дітей!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2193
  • Поблагодарили: 22 раз
  • Репутація: +276/-0
  • Мама найпрекрасніших діток в світі!;)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маряна
А я б проголосувала за форель з овочами в духовці d112 ну так захотілось форелі ще й після цього апетитного фото d9 але так як ця страва не виноситься на голосування, то обрала іншу d3
 

Offline Irysya

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2833
  • Поблагодарили: 1593 раз
  • Репутація: +669/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
ага, я теж так само думала про цю неймовірну форельку d9
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Якщо щось в моєму пості вас образило чи не сподобалося, зафарбуйте дратівливу фразу маркером на моніторі ;)

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Наталі-наталі

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2339
  • Поблагодарили: 141 раз
  • Репутація: +486/-0
    • ПРОСТО ПОСУД
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Нуууу,страви Валюши завжди на висоті!!! d9 d9
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitka

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Для себе відмітила декілька цікавих моментів у представлених стравах, можливо для декого це виявиться смішним, але не можу не поцікавитись...  d112 Щодо шашлика, бачу, м'ясо нарізано величезними шматками, цікаво, чи воно у такому вигляді добре прожарюється? d100
Цікавий рецепт тушених овочів з м'ясом - обов'язково приготую, за рецепт дякую. d124
Крім того, не можу не відмітити рецепт "насипного яблучного пирога", сподобалась також легенда, яка послужила своєрідною рекламою, тому, мій голос за пиріг. :flv



Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline kokocuk

  • все буде добре! :)
  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3476
  • Поблагодарили: 60 раз
  • Репутація: +702/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
проголосувала!! :flv
Теж хотіла виставити шашлик,чому не зробила d111Думала то не по правилах буде d111
СП на жіноче взуття Для того щоб побачити посилання: Register or Login] (є можливість викупу поштучно)
 

Online Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1965
  • Поблагодарили: 320 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
і я за пиріг, такий оригінальний рецепт  z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline наталочка-мамочка

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5433
  • Поблагодарили: 48 раз
  • Репутація: +573/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Сподобався рецепт форелі ,  це б точно приготувала . На рахунок шашлика , теж виникло питання на рахунок великих шматків , чи не сире в середині ? :xmm  тушені овочі з м'ясом , мабуть смачно ,роблю щось схоже , але не обжарюю то все , щоб корисніше було, а цвітну капусту , якщо зварити , потім пожарити , а потім потушити 20 хв ,то вона в кашу не перетвориться  :xmm
Грибочки фаршировані - класний рецепт z4
Короче , я за пиріг яблучний   z4 d30
 

Offline Сhanel

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1361
  • Репутація: +383/-4
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мартіна
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
І я за пиріг  d9 Люблю яблучні пироги....але не насипом d27 а все гарно викладаю  z3
УВАГА! ПРАВИЛА СП!Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ANUTA

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 559
  • Поблагодарили: 64 раз
  • Репутація: +155/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Владислав
  • Ваше справжнє ім’я: Анна
І я проголосувала (за грибочки, обожнюю їх)  :flv
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Solomka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 397
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +43/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мартуся
  • Ваше справжнє ім’я: Соломія
і я проголосувала)
 

Offline Nattali

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 538
  • Поблагодарили: 98 раз
  • Репутація: +56/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анічка і Владик
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
і я проголосувала за пиріг z4, обов"язково попробую спекти d53
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]